به گزارش ایرنا، سوده نجفی روز چهارشنبه در نشست بررسی جایگاه زنان در حقوق شهروندی، اظهار کرد: انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) یک نقطه برجسته در تاریخ ایران بود که پیام این انقلاب به خارج از کشور نیز منتقل شد و برخی از کشورهای منطقه را تحت تاثیر خود قرار داد.
به گفته وی، این حرکت مردمی که منجر به انقلاب شد؛ ثمرات و دستاوردهای قابل توجهی در عرصههای مختلف از جمله سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، علمی و ورزشی توسط مردان و بالاخص زنان به ارمغان آورد.
وی ادامه داد: دشمنان انقلاب از همان روزهای پیروزی در تلاش و تکاپو بودند تا حرکت مردمی ملت ایران را در برابر دخالت سایر کشورها به ویژه استکبار جهانی در امور داخلی خود را متوقف کنند و در این مسیر از همه ابزارهای خود در جنگ نرم و نظامی استفاده کردند اما آنچه که باعث شد انقلاب اسلامی تا به امروز با قدرت به مسیر خود ادامه دهد؛ رهبری مقام معظم رهبری و ایستادگی ملت بوده است.
عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: قابل کتمان نیست که برخی از مشکلات در این سالها وجود داشته و دارد که یکی از آن مشکلات که همگی ما در آن درگیر هستیم مساله اقتصاد و معیشت است که بسیاری از خانوادهها را دچار مشکل کرده است.
نجفی افزود: اما اگر بخواهیم این موضوع را به صورت ریشهای بررسی کنیم همانطور که بسیاری از کارشناسان بررسی و اعلام کردند به مساله تحریمهای ظالمانه علیه ایران میرسیم که این موضوع بسیاری از مبادلات مالی را با مشکل مواجه کرده است و یکی از برنامههای دشمنان انقلاب اسلامی وضع تحریمها برای رسیدن به چنین وضعیتی هستند تا مردم را در شدیدترین فشارهای اقتصادی قرار دهند تا بتوانند از این طریق و ایجاد نارضایتی به اهداف شوم خود در برابر انقلاب اسلامی و مردمی ایران برسند.
وی اضافه کرد: انقلاب اسلامی ایران دستاوردهای خوبی برای جامعه در عرصههای مختلف به وجود آورد که در این سالها بسیار دیده و شنیدهایم یکی از مهمترین این دستاوردها توجه به حضور زنان در عرصههای اجتماعی سیاسی و بینالملل بوده، زنان سهم قابل توجهی در تحولات صورت گرفته به عنوان نیمی از جامعه و مسوول تربیت نیم دیگری از جامعه داشتند.
این عضو شورای شهر تهران گفت: انقلاب اسلامی با درک این موضوع و با توجه به نقش غیرقابل انکار زنان در فعالیتهای سیاسی و اجتماعی، با شکل گیری انقلاب و تغییراتی که در کشور صورت گرفت؛ تحولی اساسی و شگفت در وضعیت زنان جامعه ایران پدید آورد.
به گفته نجفی، این موضوع حاصل نگاه انقلاب اسلامی به جایگاه و منزلت زنان بود که توانست دامنه مشارکت آنان را در جامعه گسترش دهد. حضور زنان در عرصههای مختلف بخشی از حقوق شهروندی زنان در جمهوری اسلامی ایران است.
وی یادآور شد: میزان باسوادی زنان، تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی زنان، تعداد پزشکان عمومی و متخصص زن رشد چشمگیری بعد از انقلاب داشته و این روند ادامه دارد.
وی ادامه داد: زنان در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در عرصه های ورزشی، فرهنگی، علمی حضور جدی و فعالی داشتند و این فعالیتها در عرصه های سیاستگذاری و تصمیم گیری نیز رشد قابل توجهای داشته و ما شاهد هستیم که ۲۵ درصد از مدیران دولتی کشور در همه سطوح عالی میانی و پایه مدیریت اجرایی را زنان تشکیل میدهند.
عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: فعالیت حدود ۱۲۰۰ قاضی زن در کشور، رشد ۲۲۷ درصدی زنان داوطلب نمایندگی مجلس در دوره یازدهم، کسب ۱۱۱ کرسی مجلس شورای اسلامی توسط زنان در ۱۱ دوره، ارتقاء میزان مشارکت زنان در مجلس به ۵۹ درصد و حضور ۵ برابری زنان برای نماینده مجلس شورای اسلامی از دور اول از دستاوردهای زنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
وی افزود: در حوزه مدیریت شهر و روستا نیز ۱۲۶ هزار عضو شورای اسلامی شهر و روستا در کشور وجود دارد که از این میزان ۶ هزار زن موفق به کسب رای اعتماد از سوی مردم شدند که ۵۷۰ نفر از آنها مربوط به شوراهای اسلامی شهر هستند.
وی گفت: این میزان اگر چه در برابر ۱۲۶ هزار عضو شورا قابل توجه نیست و حدود ۷ درصد است اما این نشان دهنده این است که شهروندان به بانوان در مدیریت شهر و روستا اعتماد دارد و باید در خصوص افزایش این میزان تلاش ویژهای از سوی خود بانوان صورت گیرد.
نجفی اظهار کرد: این موارد تنها بخشی از این موفقیتها به لحاظ آماری میباشد. قطعا زنان ایرانی شایستگی بیشتری دارند و باید ضمن توجه به آنان نسبت برطرف نمودن موانع و مشکلات در زمینه مشارکت آنها در همه عرصهها اقدام شود.
وی ادامه داد: به طور کلی تجربه درگیر شدن زنان در راهبری و مشارکت در سیاستهای کلی عمدتا نشاندهنده پیشرفتهای خوبی در موفقیتهای اجتماعی و کارآمدیهای سیاسی است زیرا زنان به ابعاد نیازهای همه گروهها در اجتماع توجه میکنند.