شناسهٔ خبر: 71210741 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

پژوهشگران هفت کشور دنیا از میراث جهانی شوش بازدید کردند

دزفول – ایرنا – رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی شوش گفت: ۳۰ پژوهشگر و استاد دانشگاهی از هفت کشور جهان ضمن حضور در شوش از میراث جهانی و ظرفیت های تاریخی این شهرستان بازدید کردند.

صاحب‌خبر -

علی بویری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به برگزاری کنفرانس بین المللی زبان شناسی در اهواز بیان کرد: پژوهشگران و باستان شناسان شرکت کننده در این کنفرانس در حاشیه برگزاری این رویداد بین المللی در سفر یک روزه به شوش با ظرفیت های غنی تاریخی و باستانی این شهر آشنا شدند.

وی ادامه داد: علاوه بر ایران، پژوهشگرانی از کشورهای مختلف از جمله کانادا، عمان، عراق، تونس، ونزوئلا و عمان در این بازدید حضور داشتند.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی شوش، بیان کرد: این پژوهشگران علاوه بر بازدید از محوطه میراث جهانی و موزه شوش، از زیگورات چغازنبیل و موزه هفت تپه بازدید کردند.

به گزارش ایرنا، کنفرانس بین المللی زبان شناسی با هدف بررسی مسایل جاری زبان شناسی، ادبیات، ترجمه، زبان ها و گویش های مختلف مانند فارسی، عربی، ترکی و کردی طی روزهای گذشته در اهواز برگزار شده است.

شهر باستانی شوش از مراکز تمدن قدیم از معروفترین شهرهای دنیا، پایتخت چند هزارساله تمدن عیلام و همچنین پایتخت زمستانی امپراطوری هخامنشی بوده است.

شوش که در شمال خوزستان قرار دارد به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و آثار ارزشمند و منحصر به فرد تاریخی و مذهبی نظیر حرم دانیال نبی(ع)، آرامگاه دعبل خزاعی شاعر شهیر اهل بیت (ع)، آپادانا، آکروپل، شهر شاهی، شهر پیشه وران، کاخ اردشیر دوم، محوطه باستانی و اثر جهانی چغازنبیل در هفت تپه از مقصدهای مهم گردشگری ایران به شمار می‌رود.

شوش با وجود مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس، مناطق گردشگری طبیعی چون جنگل و بیشه کرخه و حرم حضرت دانیال نبی(ع) همچنین ۲ اثر ثبت جهانی چغازنبیل و محوطه باستانی یکی از مقاصد اصلی مسافران نوروزی و کاروان‌های راهیان نور است.

در این شهر تاریخی عیلامی‌ها، آشوری‌ها، هخامنشیان، سلوکیان، پارتیان، بابلی‌ها و ساسانیان حکمرانی داشته‌اند؛ شهر باستانی شوش در استان خوزستان در جنوب غربی ایران واقع است و از حدود سال چهار هزار و ۲۰۰ پیش از میلاد مسیح، نقشی کلیدی در روابط میان بین النهرین باستان و سرزمین ایران داشته است.