شناسهٔ خبر: 71216063 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

انقلاب پزشکی؛ پیوند کلیه خوک به انسان تأیید شد

برای نخستین‌بار سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) مجوز آزمایش بالینی پیوند کلیه خوک به انسان را صادر کرد، گامی تاریخی که می‌تواند بحران کمبود اندام‌های اهدایی را متحول کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از نیچر، نخستین آزمایش بالینی پیوند کلیه‌های خوک‌های اصلاح‌شده ژنتیکی به انسان، با تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) اواخر سال جاری آغاز می‌شود، این آزمایش شامل شش بیمار مبتلا به نارسایی کلیوی است که شرایط دریافت کلیه انسانی را ندارند.

هدف ارزیابی ایمنی و اثربخشی این روش برای حل بحران کمبود اندام‌های اهدایی است، این پژوهش نخستین مطالعه استاندارد و کنترل‌شده در حوزه زنوپیوند (پیوند اندام از گونه‌های دیگر) محسوب می‌شود، تاکنون چند بیمار در شرایط اضطراری کلیه، قلب و کبد خوک‌های اصلاح‌شده ژنتیکی دریافت کرده‌اند، اما اغلب بیش ازچند ماهنتونستند که زندگی کنند.

بیماران به مدت شش ماه تحت نظر خواهند بود و در صورت موفقیت، آزمایش تا ۵۰ نفر گسترش پیدا می‌کند، این مطالعه میزان بقای بیماران، عملکرد کلیه‌های پیوندی و تأثیر آن بر کیفیت زندگی را ارزیابی می‌کند، شرکت United Therapeutics این آزمایش را اجرا می‌کند، درحالی‌که شرکت eGenesis نیز درخواست مشابهی به FDA ارائه داده است، موفقیت این تحقیقات، مسیر را برای آزمایش‌های گسترده‌تر و احتمالاً پیوند سایر اندام‌های خوک به انسان هموار خواهد کرد.