به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، سید مهدی جعفری ضمن تبریک اعیاد ماه شعبان، اظهار کرد: در سال جهش تولید با مشارکت مردم، تاکید مقام معظم رهبری بر بخش خصوصی است چراکه ۸۵ درصد اقتصاد ما بخش دولتی و ۱۵ درصد بخش خصوصی است اما اثرگذاری بخش خصوصی بسیار بیشتر از بخش دولتی است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی افزود: استاندار خراسان جنوبی با توجه به دغدغه رهبری در خصوص اقتصاد، تمام هم و غم خود را روی این موضوع گذاشته است که انگیزه ما و جامعه اقتصادی استان را بیشتر میکند.
جعفری گفت: استاندار خراسان جنوبی برای همه حوزه های اقتصادی پیشرانهایی از جمله مرز، گردشگری، معدن، کشاورزی و حتی فرودگاه را تشکیل دادند تا همه خُبرگان در راستای شعار سال همت کنند.
وی با اشاره به وجود یک هزار و ۱۱۷ پروژه دهه فجر در خراسان جنوبی، گفت: ۱۰۸۵ پروژه افتتاحی و ۳۲ پروژه کلنگ زنی در دهه فجر داریم که ارزش آنها ۱۲ هزار میلیارد تومان است که اتفاق مبارکی است.
به گفته وی؛ ۹۷۲ پروژه عمرانی و ۱۴۵ پروژه هم سرمایه گذاری است که زیر بنای اقتصادی است که اقتصاد مردم را متحول میکند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: در ۹ ماهه امسال بیش از ۱۳۰ درصد اشتغال استان محقق شد و جایگاه دوم کشور را داریم و برای اولین بار رکورد نرخ بیکاری با ۴.۷ در کشور شکسته شد.
وی با اشاره به صادرات قطعی، ماده ۱۶ و ترانزیت کالا از استان، گفت: چهار بازارچه مرزی داریم که دو مورد فعالیتی ندارند که استاندار، پیگیریهای لازم را برای فعال شدن آنها دارند.
این مسئول با بیان اینکه برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی صادرات کالا از مرز ماهیرود در ارزش به ۴۰ درصد اتفاق افتاده است یعنی ۴۰ درصد ارزش کالایی صادر شده به افغانستان مربوط به مرز ماهیرود است، ادامه داد: ما در صادرات قطعی در ۹ ماهه گذشته هزار و ۱۱۵ هزار تن کالای صادرت قطعی از استان خراسان جنوبی داریم، ۲۱۰ میلیون دلار صادرات قطعی استان است در صورتی که تعهد ما ۱۴۰ میلیارد دلار بوده است؛ تا پایان سال با رویکرد اقتصادی حاکم دو برابر این تعهد محقق خواهد شد.
به گفته وی تولیدات در استان ارزآوری داشته و به سمت صادرات محور می رود و تراز تجاری مثبتی داریم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی در خصوص صادرات ماده ۱۶ گفت: این صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۴ درصد در وزن و ۳۹ درصد در ارزش، افزایش داشته ایم.
جعفری افزود: در ترانزیت هم توانسته ایم به سمت و سویی برویم که صادرات تسهیل شود و در ترانزیت ۲۷ درصد در وزن و ۴۳ درصد در حوزه ترانزیت و ۱۱۰ درصد در کامیون ها رشد داشته ایم.
به گفته وی؛ در تمامی حوزه های صادراتی رشد محقق شده که با همت بخش خصوصی بوده است که مردم و تولیدکنندگان پای کار بودهاند؛ و هم اکنون نیز چندین سرمایهگذار برای مذاکره پای کار آمده اند.
وی آینده اقتصاد خراسان جنوبی را درخشان توصیف کرد و گفت: در سال ۱۴۰۱ در رشد اقتصادی هفتم کشور بوده ایم و هم اکنون رشد اقتصادی خوبی ارزیابی خواهد شد.