شناسهٔ خبر: 71214050 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

گذری به نوفل لوشاتو پس از ۴۶ سال

سال ۱۳۵۷، ۲۵ کیلومتر بیرون از پاریس، در نوفل لوشاتو، روستایی ۲ کیلومتر مربعی، که ۲۰۰۰ نفر جمعیت داشت، بر سر زبان‌ها افتاد که پیرمردی ۷۸ ساله به این روستا آمده. متفاوت با آنهایی که تا حالا دیده یا شنیده بودند.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از پاریس، سال ۱۳۵۷، ۲۵ کیلومتر بیرون از پاریس، در نوفل لوشاتو، روستایی ۲ کیلومتر مربعی، که ۲۰۰۰ نفر جمعیت داشت، بر سر زبان‌ها افتاد که پیرمردی ۷۸ ساله به این روستا آمده. متفاوت با آنهایی که تا حالا دیده یا شنیده بودند.

دیدیه مارتین روزنامه نگار محلی آن زمان، برای روستا، حس عرفانی به ارمغان آورده بود.

از کشور‌های مختلف می‌آمدند و با امام دیدار می‌کردند. مثل ابراهیم زکزاکی، که آمده بود فرانسه درس بخواند. با قرآنی که از امام هدیه گرفته بود، به نیجریه رفت و رهبر جنبش اسلامی نیجریه شد. آنطور که گفته می‌شود، پیروانش حالا ۲۰ میلیون نفرند.

روز‌های بهمن ۱۴۰۳، همچنان از دور و نزدیک به نوفل لوشاتو می‌آیند. قطعه زمینی که امام نزدیک به ۵ دهه قبل ساکنش بود.

زهرا، که آن روز‌ها در اسپانیا دانش آموز بود، امسال به دیدن نوفل لوشاتو آمده. می‌گوید هر وقت بتواند به دیدن محل اقامت امام می‌آید. او روزی مسیحی کاتولیک و مخالف جمهوری اسلامی بود، اما بعد‌ها که فهمید رسانه‌ها درباره انقلاب ایران دروغ گفته‌اند، دیدگاهش تغییر کرده است.

آن روز‌ها خبرنگاران سخنرانی‌های امام را به مناطق مختلف منعکس می‌کردند. از جمله کاظم آزادان خبرنگار سابق روزنامه اطلاعات، که حالا آمده خاطرات آن روز‌ها را مرور کند. به انتشار عکس امام روی جلد یکی از نشریات فرانسوی اشاره می‌کند با این نوشته: مردی که غرب را به لرزه درآورد. تصویر روی جلد نشریه، در مناطق مختلف شهر هم نصب شده بود.

مقامات محلی اما، حالا نصب تصویر امام، و هر نشانه‌ای از ۱۱۲ روز حضور امام در نوفل لوشاتو فرانسه را ممنوع کرده‌اند. پیشتر، بنای ستاد رسانه‌ای روز‌های انقلاب، با انفجار تخریب شده بود. یکی از مسئولان فرانسوی صراحتا گفته: آیه الله خمینی به اشتباه، اینجا آمد و اگر می‌دانستیم، اجازه نمی‌دادیم. حالا، این تکه از خاک فرانسه را، مردم با نقشه و پرس و جو پیدا می‌کنند.

 

<div id="video-display-embed-code_12001051"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4448908/12001051?width=600&height=350"></script></div>

اظهارات:

۱- دیدیه مارتین - روزنامه نگار کهنه کار در نوفل لوشاتو

۲- زهرا - از مسلمانان ساکن فرانسه

۳- کاظم آزادان - خبرنگار سابق روزنامه اطلاعات