به گزارش ایرنا، علیسجاد جلالی پنجشنبه در نشست مشترک با رییس دادگستری و دادستان شهرستان کرخه در سالن نشستهای اداره پارک ملی کرخه ادامه داد: محیط بانان پارک ملی کرخه برای حراست از این میراث طبیعی شبانه روز در تلاش هستند که تعداد زیاد دستگیری شکارچیان متخلف و حجم بالای سلاح شکاری غیرمجاز کشف شده گواهی بر این امر است.
وی ادامه داد: ۴۲ متخلف شکارچی غیرمجاز که در پارک ملی ومنطقه حفاظت شده کرخه اقدام به شکار گونههای جانوری و قطع درختان ارزشمند این منطقه کرده بودند، توسط محیط بانان دستگیر و برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شدند.
رییس پارک ملی کرخه با اشاره به نزدیک بودن فصل ممنوع شکاروصید در صیدگاههای استان خوزستان از شهروندان و فعالان محیط زیست استان درخواست کرد که درصورت مشاهده هرگونه تخلف مراتب را به نزدیکترین اداره حفاظت محیط زیست اطلاعرسانی کنند.
وی ادامه داد: با توجه به کثرت و تنوع بالای پرندگان در پارک ملی کرخه و مناطق اطراف آن پایشهای مستمر منطقه و برخورد قاطع با شکارچیان غیرمجاز به عنوان اولویت در دستور کار یگان حفاظت پارک ملی کرخه قرار دارد.
جلالی با بیان اینکه پارک ملی کرخه دارای ارزشهای بالای زیست محیطی و منابع طبیعی است، گفت: لزوم ارتقای سواد عمومی در خصوص حفظ و حراست از منابع طبیعی، اجرای برنامههای دقیق حفاظتی به منظور حفظ و احیای زیست بوم منطقه و همچنین ارتقای تعامل با دستگاه قضایی از جمله راهکارها برای حفاظت از این پهنه طبیعی کم نظیر است.
دستگاه قضایی برخورد قاطع با شکارچیان متخلف پارک ملی کرخه را در دستور کار دارد
رییس دادگستری شهرستان کرخه نیز در این نشست، با اشاره به حساسیت موجود برای حفاظت از گونههای گیاهی و جانوری پارک ملی کرخه گفت: حفظ اراضی ملی و رفع تصرفات و همچنین پیشگیری از شکار و صید غیرمجاز به عنوان اولویت در دستور کار است.
محمدعلی جلالی افزود: برخورد جدی با شکارچیان و صیادان غیرمجاز و حمایت قانونی از محیط بانان و یگان حفاظت محیط زیست از جمله اولویتهای دستگاه قضایی شهرستان کرخه است.
به گزارش ایرنا، در حاشیه این نشست، نمایشگاهی از سلاحهای مجازوغیرمجاز، ابزار آلات شکار و همچنین تعدادی اره برقی کشف شده از شکارچیان و متخلفان در پارک ملی کرخه به نمایش گذاشته شد.
پارک ملی کرخه شامل پارک ملی کرخه شمالی و جنوبی و منطقه حفاظت شده کرخه است که در پنج کیلومتری از جاده ترانزیتی اهواز – شوش در شمال خوزستان قرار گرفته است.
این پارک ملی از یک قسمت تپه ماهوری در شمال و یک بخش دشتی در جنوب تشکیل شده و رودخانه کرخه از میان آن عبور میکند؛ در ۲ طرف منطقه، جنگلهای گرمسیری رشد یافته و رودخانه را محاصره کردهاند.
پارک ملی کرخه پس از یافتن آخرین بازماندههای گوزن زرد در دهه ۱۳۳۰ ابتدا به عنوان پارک وحش و سپس در سال ۱۳۴۹ به عنوان پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده تبدیل شد، سپس در سال ۱۳۸۹ به پارک ملی ارتقا یافت.
جنگلهای کرخه و دز آخرین بازمانده جنگلهای نیمه گرمسیری دنیا هستند که در گذشته از سوریه تا ایران وسعت داشتهاند.