به گزارش ایرنا فیلم سینمایی «اسفند» پس از سه سال مراحل تحقیق، پژوهش، پیش تولید و سه ماه فیلمبرداری، آماده نمایش شد و در چهل وسومین جشنواره فیلم فجر در تهران روی پرده سینما رفت این فیلم سینمایی قرار است جمعه ۱۹ بهمن ماه جاری ساعت ۱۸ در سینما اکسین اهواز رونمایی و اکران شود.
فضاسازی، فیلمبرداری و توجه به ظرفیت بازیگری در استان خوزستان، از ویژگی های بارز فیلم سینمایی اسفند است.
اقباشاوی در فیلم اسفند، فراتر از فیلمی با محوریت پرتره سردار علی هاشمی، درباره اهمیت حفظ استراتژی مردم، فرهنگ، زبان و اعتقادات ملتها سخن گفته است.
در این فیلم برای پرهیز از کلیشهها و نزدیکتر شدن بیش از پیش به باورپذیری موقعیت ویژهای که سردار علی هاشمی و یارانش در آن قرار گرفتند، بازیگران ناشناخته نیز ایفای نقش کردهاند.
رضا مسعودی، مهدی زمینپرداز، سعیدآلبوعبادی، خیام وقارکاشانی، جلال باوی، امین نبهان، طاهرنیک آزاد، محمد عسکری، یاسین مسعودی، نرگس سرخه، محمدرضاعقدائی یزدی، سیدشاکرموسوی نژاد، میلاد شاونی، محمدرحیمیان، اسماعیل بخاخ پور، علی دورقی، مهدی فتحی از جمله بازیگرانی هستند که در این فیلم ایفای نقش کردهاند.
دانش اقباشاوی، فعالیت سینمایی خود را با دستیارکارگردانی فیلمسازانی چون احمدرضا درویش، ابراهیم حاتمی کیا و رسول صدرعاملی آغاز کرد و پس از کارگردانی فیلم سینمایی «تاج محل» و اپیزودی از فیلم سینمایی «هیهات»، فیلم سینمایی اسفند را نوشته و کارگردانی کرده است.
ازدیگر عوامل این فیلم سینمایی می توان به سعید براتی مدیر فیلمبرداری، اسماعیل علیزاده تدوین، کارن همایونفر موسیقی، میثم کیامرئی صدابردار، بهمن اردلان طراحی و ترکیب صدا، محسن ملکی طراحی گریم، داریوش پیرو طراحی صحنه ولباس، فرهاد یوسفی جلوههای ویژه بصری، محمد رسولیان جلوه های ویژه میدانی، مجتبی خادم زاده مدیربرنامه ریزی، جعفرنامئی دستیاراول کارگردان، حمیدرضا عمارلو منشی صحنه، طاهر امانی مدیر تولید، عبدالرضا سعیدی تولید نظامی، سمیه جعفری عکاس، علی سلمانزاده روابط عمومی اشاره کرد.
همچنین روانشاد جلیل شعبانی و مهاجرتوحیدپرست تهیه کنندگان این فیلم هستند. «اسفند» محصول بنیاد سینمایی فارابی و سازمان هنری رسانه ای اوج است.
دانش اقباشاوی کارگردان فیلم درباره این اثر میگوید: ما برای ساخت این کار تحقیقات میدانی، کتابخانهای و چهره به چهره داشتیم. فیلمنامه «اسفند» ترکیب خاطرات، تحقیقات و اندکی تخیل است و اینطور نیست که از منبعی خاص اقتباس کرده باشیم.
وی افزود: این اثر روایت سفر یک قهرمان در سیزده ماه است و حس میکنم فراز و فرودهایی که در فیلم میبینم بهاندازه است. بهنظر خود من فیلم، رگههایی از نانفیکشن را هم دارد و سعی شده روند قصه سرگرمکننده باشد.
وی با بیان این که این فیلم درباره پیشتولید عملیات خیبر است و با شروع عملیات، فیلم ما به پایان میرسد، توضیح میدهد: برای نخستین بار است که در فیلم ما پیشتولید یک عملیات ترسیم میشود و نه خود عملیات، به گونه ای که ما در قصهگویی با شهید علی هاشمی حرکت کردیم و قدم به قدم با او پیش رفتیم.