شناسهٔ خبر: 71214148 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی ستاد کل نیروهای مسلح خبر داد

ورود سالانه ۳۰۰ هزار سرباز به مجموعه نیروهای مسلح

مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به ورود سالانه ۳۰۰ هزار سرباز به مجموعه نیروهای مسلح گفت: پس از دوران خدمت نیز به مدت سه سال سربازان و جوانان هدایت و حمایت می‌شوند تا مهارت‌های آنها به اشتغال پایدار منجر شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان، سردار موسی کمالی امروز _چهارشنبه هفدهم بهمن_ در نشست با رسانه‌های استان با اشاره به فعالیت‌های قرارگاه مرکزی مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح اظهار کرد: نگاه جدید و تحولی به موضوع خدمت سربازی در ستاد نیروهای مسلح از سال ۱۳۹۶ آغاز شده و در زمینه مهارت‌آموزی اقدامات مؤثری در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: جوانان کشور در اجرای قانون خدمت و همچنین برای دفاع از عزت، استقلال و تمامیت ارزی، تکلیف خود را به خوبی انجام دهند و سالانه حدود ۳۰۰ هزار سرباز چالاک وارد مجموعه نیروهای مسلح می‌شوند.

مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: خدمت سربازی دارای کارکردها و اثرات مثبت فراوانی است که یکی از آن‌ها توانمندسازی و مهارت‌آموزی است.

سرتیپ دوم پاسدار کمالی تصریح کرد: نیروهای مسلح نیز به واسطه خدمت مقدس سربازان در مسائل امنیتی و دفاعی ارائه، خدمات ارزشمندی را به پاس تلاش‌ها و رشادت‌های سربازان غیور کشور پیش‌بینی کرده است.

وی تصریح کرد: نهضت مهارت‌آموزی و توانمندسازی جوانان سرباز در نیروهای مسلح حدود هفت سال است که آغاز شده و تاکنون در بخش‌های پنج‌گانه مهارتی با عنوان سبک زندگی، کسب و کار، سواد حقوقی و مالی، سواد رسانه‌ای و استفاده از فضای مجازی و امداد و نجات، خدمات ارزشمندی ارائه شده است.

مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی ستاد کل نیروهای مسلح بیکاری را یکی از مشکلات اصلی کشور برشمرد و گفت: جوانان پس از دوران خدمت سربازی دغدغه‌های فراوانی برای اشتغال داشته و زمانی که وارد بازار کار می‌شوند، با مشکلات فراوانی روبه‌رو می‌شوند.

کمالی خاطر نشان کرد: رهبر معظم انقلاب همواره بر مهارت‌آموزی نیروهای مسلح تاکید داشته و فرموده‌اند که باید از ظرفیت خدمت سربازی برای توانمندسازی سربازان به خوبی استفاده شود.

وی اضافه کرد: اکنون نیروهای مسلح بخشی از ظرفیت خود را به صورت جدی‌تر از سال‌های گذشته با هدف هدایتگری ارکان و جهت‌سازی، وارد کار کرده و شورای عالی مهارت آموزی در ستاد کل نیروهای مسلح تشکیل و مسئولیت مهارت آموزی سربازان نیز به قرارگاه مرکزی مهارت آموزی سپرده شده است.

وی افزود: قرارگاه مهارت آموزی ستاد کل تاکنون ۲۶ تفاهم‌نامه با دستگاه‌های متولی اشتغال و مهارت‌آموزی، امضا کرده و سند ملی مهارت آموزی و اشتغال نیز در شورای عالی مهارت آموزی کشور تصویب و به نهادهای مربوطه ابلاغ شده است.

مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: همچنین کارگروه مهارت‌آموزی و اشتغال (مهنا) به ریاست معاون امور هماهنگی استانداران و با حضور نمایندگان نیروهای مسلح در قالب ۲۲ دستگاه لشکری و کشوری مسئولیت برگزاری دوره‌های مهارتی و توانمندسازی سربازان را بر عهده دارند.

وی ادامه داد: تاکنون آموزش مهارتی حدود یک میلیون سرباز به دریافت گواهینامه منجر شده است و حدود یک میلیون سرباز نیز آموزش‌های شغلی عمومی دریافت کرده‌اند. البته گواهینامه از سوی نیروهای مسلح صادر نمی‌شود بلکه سربازان بعد از گذراندن دوره‌های مهارتی بر اساس قوانین، به سازمان‌های متولی اشتغال همچون سازمان فنی و حرفه‌ای، وزارت کشاورزی و جهاد دانشگاهی معرفی می‌شوند.

کمالی عنوان کرد: در راستای عملیاتی‌سازی طرح‌های مهارت‌آموزی در تمام استان‌ها یگان‌های مرکزی نیروهای مسلح به عنوان قرارگاه معرفی و مدیریت آن نیز بر عهده فرماندهان نیروهای مسلح و در برخی استان‌ها نیز وزارت دفاع متولی قرارگاه مهارتی است.

وی تصریح کرد: اکنون سربازان دارای گواهینامه مهارتی می‌توانند در سامانه سخا ثبت‌نام و بر اساس مهارت خود خدماتی از قبیل، یک ماه مرخصی یا کسر خدمت، انتخاب سازمان محل خدمت، درخواست بخشش اضافه خدمت و دریافت یک درجه بالاتر از درجه قانونی دوران خدمتشان را دریافت کنند و در مجموعه نیروهای مسلح با توجه به توانایی‌های خود به‌کارگیری شوند، افرادی نیز که فاقد مهارت و گواهینامه هستند به سازمان فنی و حرفه‌ای معرفی می‌شوند.

مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: پس از دوران خدمت نیز به مدت سه سال سربازان و جوانان هدایت و حمایت می‌شوند تا مهارت‌های آنها به اشتغال پایدار منجر شود که در این زمینه نیز سامانه‌ای به نام مهارت آموزی و اشتغال سربازان وظیفه (سماسو) راه‌اندازی شده که با توجه به استعداد و توانمندی و نیاز بازار کار، به سربازان خدمت مشاوره می‌دهد.

وی با اشاره به مهارت‌های طلایی، نقره‌ای، برنزی گفت: کاریابی یکی دیگر از اقدامات این قرارگاه مرکزی است که با تمام کارفرمایان توافق شده و بانک اطلاعاتی سربازان نیز برای انتخاب نیروی کار ماهر و با در نظر گرفتن فرهنگ و بازار کار استان‌ها، در اختیار آنها قرار می‌گیرد.

کمالی با اشاره به حوزه تسهیل‌گری گفت: در حال حاضر به دنبال تعامل هرچه بیشتر با دولت و مجلس هستیم؛ امسال به حدود هشت هزار نفر تسهیلات ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیونی خود اشتغالی ارائه شده که تلاش می‌شود در این زمینه بتوانیم خدمات بیشتر و بهتری ارائه دهیم