شناسهٔ خبر: 71220433 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ادامه بارش برف و کاهش ۱۰ درجه‌ای دما در آذربایجان‌شرقی

تبریز - ایرنا - کارشناس پیش‌بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان‌شرقی با اشاره به ادامه بارش برف تا روز شنبه در استان، گفت: نفوذ سامانه بارشی موجب کاهش محسوس دما تا ۱۰ درجه سانتی گراد در استان می‌شود.

صاحب‌خبر -

نوروز اصغرزاده، روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه از شب گذشته بارش برف در استان آغاز شده است، افزود: فعالیت این سامانه در نواحی سردسیر و مناطق کوهستانی به ویژه در شهرستان های هشترود و چاراویماق به صورت برف همراه با کولاک و در نواحی گرمسیر به صورت برف و باران خواهد بود.

وی با اشاره به وزش باد گاهی به نسبت شدید در مناطق کوهستانی و گردنه های استان و بروز کولاک، از مسافران و رانندگان خواست از انجام سفرهای غیرضروری به این نواحی خودداری کرده و در صورت ضرورت پوشاک گرم به همراه داشته و خودروهای خود را به تجهیزات زمستانی مجهز کنند.

پیش‌بین اداره کل هواشناسی آذربایجان‌شرقی گفت: فعالیت این سامانه در گردنه ها و مناطق کوهستانی استان موجب بروز یخبندان، لغزندگی جاده ای، مه گرفتگی و کاهش دید افقی می شود بنابراین رانندگان برای تردد در این مناطق با احتیاط رانندگی کنند.

اصغرزاده، با اشاره به تداوم برودت هوا تا روز چهارشنبه هفته آینده، ادامه داد: دمای استان در این بازه زمانی به صورت محسوس کاهش خواهد یافت بنابراین مردم و دستگاه های خدماتی، تمهیدات لازم برای مواجهه با این وضعیت را انجام دهند.

وی یادآور شد: در ۲۴ ساعت گذشته هریس با دمای منفی سه درجه سانتی گراد به عنوان سردترین و جلفا با دمای مثبت ۱۳ درجه سانتی گراد گرمترین شهر استان ثبت شدند.

اصغرزاده، افزود: دمای تبریز در این بازه زمانی در گرمترین زمان به ۹ درجه و در سردترین زمان به ۲ درجه سانتی گراد بالای صفر رسید و دمای فعلی (۸:۳۰) این شهر مثبت سه درجه ثبت شده که نسبت به روز گذشته در همین ساعت ۶ درجه افزایش یافته است.

به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.

آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است.

آذربایجان شرقی همواره زیر تأثیر بادهای سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.