باشگاه خبرنگاران جوان ؛ پریسا بهرامی - صفدر نیازی در جمع خبرنگاران استان کردستان که به مناسبت گرامیداشت دهه مبارک فجر و اعلام برنامه های بخش کشاورزی استان در این ایام الله برگزار شد، اظهار کرد: در این ایام الله پروژه های متعددی در بخش های مختلف افتتاح می شود که در این راستا هزار و ۱۲۰ پروژه آب و خاک در کشور به بهره برداری می رسد.
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی گفت: بیش از ۱۵ هزار میلیارد ریال پروژه آب و خاک در ایام الله دهه مبارک فجر در سطح کشور به بهره برداری می رسد.
وی گفت: یکی از مهمترین پروژه های آب و خاک ما پروژه شبکه غرب و شمال غرب کشور است که بخشی از آن هم مربوط به استان کردستان است.
نیازی افزود : در راستای پروژه مذکور ۱۶ هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی دیم استان به آبی تبدیل خواهد شد که اعتبار مورد نیاز آن از محل صندوق توسعه ملی تامین می شود و از این نظر هیچ مشکلی وجود ندارد.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: کردستان قطب تولید کشاورزی است که اقلیم و منابع خوبی دارد.
نیازی مدیران حوزه آب و خاک و کشاورزی کردستان با تبریک دهه مبارک فجر اظهار کرد: در کشور هزار و ۱۲۰ پروژه در کشور افتتاح میشود که برخی از آن در کردستان بهرهبرداری میشود.
وی بیان کرد: باید بتوان از اراضی استان تولیدات بالایی داشته باشیم اصلیترین رسالت جهاد کشاورزی تأمین امنیت غذایی است.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در گفتمان سازی، حفاظت از خاک و مراقبت از آن و کاهش آلودگیهای آب و خاک اقدامات ارزشمندی در کشور انجام شده است.
نیازی افزود: بارشها کاهش یافته و زمین گرم شده و منابع آبی نیز متأثر از شرایط آب و هوایی کاهش یافته است و باید در بهره بروری به سمت انجام کارهای مؤثر برویم که به مشکل امنیت غذایی نخوریم.
لزوم ایجاد آبیاری هوشمند
نیازی یادآور شد: تلاش این است تا در حوزه آبیاری به سمت آبیاری هوشمند پیش برویم و سیستم این نوع آبیاری بروز است که میزان آب مورد نیاز گیاه را نشان میکند.
وی به نظامهای بهره برداری پرداخت و اضافه کرد: باید یکجا زراعی را در پیش بگیریم تا طرحهای اثربخشی در حوزه آبیاری و کشاورزی کشور شاهد باشیم و عملکرد خوبی در حوزه زراعت را رقم بزنیم.
نیازی یادآور شد: باید امیدی به آینده وجود داشته باشد تا تکالیف برنامه هفتم را بتوانیم پیش ببریم.
معاون آب و خاک وزارت جهادکشاورزی اعلام کرد: باید سالانه نیم تن فرسایش خاک را در کشور ایجاد کنیم و بتوانیم مدلی برای سرمایهگذاری در بخش کشاورزی تدوین کنیم.
نیازی با تقدیر از حوزه بانک کشاورزی در همراهی با سازمان جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: باید بخش خصوصی ورود کند و در حوزه کشاورزی کمک کند.
وی در ادامه کردستان را تخصیص منابع آب برای توسعه اراضی کشاورزی پایاب سدها دانست و گفت: تخصیصهای آبی مشخص است و باید مدلهایی تعریف شود که پروژهها به خوبی جمع آوری و به بهره برداری برسد چرا که عدم بهره برداری پروژهها زیانآور است.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، کردستان را قطب تولید کشاورزی دانست و بیان کرد: این استان دارای منابع آبی، زمین و خاک مطلوب و شرایط اقلیمی مؤثری است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی در این نشست نیز بیان اینکه خانواده جهاد کشاورزی خانواده بزرگی است، اظهار کرد : همدلی و همگرایی بین مجموعه سازمان وجود دارد و هر کارشناس و مدیر این مجموعه نقش کلیدی در اجرای طرحهای پیشران و فعالیتهای حوزه کشاورزی دارند.
سعید نقشبندی افزود : باید اثربخشی در بخش کشاورزی را به اطلاع مردم رساند و مردم را نسبت به این موضوع آگاه کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت : تأمین امنیت غذایی از مهمترین مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد و مجموعه جهاد کشاورزی و کشاورزان در این زمینه رسالت بزرگی برعهده دارند.
توسعه صادرات محصولات دامی در کردستان
مدیرکل دامپزشکی کردستان در این جلسه اظهار کرد: توسعه صادرات محصولات دامی، بازبینی فرآیندهای صادراتی، تسهیل روند صادرات با رعایت مقررات و توسعه نظارت بر مراکز مربوطه از اقدامات دامپزشکی کردستان بوده است.
زیبا کردار افزود : هیچ محموله برگشتی در صادرات نداشتهایم و نشاندهنده رعایت بهداشت و کیفیت محصولات بوده است.
وی خواستار استانداردسازی واحدها و توسعه صادرات در استان کردستان شد.
سه هزارو 162 حریق و آتش سوزی در کردستان اتفاق افتاد
مدیرکل منابع طبیعی کردستان نیز در این جلسه بیان کرد: سه هزار و ۱۶۲ هکتار حریق وآتش سوزی داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹ درصد کاهش آتش سوزی داشتیم.
بهزاد شریفیپور اذعان کرد: بیش از هزار و ۸۰۰ فقره پرونده تخریب و تصرف داشتیم و بیش از هزار و ۲۰۰ فقره منجر به رفع تصرف شد که شامل ۱۰۶ هکتار سطح است.
وی عنوان کرد: در راستای پنجره واحد از استانهای برتر کشور بودیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اضافه کرد: در ۷۴ هزار هکتار عملیات مکانیکی و بیومکانیکی با اعتبار ۱۱۶ میلیارد تومان انجام شده است تا بتوانیم منابع آبی را در کنار سیاستهای آب و خاک پیش ببریم.
وی بیان کرد: کاشت یک میلیارد درخت را از اقدامات منابع طبیعی دانست و گفت: امسال به سمت زراعت چوب رفتیم و بیش از سه میلیون اصله نهال کاشته شده است.
توسعه سیلوهای ذخیرهسازی غلات در کردستان
مدیر تعاون روستایی کردستان یادآور شد: کردستان رتبه دوم تولید گندم کشور را کسب کرده است و به دنبال توسعه سیلوهای ذخیره سازی غلات هستیم که در حال احداث و یا کلنگ زنی هستند.
بهرام کوشکی گفت : توسعه روستا بازارها در استان از دیگر اقدامات در دست اقدام است که در صورت تأمین زمین در شهرک بهاران سنندج، روستا بازار ایجاد میشود.
وی همچنین به قیمت سیبزمینی پرداخت و گفت: در چند روز اخیر قیمت سیب زمینی به ۶۰ هزار رسید که اکنون با توزیع این محصول در بازار قیمت نصف شده و کیلویی ۳۰ هزار تومان به فروش میرسد.
کوشکی همچنین به ذخیرهسازی میوه شب عید اشاره کرد و گفت: مشکلی در این زمینه در استان نداریم و میوه شب عید تأمین میشود.
دشمن به دنبال ایجاد مشکل در کشور است
حجتالاسلام ایرانی مسئول نهاد نمایندگی رهبری در جهاد کشاورزی کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: جهان اسلام امروز در موقعیتی است که دشمن با کوچکترین مسأله برای کشور ما میخواهند ایجاد معضل کنند و باید رسانهها مراقب نگارش و انتشار اخبار خود باشند تا بهانهای به دست دشمنان ندهند.
وی با بیان اینکه اگر ایرادی در مجموعه کشاورزی استان وجود دارد باید مسؤولان را مطلع کرد، افزود: نباید انتقادات در جامعه ایجاد تنش کند و باید مراقب امنیت و آرامش جامعه باشیم.