شناسهٔ خبر: 71209814 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دریچه‌ای از انقلاب در موزه صنعتی کرمان

کرمان - ایرنا - جمعی از فعالان انقلابی کرمان روز چهارشنبه در نشستی با عنوان «خانواده انقلاب از دریچه انقلاب» در موزه هنرهای معاصر صنعتی این شهر گردهم آمدند تا با ذکر خاطراتی از دوران مبارزه، یاد آن ایام پرشکوه را گرامی بدارند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، تاریخ پرافتخار دیار کریمان سراسر شجاعت و ظلم ستیزی در برابر حکام و رژیم های زورگو است و مردمان غیور این سرزمین با شهامت ها و فدارکاری های خود کتاب قطور زرینی در پهنه ایران زمین رقم زده اند.

کرمانی ها در جریان مبارزات مردم انقلابی ایران بر ضد رژیم پهلوی، حضور پر رنگی از همان ابتدای نهضت امام راحل در سال ۴۲ داشتند و به واسطه رفت و آمد روحانیون انقلابی مانند رهبر معظم انقلاب، مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی و غیره، استان کرمان از کانون های شکل گیری و فعالیت انقلابی در کشور محسوب می شود.

واقعه آتش زدن مسجد جامع کرمان، به شهادت رساندن و ضرب و شتم انقلابیون، از مهم ترین وقایع نهضت انقلاب اسلامی به شمار می رود که نقش اثرگذاری در استمرار مبارزات مردم و برملا شدن چهره رژیم شاه داشت.

به مناسبت چهل و ششمین بهار پیروزی انقلاب اسلامی به همت مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب‌شرق کشور، تعدادی از فعالان و مبارزان دوران انقلاب و جمعی از مسئولان در برنامه ای با عنوان نشست خانواده انقلاب از دریچه انقلاب، در فضایی صمیمی گرد هم آمدند تا از آن روزهای سخت و حساس روایات و خاطرات خود را بیان کنند که خود یادگاری برای ثبت در تاریخ و اذهان نسل جوان باشد.

پیشنهاد فراخوان جمع آوری عکس های انقلاب

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در این نشست گفت: امروز گردهمایی پیشگامان انقلاب اسلامی در کرمان را داریم که امیدواریم در برنامه های بعدی جمع بیشتری از این افراد را داشته باشیم.

محسن روحی تصریح کرد: نمایشگاه عکس از دوران مبازرات مردم در ایام پیروزی انقلاب اسلامی هم در حاشیه این برنامه برگزار شده و نیاز است فراخوان دیگری هم بدهیم تا عکس های بیشتری از آن دوران جمع آوری شود و نمایشگاه بزرگ‌تری در کرمان برگزار کنیم تا جمع بیشتری از همشهریان از این عکس ها استفاده کنند.

وی تاکید کرد: حتما فعالان انقلابی کرمان در ایام پیروزی انقلاب و سایر مناسبت ها در فضاهای مختلف سخنانی بیان می کنند و مردم از اتفاقات انقلاب در استان آگاه می شوند که به همین مناسبت این دورهمی را داریم.

شنیدن روایات پیشکسوتان انقلابی

اعظم علیخانی مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب‌شرق کشور نیز گفت: نمایشگاه عکس از دریچه انقلاب با استفاده از عکس های مظفر طاهری عکاس پیشکسوت دوران انقلاب نیز به نمایش گذاشته شده است.

یاد دوران مبارزه

یدالله علوی تبار از پیشکسوتان انقلابی کرمان نیز با اشاره به سابقه مبارزاتی در این استان گفت: از سال ۱۳۴۷ در دانشگاه مشهد درگیر فعالیت های مبارزاتی شدم و پس از اینکه به کرمان آمدم این مبارزات را با جامعه فرهنگی ادامه دادیم؛ ۸۰ درصد برنامه ریزی راهپیمایی ها، سخنرانی ها، شعارها و غیره توسط فرهنگیان در دوران انقلاب انجام می شد.

دریچه‌ای از انقلاب در موزه صنعتی کرمان یدالله علوی تبار از پیشگامان انقلابی کرمان

وی ادامه داد: حجت الاسلام محمدجواد حجتی از مبارزان کرمانی حدود ۱۲ سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، زندان رژیم شاه بود، اما مبارزات انقلابی از شهادت حاج آقا مصطفی فرزند امام راحل و مراسم چهلم ایشان جدی شروع شد.

علوی تبار گفت: در سال ۵۶ مراسم برگزار کردیم که شرکت و سخنرانی در این مراسم بسیار سخت بود؛ مرحوم آیت الله جعفری این کار را انجام داد که نخستین جلسه بود و مردم نام امام (ره) را شنیدند.

این مبارز انقلابی تصریح کرد: نخستین راهپیمایی مردم کرمان بر ضد رژیم شاه توسط مرحوم کامیابی از مبارزان مشهدی انجام شد و در نیمه دوم سال ۵۷ این راهپیمایی ها اوج گرفت.

وی بیان کرد: سه واقعه مسجد جامع کرمان، واقعه ۲۴ آذر در خیابان امام خمینی(ره) و تحصن ۲۹ روزه فرهنگیان از اتفاقات شاخص دوران انقلاب اسلامی در کرمان محسوب می شود.

علوی تبار خاطر نشان کرد: در همه شهرستان های استان تظاهرات برگزار می شد تا روحیه مردم تقویت شود و هرگز تصور نمی‌کردیم کسی خود را ژاندارم منطقه می دانست، با خفت و خواری منطقه را ترک کند؛ کسانی که سال‌ها شاه نوکری آنها را کرده بود حتی جرات نکردند به او جا بدهند.

وی تاکید کرد: بسیاری از کسبه با انقلاب همکاری می کردند و پس از پیروزی هم مسئولیت ها سخت تر بود تا اینکه با تلاش دولت، کشور به ثبات و سرانجام رسید.

این مبارز انقلابی گفت: ما اگر قدم و قلمی در جریان پیروزی انقلاب برداشتیم به عنوان وظیفه شرعی کار خود را انجام دادیم، هر چند توقعات و گلایه هایی نیز وجود دارد که برآورده نشده است، امیدواریم نسل جدید قدردان انقلاب اسلامی باشد.

تعبیرات خاص امام راحل از واقعه مسجد جامع کرمان

حجت الاسلام محمد ربانی از دیگر مبارزان انقلابی کرمان نیز اظهار داشت: از دوران طلبگی فعالیت های خود را برای مبارزه با شاهد شروع کردیم و شعارها و پیام های انقلاب را به مردم می رساندیم.

وی افزود: از سال ۵۴ چند مرتبه دستگیر شدم و مدتی هم مخفیانه فعالیت می کردم ؛ کسانی که در جریان پیروزی انقلاب دخیل بودند خیلی رنج و سختی کشیدند و خون دل خوردند.

حجت الاسلام ربانی اظهار داشت: کرمان در جریان حرکت های مردمی پیروزی انقلاب به ویژه فاجعه مسجد جامع در کشور به اصطلاح گُل کرد و امام راحل تعبیرات خاصی در پیام خود به این مناسبت داشتند.

همه جا پای کار انقلاب هستیم

زهرا اسلامی از مبارزان جانباز دروان انقلاب اسلامی نیز گفت: سهم ناچیزی در پیروزی انقلاب داشتم و از سال ۵۵ و ۱۳ سالگی با انقلاب آشنا شدم؛ زمانی که انقلاب در سال ۵۷ به اوج خود رسید در راهپیمایی ها و برنامه ها همراه خانواده شرکت می کردیم.

وی تصریح کرد: در حادثه حمله عوامل رژیم به انقلابیون در مسجد جامع کرمان حضور داشتم و مورد اصابت گلوله قرار گرفتم؛ طی این سال‌ها به عنوان یک معلم و فرهنگی هر چه در توان داشتیم برای ارزش های انقلاب گذاشتیم.

اسلامی با بیان اینکه همه جا پای کار انقلاب بوده‌ایم افزود: پس از انقلاب به همراه دوستان در سن ۱۴ سالگی در پشت بام دادگاه انقلاب نگهبانی می دادیم و از اینکه امام راحل به ما هویت بخشیده بود خوشحال بودیم؛ از همان زمان به همراه بچه های انقلابی در همه صحنه ها در اتفاقات حضور داشتیم و کمک کردیم.

وی خاطر نشان کرد: ما می دانیم چه ارزش هایی را در انقلاب به‌دست آوردیم و تا آخر هم پای این انقلاب ایستاده ایم.

مظفر طاهری از عکاسان پیشکسوت استان کرمان نیز گفت: در دوران انقلاب و در ۲۰ سالگی در جریان مبارزات مردم بودم و عکاسی می‌کردم ؛ تقریبا از روزهای نخست انقلاب تا زمان پیروزی عکس دارم.

وی خاطر نشان کرد: حدود ۲۰ سال و تا سال ۷۷ کسی از عکس‌های من از مجموعه کامل عکس‌های دوران انقلاب اسلامی خبر نداشت و در سال ۷۷، تعداد ۱۲۰ عکس به سازمان اسناد و کتابخانه ملی اهدا کردم.

دریچه‌ای از انقلاب در موزه صنعتی کرمان مظفر طاهری عکاس پیشکسوت استان کرمان

طاهری بیان کرد: من از عکس‌های خود استفاده سیاسی نکردم؛ از این مجموعه عکس‌ها به عنوان گنجینه نگهداری کردم و از تمامی عکس‌های من در طول این سال‌ها استفاده شده است.

وی ادامه داد: البته آنطوری که به عکس اهمیت داده می شود به عکاس اهمیت نمی دهند، در صورتی که یک عکاس بیشتر از همه در معرض دید است و من دوران انقلاب از بالای تیر برق و کامیون عکس گرفتم؛ باید از عکاس بیشتر یاد شود.

دریچه‌ای از انقلاب در موزه صنعتی کرمان

به گزارش ایرنا همچنین در این نشست از جمعی از فعالان و پیشگامان انقلابی کرمان، همچنین دانش آموز امیر علی سلطانی نژاد جانباز حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان ( سال ۲۴۰۲) تجلیل به عمل آمد.