شناسهٔ خبر: 71206484 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

گزارش دانا از آیین افتتاح مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴؛

مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴ به همت فولاد مبارکه در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران افتتاح شد مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴ به همت فولاد مبارکه در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران افتتاح شد

آیین افتتاح مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴ با همکاری و مشارکت شرکت فولاد مبارکه و صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی فولاد مبارکه اصفهان در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ همزمان با ایام مبارک شعبانیه و همچنین ایام‌الله دهه فجر، آیین افتتاح مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴ روز چهارشنبه، ۱۷ بهمن ۱۴۰۳، ساعت ۱۳ با حضور مسئولین کشوری در محل پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.

همکاری دانشگاه تهران و شرکت فولاد مبارکه اصفهان

این مرکز با همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، دانشگاه تهران، شرکت فولاد مبارکه اصفهان و صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی فولاد مبارکه اصفهان تأسیس شده است. هدف از این همکاری، ایجاد بستری برای تعامل دانشگاه و بخش خصوصی با کسب و کارها و استارتاپ‌هایی است که در حوزه صنعت ۴ و تحول دیجیتال فعالیت می‌کنند.

این مرکز با هدف ارائه خدمات مشاوره‌ای، آموزشی و پژوهشی به کسب و کارها و استارتاپ‌های حوزه صنعت ۴ و تحول دیجیتال راه‌اندازی شده است. همچنین، این مرکز به عنوان یک پل ارتباطی میان دانشگاه و صنعت عمل خواهد کرد و به تسهیل ارتباط و همکاری میان این دو بخش کمک می‌کند.

برنامه‌های آتی مرکز توسعه کسب و کار

در ادامه فعالیت‌های این مرکز، برنامه‌های متعددی برای توسعه و حمایت از استارتاپ‌ها و کسب و کارهای نوپا در نظر گرفته شده است. این برنامه‌ها شامل دوره‌های آموزشی، کارگاه‌های تخصصی، مشاوره‌های مالی و حقوقی، و ایجاد شبکه‌های ارتباطی و همکاری میان کسب و کارها و صنعت است.

حسین سیمایی صراف، وزیر علوم در این آیین افتتاحیه مرکز کسب و کار صنعت ۴" در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، یکی از اتفاقات بسیار خوب دهه مبارک فجر را افتتاح طرح‌ها و پروژه‌های مختلف برای خدمات‌رسانی بهینه به مردم و گسترش عدالت بهینه در جامعه دانست.
وی با اشاره به تحولات عظیم حوزه آموزش عالی در کشور و مقایسه آن با دوران پیش از انقلاب اظهار کرد: جمعیت دانشجویی ۷۵ هزار نفری پیش از انقلاب هم اکنون به ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر افزایش یافته است.
وزیر علوم با بیان اینکه، تعداد هیات علمی دانشگاه‌ها در زمان پیش از انقلاب ۷ هزار و ۵۰۰ نفر بوده است افزود: این در حالی است که هم اکنون این تعداد به ۸۵ هزار عضو هیات علمی افزایش یافته است.
وی همچنین با بیان اینکه سهم ایران در تولید علم در گذشته ۱۴ صدم درصد بود و امروز به دو درصد افزایش یافته است به افزایش سهم زنان در هیات علمی دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: در سال ۵۷ تنها ۱۹ درصد اعضای هیات علمی را زنان تشکیل می‌دادند، اما این رقم امروز به حدود ۳۴ تا ۳۵ درصد افزایش یافته است.
سیمایی در ادامه اهمیت پارک‌های علم و فناوری در کشور را مورد تاکید قرار داد و این مجموعه‌ها حوزه زیست‌بوم نوآوری و فناوری کشور را حلقه واسط ارتباط هرچه بهتر دانشگاه و صنعت دانست.
وی افزود: به طور حتم راه‌اندازی این پارک‌ها به دانشجویان انگیزه می‌دهد تا آثار علم خود را مشاهده و مسیر علمی خود را با امید و روحیه بهتری ادامه دهند.

 

محمد یاسر طیب‌نیا مدیرعامل فولاد مبارکه در این مراسم تاکید کرد که تمامی تلاش‌های چند دهه گذشته معطوف به سربلندی و پیشرفت ایران بوده است، اما واقعیت این است که همچنان جای پیشرفت بسیاری داریم و در بسیاری از عرصه‌ها ممکن است دچار عقب‌ماندگی باشیم. وی افزود: برای هر کسی که این آب و خاک اهمیت دارد، دغدغه‌مند جبران برخی کوتاهی‌ها و عقب‌ماندگی‌هاست و من و همکارانم نیز از این قائده مستثنی نبوده‌ایم و دائم به دنبال چگونگی رشد و پیشرفت ایران بوده‌ایم.

تجربه موفق پوسکو در کره جنوبی: مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به شرکت پوسکو کره جنوبی به عنوان یک شرکت موفق در دنیا، بیان داشت که این شرکت به عنوان رقابت‌پذیرترین شرکت فولادی جهان شناخته می‌شود. پوسکو با کمترین ظرفیت در مدت 15 سال ایجاد شد و با کمک ژاپنی‌ها به بزرگترین شرکت فولادی جهان تبدیل گردید. وی ادامه داد که این شرکت نه تنها یک شرکت فولادی بلکه یکی از اصلی‌ترین بازیگران اقتصاد کره جنوبی است. عامل اصلی پیشرفت این شرکت و شرکت‌های مشابه، توجه به مقوله نوآوری و فناوری است که شاه کلید رشد و توسعه اقتصاد کشورها می‌باشد.

نمونه‌های موفق در دنیای نوآوری: طیب‌نیا بیان داشت که برخی شرکت‌ها مانند زیمنس، تویوتا، تسلا، اپل، گوگل، مایکروسافت و سامسونگ، درآمدشان از درآمد ملی ایران و اقتصاد نفتی ما بالاتر است. این شرکت‌ها در چند دهه گذشته تمرکز خود را بر نوآوری قرار داده‌اند و در سال‌های اخیر به پیاده‌سازی زیست‌بوم نوآوری پرداخته‌اند. وی افزود که حدود 3 سال پیش مأموریت ویژه‌ای به شرکت فناوری و نوآوری فولاد مبارکه محول شد تا تمام تمرکز خود را بر ایجاد زیست‌بوم نوآوری قرار دهد و بتواند یک اکوسیستم نوآوری را حول مبارکه شکل دهد که کشور از آن بهره‌مند شود.

نقش فولاد مبارکه در توسعه کشور: مدیرعامل فولاد مبارکه تصریح کرد که نگاه دقیق به شرکت‌های پیشرو نشان می‌دهد که هر کدام از آن‌ها به عنوان یک لوکوموتیو در جهت توسعه و پیشرفت کشورشان عمل کرده‌اند و فولاد مبارکه نیز از چنین ظرفیتی در اقتصاد ملی برخوردار است. وی اضافه کرد که فولاد مبارکه امروز جزء بزرگترین مجموعه‌های صنعتی کشور از لحاظ ارزش افزوده، فروش و شاخص‌های اصلی است. در دنیای امروز، سرعت در سرمایه‌گذاری خطرپذیر و نوآوری بسیار مهم است و دنیا با سرعت بیشتری در این زمینه‌ها پیشرفت می‌کند.

وضعیت سرمایه‌گذاری خطرپذیر در ایران: طیب‌نیا بیان داشت که اگر در گذشته 86 درصد از سرمایه‌گذاران خطرپذیر در حوزه استارت‌آپ‌ها در آمریکا و کانادا بودند، امروز آسیا 28 درصد سرمایه‌گذاری می‌کند و اروپا از 10 درصد به 19 درصد رسیده است. وی افزود که ایران در سال 1401 حدود 1600 میلیارد تومان و در سال 1402 حدود 1800 میلیارد تومان در سرمایه‌گذاری خطرپذیر داشته که حدود یک‌سوم آن مربوط به فولاد مبارکه بوده است.

چالش‌ها و برنامه‌های آتی: مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به هدف‌گذاری سرمایه‌گذاری 3 هزار میلیارد تومانی، بیان داشت که در سال جاری میزان سرمایه‌گذاری خطرپذیر تا حدودی متوقف شده زیرا نتوانسته‌اند دیگر شرکت‌ها را با خود همراه کنند. وی افزود که فولاد مبارکه با دو سطح بلوغ یعنی بهره‌برداری و پایدارسازی زنجیره تامین، با 100 درصد ظرفیت کار می‌کند.

تحول فولاد مبارکه به توسعه‌دهنده تکنولوژی: طیب‌نیا بیان داشت که فولاد مبارکه باید از یک کارخانه فولادی به یک توسعه‌دهنده تکنولوژی تبدیل شود و برای این منظور باید نقاط گمشده در زیست‌بوم صنعت کشور شناسایی و برطرف شوند. وی اضافه کرد که پس از ایجاد چند مرکز دانشگاهی و شکل‌دهی ساختار سرمایه‌گذاری خطرپذیر، یکی از اضلاع این زیست‌بوم افتتاح شد و در حال شکل‌گیری است. مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت 4 به عنوان یک برج دیده‌بانی و تحول دیجیتال، بستر مناسبی را برای تعامل با کسب‌وکارها و استارت‌آپ‌های حوزه تحول دیجیتال و متخصصان صنایع بزرگ فراهم می‌کند.

 مدیرعامل فولاد مبارکه در پایان تأکید کرد که برای توسعه پایدار و پیشرفت ایران، نیاز به توجه به نوآوری، فناوری و ایجاد زیست‌بوم نوآوری داریم. شرکت‌های بزرگ و صنایع در ایران باید مسیر سرمایه‌گذاری خطرپذیر و نوآوری را طی کنند تا بتوانند در دنیای امروز رقابت کنند و به رشد و توسعه اقتصادی کشور کمک نمایند.

 

در آیین افتتاح مرکز نوآورانه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، علی اسدی، رئیس این پارک، هدف اصلی از راه‌اندازی مرکز توسعه کسب‌وکار «صنعت 4» را ایجاد بستری برای تعامل میان دانشگاه و بخش خصوصی، و همچنین کسب‌وکارها و استارتاپ‌های فعال در حوزه صنعت 4 و تحول دیجیتال عنوان کرد.

وی با تأکید بر اهمیت ارتباط مستقیم دانشگاه و صنعت فولاد در یک محیط آموزشی و عملیاتی پویا، بیان داشت که این مرکز به دنبال دستیابی به راهکارهای نوآورانه مبتنی بر فناوری‌های جدید صنعت 4 است. علاوه بر این، فرهنگ‌سازی در بین جامعه مهندسان و متخصصان صنعت فولاد برای تسریع در به‌کارگیری فناوری‌های نوظهور، رشد مهارت‌ها و دانش علمی دانشجویان برای استفاده از نسل جدید صنعت و فناوری و ورود به بازار کار، و آشنایی دانشجویان با مبانی و اصول تحول دیجیتال از دیگر اهداف این مرکز است.

اسدی همچنین افزایش بهره‌وری و بهینه‌سازی فرآیندهای تولید از طریق پشتیبانی از تولید هوشمند و توسعه ارتباطات بین‌المللی و همکاری‌های صنعتی را از دیگر اهداف مهم مرکز توسعه کسب‌وکار «صنعت 4» دانست. وی اضافه کرد که این افتتاح در عصر هوش مصنوعی و دیجیتالی‌سازی فعالیت‌ها، پیوند واقعی دانشگاه و صنعت را نمایان می‌سازد.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به ظرفیت‌های بسیار دانشگاه تهران و مسئولیت اجتماعی آن برای رفع نیازهای جامعه، ابراز امیدواری کرد که این مرکز در کنار مراکز علمی همچون دانشکدگان فنی و دانشکده‌های علوم فنون و کارآفرینی، و همچنین بیش از 450 شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک، به محلی برای تعامل بیشتر فناوران و رفع مسائل اساسی فناورانه کشور تبدیل شود.

طیب نیا مدیر عامل فولاد مبارکه در حاشیه این برنامه:

وزیر علوم در حاشیه افتتاح مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴:
 

به گزارش راه دانا، افتتاح مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴ در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران گامی مهم در جهت حمایت از استارتاپ‌ها و کسب و کارهای حوزه صنعت ۴ و تحول دیجیتال است. این مرکز با همکاری دانشگاه تهران و شرکت فولاد مبارکه اصفهان به دنبال ایجاد بستری مناسب برای رشد و توسعه این کسب و کارها و تسهیل ارتباط میان دانشگاه و صنعت است.