شناسهٔ خبر: 71221365 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

مشکلات بانک‌ها در نشست تخصصی مدیران بانکی استان مازندران با مسئولان قضایی بررسی شد

دادستان ساری برای کمک به حل مشکلات بانک‌ها در نشستی تخصصی با مدیران ارشد این حوزه در استان به بررسی چالش‌های موجود و راه‌های برون رفت از آن پرداخت.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

علی اکبر عالیشاه نشست تخصصی با مدیران ارشد حوزه بانکی مازندران با بیان اینکه حل مشکلات بانک‌ها بسیاری از چالش‌های اقتصادی در استان را حل می‌کند، گفت: برخی مدیران بانکی از مشکل امهال و تقسیط بدهی بانکی واحد‌های تولیدی رضایت ندارند و آن را فشار مضاعفی به سیستم بانکی و گاه علت ورشکستگی بانک‌ها عنوان می‌کنند بر این اساس دستگاه قضایی به مساله ورود کرد تا از بروز مشکلات اینچنینی پیشگیری شود.

دادستان ساری خاطر نشان کرد: باید نمودار صحیحی از مشکلات قابل حل بانک‌ها با کمک مدیران بانکی ترسیم و در اختیار دستگاه قضایی قرار گیرد تا با ورود به موقع از بروز مشکلا ت بعدی ممانعت شود.

وی خاطرنشان کرد: شبکه بانکی استان پیشنهاد شعب تخصصی برای رسیدگی به امور بانکی داشته و این درخواست را به رئیس کل  دادگستری انتقال داده و پیگیر موضوع می‌شویم تا دعاوی بانکی به صورت تخصصی و در شعب ویژه رسیدگی شوند.

عالیشاه گفت: در انجام تکالیف قانونی خود متعهد هستیم درگذشته برای یکی از بانک‌ها تصمیم خلافی گرفته شد و به محض اطلاع مانع شدیم و مشکل بانک مذکور حل شد در این زمینه‌ها اگر بانک‌ها تحت فشار ستاد تسهیل یا اقتصاد مقاومتی مجبور به پرداخت برخی تسهیلات نامتعارف هستند به ما اعلام کنند تا در حوزه تسهیلات و امهال مشکل ایجاد نشود.

دادستان ساری افزود: باید بررسی شود اگر امهال بشود چه اتفاقی رخ می‌دهد و اگر امهال انجام نشود چه عواقبی دارد تسهیلات متعارف و غیرمتعارف مشخص شوند نمی‌گذاریم به یک تسهیلات ۱۶ یا ۱۷ بار امهال داده شود و بانک متضرر شود. 

بررسی مسائل ومشکلات بانک‌ها در نشست تخصصی مدیران بانکی استان مازندران با دستگاه قضایی

علی گرمه‌ای، مدیر کل بازرسی استان مازندران نیز به واکاوی مسائل مبتلابه نظام بانکی پرداخت و گفت: نظارت بر نحوه هزینه‌کرد و مصرف تسهیلات اعطایی بسیار مهم است؛ بانک‌ها بعد از پرداخت تسهیلات، نباید موضوع را رها کنند بلکه باید نظارت شود درچه اموری مصرف شده و به گونه‌ای اقدام کنند که تسهیلات و اعتبارات پرداختی در سرفصل‌های قانونی تعیین شده هزینه شود.

 وی نظارت بر نحوه مصرف تسهیلات را از مهم‌ترین وظیفه بانک‌ها در خصوص تسهیلات اعطایی دانست و اظهار کرد: در مواردی تسهیلات به اشخاص داده می‌شود؛ اما بر روند نحوه هزینه‌کرد آن نظارتی صورت نمی‌گیرد و همین امر سبب بروز فساد و مشکلات بسیاری خواهد شد بعضا بسیاری از تسهیلات اعطایی در محل‌های دیگری غیر از مواردی که اعتبارات برای آن اختصاص پیدا کرده، هزینه شده و نظارتی بر روند هزینه‌کرد آن صورت نگرفته است.

 مدیر کل بازرسی استان همچنین به پرداخت سود سپرده بیش از میزان مقرر قانونی توسط برخی بانک‌ها اشاره کرد و گفت: بانک‌ها باید طبق دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های بانک مرکزی عمل کرده و تابع مقررات قانونی باشند و نرخ‌های سود تعیین شده بانک مرکزی را رعایت کنند.

معاونین انتظامی فراجا نیز وجود نگهبان در بانک‌ها را بازدارنده دانسته و اعلام کردند اگربانک‌ها در کنار سایر هزینه‌ها با کم‌ترین هزینه پیگیر وجود نگهبان برای بانک خود باشند سرقت‌ها به‌ویژه در روز‌های پایانی سال که اهمیت خاصی دارد رخ نمی‌دهد. سرقت‌ها بار روانی ناامنی در جامعه ایجاد می‌کنند و باید به صورت جدی وجود نگهبان در بانک را پیگیر باشند.

 در این جلسه هریک از مدیران بانکی استان به بیان مشکلات خود در زمینه ارائه تسهیلات به واحد‌های تولیدی و مشکلات امهال و چالش‌های حقوقی در محاکم پرداختند.

انتهای پیام/