شناسهٔ خبر: 71212600 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

چهارشنبه‌های دوست‌داشتنی با طعم شیرین قهوه در جوار بارگاه منور رضوی

خدمت، خدمت به خانه و خانواده، خدمت به اجتماع و به جامعه، آن هم خدمتی که رضای خدا در آن باشد و چه خدمتی بالاتر از اینکه به مسافران و زائران آن هم در صحن و سرای امام رضا (ع) و در قطعه‌ای از بهشت، انجام شود.

صاحب‌خبر -

برای انجام کاری به نزدیکی حرم مطهر رفته بودم. بعد از اتمام کار با خود گفتم بروم و عرض ارادت و سلامی هم به امام رضا (ع)، داشته باشم. بعد از خواندن اذن دخول وارد صحن شدم و چه حال‌وهوای وصف‌ناشدنی داشت. سروصدا و جست‌وخیز بچه‌ها با دعا و مناجات درآمیخته بود. خانواده‌ها دور هم نشسته بودند و زیارتنامه می‌خواندند. از کنار آنها گذشتم و وارد صحن غدیر شدم.

به نزدیکی مهمانسرای حضرت که رسیدم عطر و بوی قهوه‌ به شام می‌رسید که از بویش معلوم بود، از آن قهوه‌های ناب و اعلا باشد.

در چندقدمی مهمان‌سرا ایستادم و نگاهی به خادمان کردم و از لهجه شیرین و گفت‌وگوهایشان با هم و خوشامدگویی آنها به زائران و دادن فنجان قهوه دستشان، متوجه شدم از خادمیاران یزدی، هستند.

برای صحبت و آشنایی بیشتر و خوردن یک فنجان قهوه یزدی جلو رفتم درحالی‌که که فنجان قهوه را از یکی از آنها می‌گرفتم، بعد از سلام و خداقوت، گفت‌وگوی مختصری با او داشتم.

در طول صحبت و از روی صمیمیت با لبخند دستم را می‌فشرد و به حرف‌هایم گوش می‌داد.

بعد از مدتی سؤال‌وجواب مرا به داخل غرفه برد و با همان لهجه شیرین یزدی، گفت بهتر است با مسئول گروه صحبت کنی، بعد با صدایی بلند آقای ملک‌زاده را صدا زد و او را به من معرفی کرد، لحظه‌ای بعد آقای ملک‌زاده که جوانی متین و موقری بود آمد و با خوش‌وبش، پذیرایم شد.

درحالی‌که به فنجان قهوه که سرد شده بود نگاه می‌کردم، از نحوه خدمت گروه و طبخ خوب قهوه پرسیدم.

آقای ملک‌زاده با مهربانی این‌طور توضیح داد که به لطف خدا و عنایت امام رضا (ع) و به همت کانون خدمت رضوی استان یزد و در قالب طرح چهارشنبه‌های امام رضایی، خادمان و خادمیاران این استان، از زائران، با قهوه، پذیرایی می‌کنند. جمع‌کردن و شست‌وشو و چیدن فنجان‌ها در سینی و صداهای زائران با طنین نقاره‌خانه، حال‌وهوا را معنوی‌تر کرده بود.

آقای ملک‌زاده ادامه داد: قهوه یزدی بیشتر در مراسم‌های عزاداری مثل دهه محرم و صفر و به‌ویژه مجالس ختم، طبخ و توزیع می‌شود.

سایر قهوه‌ها بسیار تلخ و غلیظ هستند؛ اما قهوه یزدی هل، گلاب، شکر و نبات هم دارد و همین است که خیلی طرف‌دار دارد.

او توضیح داد: این قهوه‌ای را که می‌نوشید به قهوه مخصوص مهمانسرای حضرت منسوب شده و معمولاً با خروج زائران از مهمانسرای غدیر از آنان پذیرایی می‌شود.

توزیع قهوه در ۹ نوبت انجام می‌شود و روزانه حدوداً با ۴۴ هزار و ۳۰۰ فنجان قهوه از مهمانان مهمانسرای حضرت پذیرایی می‌شود.

هزینه آن را هم خیرینی که خدا و امام رضا(ع)، خیر دنیا و آخرت به آنان عطا کنند، پرداخت می‌کنند که این مبلغ حدوداً از ۲۰ تا ۲۵ میلیون برآورد می‌شود.

این خادمیار یزدی، گفت: ما سه‌شنبه هر هفته از یزد حرکت می‌کنیم تا چهارشنبه‌ها به عشق آقا امام رضا (ع) در مشهد باشیم و به زائران حضرت، خدمت کنیم.

وی با اشاره به دو نفر از خادمین یزدی می‌گوید: از جمله دوستانی که همیشه پای ثابت کار هستند، آقای حسن جواهریان و عباس اسماعیل زاده هستند و بقیه هم در کنار دوستان، به عنوان مسئول این طرح در کانون‌های خدمت رضوی یزد، مشغول هستند.

از آقای ملک‌زاده و دیگر خادمان یزدی تشکر می‌کنم و با آرزوی سلامتی و توفیق، بعد از نوشیدن قهوه یزدی گرم و تازه از مهمانسرا بیرون می‌آیم و با خودم می‌گویم، خوشا به حال این دوستان، چه سعادتی که چهارشنبه‌ هر هفته آن هم در روز زیارتی حضرت رضا(ع) سعادت خدمت در این قطعه بهشتی را، دارند.