شناسهٔ خبر: 71222153 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: راهبرد معاصر | لینک خبر

کشف اسرار پیری انسان به وسیله موش‌ها

محققان دانشگاه ایالتی واشنگتن (WSU) یک مدل بالینی جدید برای مطالعه تلومر‌ها در انسان توسعه داده‌اند که شامل موش‌های مهندسی ژنتیکی شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش راهبرد معاصر؛ محققان دانشگاه ایالتی واشنگتن (WSU) یک مدل بالینی جدید برای مطالعه تلومر‌ها در انسان توسعه داده‌اند که شامل موش‌های مهندسی ژنتیکی شده است. دانشمندان پس از سال‌ها کار سخت، موفق به ایجاد موش‌های مهندسی ژنتیکی شده‌اند که می‌تواند به سرعت بخشیدن به تحقیقات ضد پیری برای انسان کمک کند.

به نقل از آی‌ای، گروهی از دانشمندان دانشگاه ایالتی واشنگتن (WSU) در تلاش برای کشف راز‌های افزایش طول عمر انسان در سطح سلولی یک گام جلو رفته‌اند.

طبق تحقیقات این گروه، پیری به تدریج به دلیل کوتاه شدن تلومر‌ها رخ می‌دهد که کلاهک‌های محافظ در انتهای کروموزوم‌ها هستند و مانند نوک بند کفش به جلوگیری از باز شدن بند عمل می‌کنند.

در بیانیه مطبوعاتی محققان آمده است که تلومر‌ها در طول زمان کوتاه می‌شوند و سلول‌ها توانایی خود را برای تقسیم و رشد سالم از دست می‌دهند و برخی در نهایت شروع به مردن می‌کنند.

با این حال، مطالعه تلومر‌ها در سطح سلولی در انسان همواره چالش برانگیز بوده است؛ بنابراین دانشمندان به رهبری پروفسور جیوئه ژو (Jiyue Zhu) از کالج داروسازی و علوم دارویی دانشگاه واشنگتن، موش‌هایی را ساخته‌اند که تلومر‌های کوتاهی شبیه به انسان دارند.

گفتنی است که تلومر‌های موش‌ها به طور معمول تا ۱۰ برابر بلندتر از انسان‌هاست.

اولین مدل موش با تلومر‌های انسانی

موش‌های دستکاری شده ژنتیکی توسط دانشمندان «موش‌های HuT» نامیده می‌شوند. آنها به محققان کمک می‌کنند تا در پروژه‌های تحقیقاتی متعدد پیشرفت کنند.

ژو می‌گوید: این اولین مدل موش با تلومر‌های واقعاً انسانی است، زیرا تلومراز در بافت‌های بالغ در این مدل بیان نمی‌شود. مقاله ما نشان می‌دهد که آنها تلومر‌هایی شبیه به انسان را نشان می‌دهند. اکنون هدف ما این است که ببینیم این موش‌ها چگونه پیر می‌شوند.

حوزه‌های کلیدی مورد توجه محققان شامل مطالعه این است که چگونه تلومر‌های کوتاه، احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهند و بر طول عمر انسان تأثیر می‌گذارند و همچنین بررسی استراتژی‌هایی برای افزایش طول عمر افراد (دوره زندگی عاری از بیماری‌های مرتبط با افزایش سن) را ممکن می‌سازد.

ژو افزود: یکی از اهداف ما کاهش بیان تلومراز در سلول‌های سرطانی است و این یک حوزه تحقیقاتی فعال است.

این مطالعه می‌تواند به توسعه دارو‌ها و درمان‌های جدید در آینده کمک کند. همانطور که پروفسور ژو اشاره کرد، بسیاری از بیماری‌ها از سطح سلولی شروع می‌شوند، بنابراین هدف قرار دادن دارو‌ها در آن فضا استراتژی خوبی است.

باز کردن قفل ضد پیری در انسان

این تحقیقات در دراز مدت، همچنین می‌تواند به محققان کمک کند تا راه را برای تحقق ضد پیری در انسان برای افزایش طول عمر هموار کنند.

طبق گفته ژو، مدل موش، امکان انجام چندین مطالعه مرتبط با پیری را فراهم می‌کند. یکی از دانشمندان این مطالعه در مورد اینکه خواب چگونه بر سلامت انسان تأثیر می‌گذارد، مطالعه می‌کند. «موش‌های HuT» همچنین برای درک اینکه چگونه استرس ناشی از محرومیت از خواب و سایر استرس‌های زندگی بر تنظیم تلومر و پیری تأثیر می‌گذارند، مورد مطالعه قرار خواهند گرفت.

۱۰ سال طول کشید تا ژو و گروهش «موش‌های HuT» را توسعه دهند. در طول این دوره آنها بررسی کردند که چگونه تلومر‌ها در انسان و سایر حیوانات متفاوت است.

ژو می‌گوید: موش‌ها در نهایت برای این مطالعه انتخاب شدند، زیرا از نظر ساختار اعضای بدن، ژن‌ها و ساختار ژنتیکی، شبیه به انسان هستند.

دانشمندان همچنین می‌خواهند این موش‌ها را با سایر محققان به اشتراک بگذارند تا مطالعات را در مورد موضوعات مشابه پیش ببرند.

ژو در پایان اظهار داشت: هزاران نفر در حال مطالعه پیری و سرطان هستند و ما معتقدیم مدل جدید موش‌های ما ابزار ارزشمندی برای دانشمندان در سراسر جهان برای کشف این فرآیند‌ها فراهم می‌کند. / ایسنا