شناسهٔ خبر: 71206342 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

همبستگی مردم و دولت پاکستان با مسلمانان کشمیر

اسلام‌آباد - ایرنا - مردم پاکستان امروز پنجم فوریه (۱۷بهمن) در اسلام‌آباد پایتخت و سایر شهرهای این کشور ضمن بزرگداشت روز ملی همبستگی با مردم کشمیر، راهپیمایی‌هایی نیز با حضور مقام‌های ارشد دولتی، سیاسی و مذهبی در حمایت از مسلمانان کشمیری برگزار کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ایرنا، هند و پاکستان از بیش از هفت دهه بر سر مالکیت منطقه تحت مناقشه «جامو و کشمیر» با یکدیگر اختلافات جدی داشته و تاکنون سه بار نیز وارد جنگ شده‌اند. این دو همسایه اتمی از ۶ سال گذشته نیز پایین ترین سطح روابط را تجربه می‌کنند که عمده دلیل آن نیز تشدید اختلافات بر سر کشمیر است.

همبستگی مردم و دولت پاکستان با مسلمانان کشمیر

روز همبستگی با مردم کشمیر در پاکستان امسال درحالی برگزار می‌شود که اوضاع در مرزهای پاکستان و هند طی چهار سال گذشته همچنان آرام است و دو کشور پس از تجدید توافق برای پیروی از پیمان آتش بس مرزی در فوریه ۲۰۲۱، از هرگونه درگیری و تبادل آتش اجتناب کرده‌اند.

گفتنی است، اواخر دهه ۱۹۸۰ حزب «جماعت اسلامی پاکستان» به رهبری قاضی حسین احمد رئیس فقید این حزب، برای اولین بار روز همبستگی با مردم کشمیر را پایه گذاری کرد. متعاقب آن، دولت وقت پاکستان، این روز را به عنوان یک روز ملی و تعطیل رسمی اعلام کرد و از آن سال تاکنون، همه ساله مراسم روز ملی همبستگی با مردم کشمیر با راهپیمایی در شهرهای مختلف این کشور و نصب پلاکاردها و تصاویری در حمایت از مردم کشمیر، برگزار می شود.

همبستگی مردم و دولت پاکستان با مسلمانان کشمیر

براساس این گزارش، همزمان با فرا رسیدن روز ملی همبستگی با مردم کشمیر، شهباز شریف نخست وزیر این کشور امروز به شهر «مظفرآباد» مرکز منطقه کشمیر (تحت کنترل دولت اسلام‌آباد) رفت و با صدور پیامی، از جامعه جهانی انجام تحقیقات دقیق درخصوص آنچه وی موارد نقض حقوق بشر در کشمیر تحت کنترل هند خواند، و اجرایی شدن قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره مسئله کشمیر را خواستار شد.

براساس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که در سال ۱۹۴۸ تصویب شد، مردم کشمیر باید حق انتخاب و حق تعیین سرنوشت داشته باشند و خودشان درباره سرنوشت خود تصمیم بگیرند. پاکستان نیز همواره تاکید می کند که برگزاری انتخابات آزاد در منطقه کشمیر را خواستار است و مردم کشمیر باید خودشان انتخاب کنند که آیا می خواهند تحت سایه هند و یا پاکستان قرار گیرند.

در پیام نخست وزیر پاکستان همچنین آمده است: پاکستان سرکوب مردم بی دفاع در کشمیر را قویا محکوم می کند. رویای صلح در جنوب آسیا بدون حل مسئله کشمیر، هرگز تحقق نخواهد یافت.

راهپیمایی اصلی همبستگی با کشمیر با حضور مقام‌های بلندپایه پاکستانی، رئیسان مجالس سنا و ملی، وزیران، رهبران سیاسی و مذهبی مقابل پارلمان این کشور در شهر اسلام‌آباد برگزار شد.

مقام های پاکستانی در جمع راهپیمایی کنندگان اعلام کرد که دولت و مردم این‌ کشور بار دیگر حمایت معنوی، دیپلماتیک و سیاسی خود را از مردم کشمیر اعلام می کنند.

مراسم همبستگی با مردم کشمیر، علاوه بر برگزاری در سراسر پاکستان، همزمان در سفارتخانه های این کشور در کشورهای مختلف جهان نیز برگزار می شود.

همبستگی مردم و دولت پاکستان با مسلمانان کشمیر

روابط عمومی ارتش پاکستان نیز امروز با صدور بیانیه‌ای ضمن اعلام حمایت فرماندهان قوای مسلح از مردم کشمیر اعلام کرد که جهان باید به مسئولیت خود برای حل فوری مناقشه کشمیر و صیانت از حقوق مردم مسلمان آن واقف باشد.

پس از استقلال پاکستان در روز ۲۲ مرداد ۱۳۲۶ شمسی (۱۴ اوت ۱۹۴۷)، قرار بر این شد که تمام مناطق مسلمان نشین کشمیر جزو خاک این کشور محسوب شود اما مهاراجا (پادشاه) کشمیر اعلام کرد که سرزمین مسلمان نشین کشمیر جزو خاک هند است.

مهاراجا در ابتدا دولت مستقل در کشمیر را خواستار بود اما مردم این منطقه پیوستن به پاکستان و یا دولتی مسلمان نشین را خواستار شدند که در نهایت این حاکم طی توافق نامه ای، کشمیر را به هند واگذار کرد و ریشه اختلاف میان هند و پاکستان را پدید آورد.

از سال ۱۹۴۷ تاکنون، موضوع کشمیر به عنوان یکی از اصلی ترین مناقشه ها میان پاکستان و هند به عنوان رقبای سنتی در جنوب آسیا محسوب می شود و دولت اسلام‌آباد ضمن اعلام آمادگی برای انجام مذاکره با هند برای حل اختلافات میان دو کشور همسایه، در عین حال تاکید دارد که هرگونه مذاکره، منهای موضوع کشمیر را به رسمیت نخواهد شناخت و موضوع کشمیر باید جزو اصلی ترین محورهای مذاکره میان دو کشور باشد؛ موضوعی که دهلی‌نو آن را رد می‌کند.