به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در یزد؛ فرهاد فلاح، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور در نشست برنامهریزی برگزاری بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی در یزد گفت: قصه و قصهگویی بهعنوان مادر همه فعالیتهای فرهنگی هنری و ادبی است که از دل آن شعر، داستان و طنز به دست میآید.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور بیان کرد: قصههای پدربزرگها و مادر بزرگها امروز در دل ما حکمتی قرار داده که از آن یادکرده و درس میگیرم.
فلاح گفت: اگر بتوانیم قصه و قصهگویی را در دل خانوادهها بازگردانیم به خوبی میتوانیم رو به تعالی گام برداریم.
وی ادامه داد: اگر مدارک تحصیلی خانوادهها رشد کرده اما در بسیاری از عرصههای تأثیرگذار فرهنگی دور شده است که به همین دلیل سیاست مردمیسازی قصه و قصهگویی را دنبال میکنیم.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور ادامه داد: امروز قصه فقط سرگرمی و آموزش نیست؛ بلکه امروز شاهد بازاریابی در این حوزه هستیم که از ظرفیت قصه در این حوزه استفاده میشود.
فلاح بیان کرد: از سال گذشته قصهها را در حوزه کسب و کار فعال کردهایم و امروزه قصهگویی و قصه در حوزه درمان نیز استفاده میشود.
وی گفت: یزد پایتخت قصه و قصهگویی شده، بنابراین در حال تنظیم برای جهانی شدن آن هستیم و سعی داریم استانداردهای آن را کسب کنیم.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور گفت: سال گذشته نخستین جایزه جهانی قصهگویی را قرار دادیم اما کسی حائز این رتبه نشد و پیشبینی میکنیم امسال نخستین جایزه جهانی آن در یزد اهدا شود.
فلاح بیان کرد: امسال حدود ۳۵ هزار قصهگو در این جشنواره شرکت کردهاند و در حوزه بینالمللی نیز رشد ۱۰۰ درصدی داشتیم.
وی بیان کرد: برگ زرین این جشنواره حمایت از کودکان و مردم مظلوغ غزه و لبنان است.
عالیه قوامی، مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد نیز در این مراسم گفت: امسال در بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی از ۱۹ ملیت و پنج قاره با بیش از ۱۰۵ قصه به مرحله نهایی راه یافتهاند و ۱۲ نفر حضور فیزیکی خواهند داشت.
وی گفت: حضور تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری را در استان خواهیم داشت.
∎