شناسهٔ خبر: 71215621 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

طی مراسمی به همت بنیاد قرآنیان اُسوه

تیم ملی قاریان قرآن نونهال و نوجوان تشکیل شد

آئین افتتاحیه اردوی نخستین تیم ملی قاریان قرآن نونهال و نوجوان امروز با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین ارباب‌سلیمانی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعدادی از پیشکسوتان قرآنی برگزار شد.

صاحب‌خبر -

تیم ملی قاریان قرآن نونهال و نوجوان تشکیل شدبه گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم افتتاحیه و نخستین اردوی تیم ملی قاریان نونهال و نوجوان قرآن کریم که به همت «بنیاد قرآنیان اُسوه» اجرا می‌شود، بعد از ظهر امروز چهارشنبه ۱۷ بهمن‌ماه با حضور حجت‌الاسلام و‌المسلمین حمیدرضا ارباب‌سلیمانی؛ معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدتقی میرزاجانی؛ معاون آموزش و پژوهش شورای عالی قرآن و مدیرعامل بنیاد قرآنیان اُسوه و تنی چند از کارشناسان و استادان قرآنی در سالن امام علی(ع) مجتمع امام خمینی (ره) برگزار شد.

ارباب‌سلیمانی طی سخنانی با تشکر از مؤسسان طرح اُسوه که از سال 93 و به ابتکار محمدعلی خواجه‌پیری از پیشکسوتان قرآنی ایجاد شده است، گفت: از اینکه در این مراسم حضور دارم و به دیدار جمعی از برادران و اساتید و اهالی قرآن نائل شدم، بسیار خوشحالم چرا که بنا به فرمایش امام جواد(ع) ملاقات با برادران دینی مایه رشد و بلندی عقل می‌شود ولو اینکه مدت زمان دیدار کم باشد.

اعلام اسامی پذیرفته‌شدگان مرحله مقدماتی تیم ملی قاریان نونهال و نوجوان

قرآن؛ مأمن مطمئن در دنیای مملو از ترس

وی ادامه داد: در باب عظمت قرآن روایت‌های زیادی از معصوم(ع) نقل شده است؛ روایت مشهوری از امام سجاد(ع) نقل به این مضمون هست که ایشان می‌فرمایند هر آنچه از مشرق و مغرب عالم که در حیات هستند، اگر به یکباره از بین بروند، چون قرآن با من است، احساس ترس نخواهم داشت؛ دنیای امروز دنیای ترس است و لذا هرکس با قرآن به هر طریقی انس بگیرد؛ به طور قطع مأمن و ملجأیی پیدا کرده است که می‌تواند به واسطه آن روح و جانش را قوت بخشد.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به حرکت ابتکاری در ایجاد تیم ملی نونهالان و نوجوانان قاری، تصریح کرد: مقطعی که برای ایجاد این گروه که به منظور آشنایی و انس با کلام الهی از سوی دوستان مسئول انتخاب شده است، بهترین زمان برای این انس با قرآن است، چرا که حال و هوای معنوی که نونهالان و نوجوانان از آن برخوردار هستند بسیار بکر و مستعد است، لذا اصولی‌ترین نوع ارتباط میان ایشان و قرآن برقرار می‌شود.

وی با بیان خاطراتی از دوران کودکی خود که در محافل قرآنی پدربزرگ خود شرکت می‌کرد، گفت: آن زمان بنا به توصیه پدربزرگم در آن محافل به دنبال آن بودم تا ببینم که اساتید و قاریان قرآنی به چه نکاتی توجه کرده و آن را گوشزد می‌کنند؛ این توصیه نشان از معرفت قرآنی پدربزرگم داشت. این امر را از این جهت عرض کردم که امروز شما نونهالان و نوجوانان که توفیق حضور در این محفل را به دست آورده‌اید، باید مدیون والدین خود باشید که این میزان از معرفت و درک را داشته‌اند تا در مسیر قرآن با شما همراهی شوند و وقت بگذارند تا شما در این مسیر متعالی رشد کنید.

قرآن و امام خمینی(ره)

ارباب‌سلیمانی افزود: بسیاری از بزرگان در عرصه قرآن، تلاوت، تدبر و تفسیر قرآن از چنین مرتبه و جایگاهی کار خود را آغاز کردند و لذا شما که در این مسیر قرار گرفته‌اید، باید قدر خود را بیشتر از باقی هم‌سن و سالان خود بدانید و از موقعیت و شرایطی که برایتان به وجود آمده، نهایت استفاده و بهره را ببرید. نقل است از امام خمینی(ره) که ایشان از هر فرصتی برای انس با قرآن استفاده می‌کردند و حتی سر سفره تا قبل از مهیا شدن غذا، خود را با خواندن قرآن مشغول می‌کردند، شما هم باید از هر فرصتی حتی کوچکترین آن برای قرات قرآن و مرور آن استفاده کنید.

وی با اشاره به زندگی پربار شیخ انصاری از علمای بزرگ اسلام که آثار او در حوزه مکاسب و رسالات، اکنون در حوزه‌های علمیه تدریس می‌شود، تأکید کرد: توفیقی که شیخ انصاری در این راه به دست آورد جدای از ممارست و پشتکار وی، به دلیل مهر و محبتی بود که به مادر گرامی خود داشت. شما هم باید علاوه بر اینکه در امر قرآن مجاهدت و سختکوشی  از خود نشان می‌دهید، اوج احترام و تکریم والدین خود را به جای بیاورید تا با دعای خیر آنها بتوانید مراتب ترقی و پیشرفت خود را یکی پس از دیگری طی کنید.

آغاز به کار طرح اُسوه از سال 93

گزارش ایکنا حاکی است، در این مراسم و پیش از سخنرانی حجت‌الاسلام ارباب سلیمانی؛ محمدتقی میرزاجانی؛ مدیرعامل بنیاد قرآنیان اسوه گفت: طرح اسوه با دغدغه آموزش تخصصی، فنی و حرفه‌ای قرآن سال 1393 به همت بنیاد فرهنگی خاتم‌الاوصیاء(عج) و با همکاری شورای عالی قرآن راه‌اندازی شد و سرمایه‌گذاری بر روی نونهالان و نوجوانان را سرلوحه خود قرار داد.

وی ادامه داد: با این وجود بنا به دلایلی از جمله عدم برخی ساز و کارهای حمایتی تعطیل شد و البته بعد از حدود یک‌سال وقفه آسیب‌شناسی راه پیموده شده را به انجام رساندیم تا اینکه با حمایت کمیسیون تبلیغی و ترویجی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد این کار مجدد بازتولید شد و تیم ملی نونهالان و نوجوانان قاری با عنوان «اسوه» شکل گرفت. 

برگزاری دوره آموزشی تیم ملی قاریان نونهال طی دو سال

میرزاجانی تصریح کرد: از امروز و با برگزاری مراسم افتتاحیه تیم ملی قاریان نونهال و نوجوان به مدت دو سال با اجرای این طرح در خدمت اعضای این تیم هستیم و زین پس در طول هر سال در پنج نوبت دوره‌های حضوری را با شرکت اعضا برگزار خواهیم کرد، ضمن آن که در این دو سال هر هفته، سه جلسه آموزشی نیز برای اعضا به شکل برخط خواهیم داشت.

معاون آموزش و پژوهش شورای عالی قرآن گفت: در طول این دوره، آموزش قرائت قرآن به شکل تخصصی و حرفه‌ای را خواهیم داشت و علاوه بر آن به تربیت قرآنی اعضا مبتنی بر سبک زندگی قرآنی اهتمام خواهیم ورزید و در محور سوم نیز برنامه‌های متعدد و مختلفی از سوی معاونت پرورشی این طرح ویژه والدین نونهالان و نوجوانان برگزار خواهیم کرد.

وی تیم ملی قاریان نونهال و نوجوان را کانون امیدهای قرآنی ایران اسلامی توصیف و تأکید کرد: قطعاً در این مسیر که اکنون تعدادی از بهترین نونهالان و نوجوانان قرآنی کشور جواز حضور در این تیم را پیدا کرده‌اند، نقش معلمان و مربیان قرآنی که اغلب گمنام هستند و توانستند با کار و تلاش مجدانه اعضای این تیم را تربیت کرده تا به این مقام و مرتبه برسند بی‌بدیل است که امیدواریم بتوانیم در جریان برنامه‌های پیش رو از تجارب و رهنمودهای ایشان نیز در برگزاری هر چه کیفی‌تر برنامه‌ها استفاده کنیم. 

نگاه تربیتی به اجرای طرح اسوه داریم

در بخش دیگری از مراسم افتتاحیه تیم ملی قاریان نونهال و نوجوان، حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین مجید صادقی؛ معاون تربیتی و پرورشی طرح اسوه با اشاره به اینکه هدف از تشکیل این تیم و اجرای طرح اسوه تنها مجهز کردن نونهالان و نوجوانان با اسلوب قرائت و فنون تلاوت قرآن نیست، گفت: بناست که نگاه تربیتی را در پرتو آموزه‌های قرآن در جریان اجرای این طرح مورد توجه قرار دهیم و لذا کار ما چیزی فراتر از  صوت و لحن است و شامل اتخاذ سبک زندگی براساس هدایتگری قرآن است.

وی با اشاره به برخی برنامه‌های این طرح ادامه داد: حلقه‌های رشد که در قالب برگزاری دوره‌هایی با حضور والدین اعضای تیم ملی نونهالان و نوجوانان ایجاد خواهد شد، موجب آن می‌شود تا اعضای این تیم بتوانند با تمسک به قرآن در بزنگاه‌های زندگی، دست به انتخابات درست و اصولی بزنند و همچنان که بر سن آنها افزوده می‌شود، این انس با قرآن آنها را در برخی انتخابات همچون رشته تحصیلی، شریک زندگی و گزینش دوست، یاری رساند و لذا همینجا از حضور والدین در نخستین روز از اجرای برنامه‌های تیم ملی قاریان نونهال و نوجوان کمال تشکر را دارم.

قرائت میثاق‌نامه تیم ملی قاریان نونهال و نوجوان

از جمله دیگر بخش‌های این مراسم افتتاحیه، قرائت میثاق‌نامه تیم ملی قاریان نونهال و نوجوان از سوی دو نماینده هر کدام از این دو رده سنی بود. همچنین در ابتدای این مراسم، امیرحسین رحمتی؛ رتبه نخست سی و نهمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم و در  بخش دیگری از آن سیدمحمد حسینی‌پور؛ رتبه نخست چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم آیاتی از کلام‌الله مجید را تلاوت کردند.

در پایان نیز با حضور مسئولان و پیشکسوتان قرآنی از این دو قاری ممتاز بین‌المللی که از ثمرات طرح اسوه هستند با اهدای یک جلد قرآن و هدایایی تجلیل شد.    

 

انتهای پیام