شناسهٔ خبر: 71207397 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل:

بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی دارای ردیف اعتبار ملی شد

ردیف اعتبار ملی برای مجموعه تاریخی و جهانی شیخ صفی الدین اردبیلی تصویب شده و برای سال ۱۴۰۴ مبلغ یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، حسن محمدی ادیب روز چهارشنبه در نشست خبری تبیین عملکرد‌های اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل به مناسبت دهه مبارک فجر با اعلام این خبر، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۳۷۹ طی سفر به اردبیل از مجموعه تاریخی جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی بازدید کرده و فرمودند «این بنا و هر آنچه در آن است، آمیزه‌ای از دین، هنر و ایمان است و یادگار ارزنده‌ای است که باید دولت جمهوری اسلامی ایران برای نگهداری آن اقدام کند.»
وی افزود: برای اجرای این حکم حکومتی، پیگیری‌های زیادی انجام شد و در نهایت این بنا و مجموعه تاریخی، دارای ردیف اعتبار ملی شد و از این پس برای گشایش حریم، کار‌های عمرانی و مرمت آن به راحتی اجرا خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل ادامه داد: بهترین راهکار حفظ، نگهداری، احیا و استفاده مناسب از بنا‌های تاریخی، واگذاری آنها به سرمایه‌گذار دارای اهلیت و متعهد است و از این راستا هشت بنا از جمله خانه‌های تاریخی با طی مراحل قانونی به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی واگذار شد.
محمدی ادیب گفت: با این اقدام تقریبا تکلیف همه بنا‌های تاریخی تعیین شده و فقط کاروانسرای قانلی بلاغ مشگین‌شهر باقی مانده که آن هم با رعایت جواب قانونی برای واگذاری به بخش خصوصی در دست اقدام است.
وی خاطرنشان کرد: اهالی استان که مالک بنا‌های تاریخی هستند و امکان نگهداری، مرمت و استفاده بهینه آن را ندارند می‌توانند این بنا‌ها را در اختیار اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل قرار دهند تا طبق مقررات، نسبت به واگذاری آنها به سرمایه‌گذار بخش خصوصی اقدام شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل اظهار کرد: نماهنگ بسیار زیبا و فنی و حاوی ۴۵ جلوه از ۴۵ منطقه گردشگری استان اردبیل توسط روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تهیه شده که در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری در تهران از ۲۳ تا ۲۶ بهمن ماه رونمایی و ارائه خواهد شد.
محمدی ادیب افزود: علاوه بر این فیلم‌های زیبایی از گردشگاه‌ها و تفرجگاه‌های استان اردبیل توسط جواد قارایی مستندساز تهیه شده است که در تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ از شبکه‌های سراسری پخش خواهد شد تا قابلیت‌های گردشگری استان بیشتر و بهتر معرفی شود.
وی ادامه داد: در سال جاری ۳۸ جشنواره گردشگری منطبق با قابلیت‌های گردشگری شهرستان‌های استان اردبیل طی تقویمی تدوین و برگزار شده که در احیا و معرفی جذابیت‌های گردشگرپذیر استان بسیار موثر بوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل اضافه کرد: رویداد ۲۰۲۳ که اردبیل را به عنوان پایتخت گردشگری کشور‌های عضو اکو معرفی می‌کرد، اتفاق بزرگی بود و در رونق گردشگری استان تاثیر مهمی برجای گذاشت.
محمدی ادیب تصریح کرد: متعاقب برگزاری برنامه‌های این رویداد فرهنگی، ۲۰۰ دقیقه فیلم تبلیغاتی مناطق گردشگری استان اردبیل از رسانه‌های تصویری کشور‌ها مختلف از جمله کشور‌های عضو اکو پخش شد.
وی افزود: شمار متقاضیان سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های گردشگری استان اردبیل ۲ برابر شده است و ۲۳ طرح گردشگری با یک هزار و ۴۱۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در جای جای استان افتتاح شده که هفت طرح در دهه فجر امسال به بهره‌برداری رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل همچنین گفت: عملیات اجرایی هفت طرح سرمایه‌گذاری گردشگری هم به میمنت دهه مبارک فجر در استان اردبیل آغاز شده و در حال حاضر ۸۱ طرح گردشگری با ۱۵۰ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در استان در حال اجراست.
محمدی ادیب برای احیای ۶۳ رشته صنایع دستی استان که به علت نبود تقاضا و بازار فروش در حال فراموشی است، تلاش می‌کنیم که از آن جمله می‌توان به احیای صنعت "قورامادوزی" و کاغذ سنتی یا دستی با همراهی فعالان و هنرمندان صنایع دستی اشاره کرد.
وی همچنین درخصوص مرمت ابینه تاریخی استان گفت: برخی از راسته‌های بازار سنتی اردبیل از جمله پنبه فروشان و اون چی میدان مرمت شده و راسته زنجیرفروشان و برنج فروشان هم در دست مرمت است تا با تکمیل آنها، چهره تاریخی و اصیل بازار سنتی اردبیل بیشتر حفظ شود و مشاغل و حرفه‌های قدیمی آن نیز تا حد امکان رواج یابد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل افزود: پرونده کوه سبلان هم به عنوان پدیده‌ای تاریخی و فرهنگی برای ثبت جهانی تهیه و به وزارتخانه متبوع ارسال شده است و در صورت تایید نخستین پدیده طبیعی خواهد بود که با دو قابلیت طبیعی و فرهنگی ثبت جهانی می‌شود.
محمدی ادیب با بیان اینکه در سازمان یونسکو برای ثبت جهانی آثار فرهنگی در هر سال، یک سهم برای هر کشور قائل می‌شود، افزود: سبلان دارای ویژگی‌های لازم برای ثبت جهانی است و با ثبت آن سهم استان اردبیل در این زمینه افزایش می‌یابد.
وی در پایان بیان کرد: اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل در جشنواره شهید رجایی سال جاری در استان جزو دستگاه‌های برتر معرفی و تجلیل شد و از سوی وزارتخانه متبوع نیز رتبه نخست را احراز کرد.