شناسهٔ خبر: 71206642 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

قانون نوازی فرح الفارسی و حضور هنرستانی‌ها در جشنواره چهلم موسیقی فجر

تهران- ایرنا- فرح الفارسی نوازنده و آهنگساز تونسی در قالب تکنوازی ساز «قانون» در چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به روی صحنه می‌رود و این جشنواره میزبان اجراهای هنرجویان هنرستان‌های موسیقی تهران و شهرستان‌ها خواهد بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از روابط عمومی چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر، فرح الفارسی نوازنده و آهنگساز شناخته شده تونسی در ایران، با اجرای ساز قانون در این دوره از جشنواره حضور دارد. این هنرمند ۲۸ بهمن در تالار رودکی به روی صحنه می‌رود.

الفارسی در هنرستان موسیقی تحصیل کرده و فعالیت حرفه‌ای خود را در زمینه موسیقی سنتی و معاصر ادامه داده است. وی با الهام از تنوع فرهنگی غنی پیرامون خود، موسیقی عرب و جهان را با خلاقیت با این ساز سنتی ترکیب کرده است. یکی از ویژگی‌های متمایز او سبک نوازندگی نوآورانه‌اش، استفاده از تمام ۱۰ انگشت و ترکیب تکنیک‌های کوبه‌ای است که در نتیجه امکانات این ساز را گسترش می‌دهد.

این آهنگساز تونسی با ترکیب ماهرانه گونه‌های مختلف موسیقی در فضای موسیقی ملل و ارائه رویکردی معاصر به ساز قانون، مخاطبان را مجذوب خود کرده است. برخی قطعات موسیقی ایرانی از آهنگسازان مشهور ایرانی همچون پرویز مشکاتیان را به زیبایی هر چه تمام نواخته است. الفارسی در اجرای ساز قانون از تکنیک‌های متنوعی استفاده می‌کند و در کشورهای مختلف از جمله تونس، فرانسه، اسپانیا، ترکیه، کویت، امارات متحده عربی و الجزایر به اجرا پرداخته است.

الفارسی سال ۲۰۲۰ نخستین آلبوم خود را با عنوان «Reborn» منتشر کرد. او در سال‌های اخیر با هنرمندانی مانند جوردی ساوال و واعد بوحسون همکاری داشته و در پروژه Orpheus XXI که توسط جوردی ساوال تأسیس شده، مشارکت کرده است.

از جمله اجراهای اخیر او می‌توان به کنسرت سمفونی یمنیت در پاریس، حضور در جشنواره جوردی ساوال، و کنسرت‌هایی در شهرهای مختلف اروپا اشاره کرد. علاوه بر این، او پروژه خود، «نور ابدی» را در یک کنسرت انفرادی در جشنواره Halfaouine در تونس در ماه آوریل و سپس در کتابخانه محمد بن راشد در دبی ۲۰۲۴ ارائه کرد.

الفارسی در آغاز سال ۲۰۲۵، پروژه منحصر به فردی را طراحی کرد. موسیقی، تئاتر و شعر را در فرانسه ادغام می‌کند و تطبیق‌پذیری هنری و تعهد او به آمیختگی فرهنگی را بیشتر نشان می‌دهد.

اجرای هنرجویان هنرستان‌های موسیقی در جشنواره فجر

همچنین چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر میزبان اجراهای هنرجویان هنرستان‌های موسیقی تهران و شهرستان‌ها خواهد بود. این اجراها از ۲۲ تا ۲۸ بهمن در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود.

این برنامه با هدف حمایت از نسل آینده موسیقی کشور و نمایش توانمندی‌های هنرجویان هنرستان‌های موسیقی طراحی شده است. در این دوره، هنرجویان در سبک‌های مختلف از جمله موسیقی دستگاهی، کلاسیک اروپایی و نواحی اجرا خواهند داشت.

برنامه اجراهای هنرستانی جشنواره بین الملل موسیقی فجر به شرح زیر است:

سه‌شنبه- ۲۲ بهمن- هنرستان موسیقی پسران تهران در دو سانس ۱۸:۳۰ و ۲۱:۳۰ اجرا می‌کند.

چهارشنبه- ۲۴ بهمن- ساعت ۱۸:۳۰ هنرستان موسیقی دختران تهران در بخش موسیقی دستگاهی و ساعت ۲۱:۳۰ در بخش موسیقی کلاسیک اروپایی به اجرای برنامه می‌پردازد.

قانون نوازی فرح الفارسی و حضور هنرستانی‌ها در جشنواره چهلم موسیقی فجر

پنجشنبه -۲۵ بهمن- هنرستان هنرهای زیبای اصفهان ساعت ۱۸:۳۰ اجرا دارد و هنرستان موسیقی دختران قزوین ساعت ۲۱:۳۰ روی صحنه می‌رود.

جمعه- ۲۶ بهمن- ۳۷ اجرای کودکان و نوجوان در بخش‌های موسیقی نواحی، دستگاهی ، کلاسیک اروپایی و مردم‌وار برگزار می‌شود. همچنین در جدول برنامه چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر اجرای دیگری برای کودکان و نوجوانان در نظر گرفته شده ‌است؛ اجرای ارکستر «دونلی» به سرپرستی امیرحسین محمدخانی شنبه- ۲۷ بهمن- ساعت ۱۸:۳۰ مخصوص این گروه سنی در تالار اندیشه حوزه هنری اجرا می‌شود.

شنبه- ۲۷ بهمن- دانشگاه هنر در دو نوبت اجرا خواهد داشت؛ ساعت ۱۸:۳۰ موسیقی ردیف دستگاهی و ساعت ۲۱:۳۰ موسیقی کلاسیک اروپایی.

یکشنبه- ۲۸ بهمن- ارکستر بانوان ارسباران ساعت ۲۱:۳۰ روی صحنه خواهد رفت.

علاقه‌مندان می‌توانند برای تماشای این اجراها با در دست داشتن بلیت به فرهنگسرای ارسباران مراجعه کنند.

چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری و مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی، به همت معاونت هنری و با همکاری دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن موسیقی ایران و بنیاد فرهنگی هنری رودکی، از ۲۳ تا ۲۹ بهمن‌ ماه امسال در تهران و استان‌های کشور برگزار می‌شود.