اکبر ایازی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحالوبختیاری اظهار کرد: فرآیند نامگذاری خیابانها، معابر، میادین و کوچهها در شهرداری شهرکرد به سه روش درخواستهای مردمی، درخواست از سوی نهادها و وقایع غیرمترقبه صورت میگیرد.
وی افزود: در مرحله نخست، درخواستها در کمیته مشورتی نامگذاری بررسی میشود و سپس پیشنهادات ارائه شده به شورای اسلامی شهرکرد ارجاع و مورد بررسی قرار میگیرد و در نهایت پس از تأیید شورای شهر، موضوع به فرمانداری شهرستان شهرکرد ارسال که در آنجا کمیته نظارت بر نامگذاریها تشکیل و تصمیم نهایی گرفته میشود.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شهرکرد گفت: در این فرآیند، توجه به مفاخر، مشاهیر و فرهنگ بومی و محلی از اهمیت ویژهای برخوردار است، اکثر درخواستهای تغییر نام معابر از سوی مردم است و نظرات آنها در انتخاب نامها مورد توجه قرار میگیرد.
ایازی ادامه داد: شهرداری شهرکرد سعی دارد در وهله نخست نامها را تغییر ندهد، چرا که تغییر نام معابر میتواند اثربخش نباشد و موجب سردرگمی مردم شود، در این راستا، چهارراهها و خیابانهایی که به نامهای خاصی شناخته میشوند، معمولاً تغییر نمیکنند.
وی تصریح کرد: در فرآیند نامگذاری، جنسیت هیچگونه تأثیری ندارد و نامگذاری بر اساس شخصیتها و مفاخر فرهنگی، صرفنظر از جنسیت آنها، صورت میگیرد، بهعنوان نمونه، شهیده نورمند، پزشک شهید دوران کرونا، بهعنوان یکی از الگوهای خدمتگزاری در این زمینه مورد توجه قرار گرفته است.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شهرکرد بیان کرد: شهرداری شهرکرد تا کنون به دلیل نامگذاری خیابانها با انتقادات جدی روبهرو نشده و درخواستهای مردم معمولاً منطقی و قابل پذیرش بوده است.
ایازی عنوان کرد: بیش از ۸۰ درصد از درخواستهای تغییر نام و نامگذاری به دلیل منطقی بودن، مورد پذیرش قرار گرفتهاند و در مواردی که نامگذاری امکانپذیر نبوده، توضیحات لازم به درخواستکنندگان ارائه شده است.
وی خاطرنشان کرد: در سالجاری بیش از ۳۰ خیابان، میدان، کوچه و معبر در شش جلسه نامگذاری شدهاند، از جمله نامگذاریهای مهم شهرکرد، میتوان به محل تلاقی دو تقاطع آیتالله کاشانی و آیتالله طالقانی اشاره کرد که روگذر در حال احداث این محل به نام شهدای خدمت نامگذاری شده است.