شناسهٔ خبر: 71210627 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

رئیس واحد پردازش اطلاعات و آمار خانه کتاب و ادبیات ایران خبر داد؛

فروش ۵ میلیاردی کتابفروشی‌های طرح فروش حضوری و مجازی کتاب

رئیس واحد پردازش اطلاعات و آمار کتاب موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، طرح فروش مجازی و حضوری کتاب را تکمیل‌کننده طرح‌های پیشین ارزیابی کرد و از فروش بیش از ۵ میلیاردی کتاب از ابتدای طرح خبر داد.

صاحب‌خبر -

مجتبی تبریزنیا، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا درباره برگزاری طرح فروش حضوری و مجازی کتاب با مشارکت کتابفروشی‌های سراسر کشور بیان کرد: طرح با مشارکت ۳۵۰ کتابفروشی آغاز شد اما با گذشت نیمی از طرح، همچنان ثبت‌نام ادامه دارد و آمار متقاضیان به بیش از ۴۰۰ رسیده است.

وی با اشاره به میزان استقبال کتابفروشی‌ها از طرح فروش حضوری و مجازی کتاب ادامه داد: بعد از اعلام برگزاری طرح، تا تاریخ شروع رسمی آن نزدیک به ۳۵۰ کتابفروشی برای مشارکت، اعلام آمادگی کردند و طرح با این تعداد کتابفروشی آغاز شد؛ بنابراین با توجه به تداوم ثبت‌نام، میزان استقبال درخورتوجه است، به‌ویژه اینکه یارانه علاوه‌بر خرید مجازی به خریدهای حضوری نیز اختصاص پیدا می‌کند.

رئیس واحد پردازش اطلاعات و آمار کتاب موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران افزود: ویژگی دیگر طرح، امکان استفاده افراد از یارانه‌های قبلی است؛ به‌عبارت دیگر اگر یارانه باقی‌مانده از آخرین طرح سامانه بازارکتاب، برای خریداران کتاب فعال باشد، می‌توانند از مجموع هر دو یارانه، در طول طرح برای خرید از کتابفروشی‌ها استفاده کنند.

کتابفروشی‌های کردستان رکورد زدند

تبریزنیا درباره میزان استقبال از طرح به تفکیک استان‌ها گفت: قم، تهران، خراسان رضوی، اصفهان و فارس به ترتیب بیشترین کتابفروشی‌های فعال در طرح را دارند. نکته درخورتوجه میزان مشارکت کتابفروشی‌های کردستان است که بعد از استان فارس قرار دارد؛ یعنی جزو ۱۰ استان برتر طرح از نظر تعداد کتابفروشان شرکت کننده در آن است. استان‌های گیلان، یزد و خوزستان در رتبه‌های بعدی این فهرست قرار دارند.

وی به مشارکت کتابفروشی‌های جدید در طرح فروش کتاب از زمان طراحی سامانه بازار کتاب، اشاره و بیان کرد: نزدیک به ۱۳۰ کتابفروشی نخستین‌بار است در طرح فروش کتاب خانه کتاب و ادبیات ایران شرکت می کنند. این کتابفروشی‌ها در طرح‌های پیشین سامانه بازار کتاب حاضر نبودند. این تعداد از روزهای ابتدایی طرح رشد معناداری را نشان می‌دهد؛ به‌عبارت دیگر از روز نخست این تعداد تقریباً ۷۰ کتابفروشی بود اما بعد از گذشت پنج روز به بیش از ۱۳۰ کتابفروشی رسیده است.

خرید ۲۰ هزار نسخه از سوی ۷۵۰۰ مخاطب کتاب

تبریزنیا با اشاره به آمار فروش ریالی کتاب و نسخه‌های فروش رفته تا پایان روز پنجم افزود: تا پایان روز پنجم ارزش کتاب‌های فروخته شده در مجموع نزدیک به ۵۰ میلیارد ریال به ثبت رسیده؛ علاوه‌بر این مجموع کتاب‌های فروخته شد، نزدیک به ۲۰ هزار نسخه است. در نهایت بیش از ۷هزار و ۵۰۰ نفر به خرید کتاب اقدام کرده‌اند. در مجموع، آمار مشارکت به‌طورمحسوس، به‌ویژه با طرح فروش کتاب که در هفته کتاب برگزار شد، درخورتوجه است.

وی با بیان اینکه شیوه برگزاری طرح جاری فروش حضوری و مجازی کتاب، بسیار به طرح‌های فصلی نزدیک شده است، ادامه داد: ابزارهای برگزاری طرح، در مقایسه با گذشته دقیق‌تر شده و می‌توان درباره دقت توزیع یارانه افزایش پیدا کرده است؛ بنابراین اجرای طرح به‌دقت در قالب سامانه «بازار کتاب» رصد می‌شود تا یارانه حتماً برای خرید کتاب هزینه شود.

فروش ۵ میلیاردی کتابفروشی‌های طرح فروش فیزیکی و مجازی کتاب

رئیس واحد پردازش اطلاعات و آمار کتاب موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با تاکید بر توجه به اصل دسترسی به کتاب، در طرح فروش حضوری و مجازی کتاب برای همه مردم ایران، بیان کرد: در طرح حضوری و مجازی کتاب، علاوه‌بر کتابفروشان به مردم نیز توجه شده است؛ به‌عبارت دیگر کتابفروشان امکان فروش در دو فضای فیزیکی و مجازی کتاب در این طرح را دارند و تاکید بر حضور کتابفروشان به‌دلیل توجه به دوستداران کتاب است؛ به‌ویژه افرادی که به کتابفروشی دسترسی اندکی دارند.

تبریزنیا، با بیان اینکه درصد بسیار زیادی از فروش طرح جاری، به شیوه حضوری به ثبت رسیده است، افزود: به‌نظر می‌رسد، طرح جاری فروش فیزیکی و مجازی کتاب، تا حدودی زیادی تکمیل‌کننده دو طرح قبلی حمایت از فروش کتاب شامل «طرح‌های فصلی» و سامانه «بازارکتاب» است.

به‌گفته وی، تاکید شده، کتابفروشی‌های عضو طرح در سامانه «بازار کتاب» باشند اما قیدهای گذشته درباره میزان فروش برداشته شده، درعین حال برای حمایت از مردم برای دسترسی به کتاب، در سامانه حضور داشته باشند.