شناسهٔ خبر: 71213114 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

۳۰ پروژه برق تجدیدپذیر به ظرفیت ۲۱۴ مگاوات در ۱۰ استان افتتاح می‌شود

همزمان با ایام‌الله دهه فجر ۳۰ پروژه به ظرفیت ۲۱۴.۳ مگاوات در ۱۰ استان افتتاح می‌شود و ۹۵۷ پروژه جدید در ۳۱ استان کشور با مجموع ظرفیت ۷۸۷۰ مگاوات کلنگ‌زنی خواهد شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، از وزارت نیرو، همزمان با آغاز چهل و ششمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و دهه مبارک فجر در سال ۱۴۰۳، سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق (ساتبا) در راستای افزایش ظرفیت انرژی‌های پاک و بهینه‌سازی مصرف برق، اقدام به افتتاح و کلنگ‌زنی پروژه‌های متعددی در سراسر کشور به تعداد مجموع ۹۸۷ پروژه به ظرفیت ۸۸۴.۴ مگاوات کرده است.

بر اساس اطلاعات دریافتی از گزارش مدیریتی و پروژه‌های اجرایی، ۳۰ پروژه به ظرفیت ۲۱۴.۳ مگاوات در ۱۰ استان افتتاح می‌شود و بهره‌برداری می‌رسد و ۹۵۷ پروژه جدید در ۳۱ استان کشور با مجموع ظرفیت ۷۸۷۰ مگاوات کلنگ‌زنی خواهد شد.

این اقدام ها، گام مهمی در جهت افزایش تولید برق پاک، کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و بهینه‌سازی مصرف انرژی در کشور محسوب می‌شود.

بر این اساس در ایام الله دهه فجر شاهد افتتاح ۳۰ پروژه نیروگاهی در استان‌های آذربایجان غربی، اصفهان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، قم، مازندران، مرکزی، یزد، کرمان و کرمانشاه خواهیم بود.

این پروژه‌ها شامل نیروگاه‌های خورشیدی، بادی و سایر منابع تجدیدپذیر بوده و در راستای کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و بهبود امنیت انرژی اجرا شده‌اند.

پروژه‌های ساتبا از طریق قرارداد‌های خرید تضمینی برق (PPA)، تأمین مالی داخلی و سرمایه‌گذاری خصوصی اجرا و برخی پروژه‌ها از بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست بهره‌مند شده‌اند و امکان معامله گواهی صرفه‌جویی انرژی در بورس انرژی را دارند؛ پروژه‌های کلنگ‌زنی شده، از سال ۱۴۰۲ آغاز شده‌اند و عمدتاً تا ۱۴۰۵ به بهره‌برداری خواهند رسید.

این اقدام ها، گام‌های مهمی در جهت توسعه پایدار و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی محسوب می‌شوند و انتظار می‌رود با حمایت‌های بیشتر وزارت نیرو و تسهیل سرمایه‌گذاری، روند توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر سرعت گیرد.