حسین زند روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا ضمن تاکید بر این که تامین کودهای یارانهای نقش مهمی در رشد تولید محصولات کشاورزی و امنیت غذایی پایدار دارد، بیان کرد: سهمیه سالیانه کود استان که توسط وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ میشود در سالجاری به میزان ۱۹ هزار و ۲۰۰ تُن است.
وی افزود: از ابتدای سال تاکنون علیرغم تمامی محدودیتهای مالی و تحریم های ظالمانه، بیش از ۹۰ درصد برنامه سال جاری تامین و تدارک شدهاست که این میزان شامل ۱۱ هزار ۵۰۰ تُن کود اوره، سه هزار ۱۰۰ تُن کود فسفاته و ۲ هزار و ۴۵۰ تُن کود پتاسه میباشد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قم گفت: در حال حاضر بیش از ۱۵ هزار تُن انواع کودهای شیمیایی یارانهای در انبارهای تحت پوشش شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ذخیره سازی شدهاست و بیش از یکهزار و ۲۰۰ تُن در حال حمل به انبارهای مذکور میباشد تا کودهای مورد نیاز کشاورزان و بهرهبرداران بخش کشاورزی استان به موقع تامین و توزیع شود.
وی با تاکید بر اهمیت مصرف متعادل و متناسب کودهای کشاورزی افزود: باتوجه به اهمیت تغذیه گیاهی مناسب در افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی و همچنین در راستای اجرای سیاست های وزارت جهاد کشاورزی با اقدامات صورت گرفته، مصرف متعادل و مناسب کودهای سه گانه ازته، فسفاته و پتاسه در دستور کار قرار گرفت و بنحو مطلوبی در استان عملیاتی شد.
لازم بذکر است استان قم در مصرف متعادل و متناسب کودهای کشاورزی در سالهای اخیر رتبه برتر کشور را کسب نمودهاست.
وی با اشاره به تحویل به موقع کود به کشاورزان استان، افزود: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در قم دارای ۲۱ کارگزار توزیع و فروش نهادههای کشاورزی میباشد و مطابق برنامه زمانبندی شده کلیه محمولات کودی به موقع و در زمان مناسب برای مصرف کشاورزان و بهرهبرداران بخش کشاورزی در محل کارگزاریها حمل، بارگیری و تخلیه شدهاست.
زند گفت: سالانه ۵۶۹ هزار تُن محصولات کشاورزی شامل ۴۷۹ هزار تُن محصولات زراعی و ۹۰ هزار تُن محصولات باغی در قم تولید میشود که شرکت خدمات حمایتی استان در راستای وظایف خود و اجرای سیاست های وزارت جهاد کشاورزی، کلیه کودهای مورد نیاز این محصولات را تامین میکند.
به گزارش ایرنا، بخش کشاورزی قم به عنوان متولی اصلی تامین امنیت غذایی مردم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.