شناسهٔ خبر: 71205060 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

مرمت و احیای ۲۰ بنای تاریخی تخت فولاد اصفهان

مرمت و احیای ۲۰ بنای تاریخی در مجموعه تخت فولاد اصفهان پایان یافت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان با اشاره به آسیب‌های موجود در بنا‌های تاریخی تخت فولاد گفت: بسیاری از آرامگاه‌های این مجموعه به صورت چهارطاقی یا فضا‌های نیمه‌باز ساخته شده‌اند که در معرض آسیب‌های جوی قرار دارند. علاوه بر این، تزئینات این بنا‌ها نیز به مرور زمان دچار فرسایش شده و نیاز به حفاظت جدی دارند.

محمد علی ایزدخواستی با اشاره به مرمت ۲۰ بنای تاریخی این مجموعه افزود: این بنا‌های مرمت شده شامل آرامگاه‌ها و چهارطاقی‌ها در تکیه مادرشاهزاده‌ها و تکیه میرفندرسکی مجموعه تخت فولاد اصفهان در دو سال گذشته مرمت و احیا شده‌اند.

وی گفت: برخی بنا‌ها مانند تکیه کازرونی که دارای تزئینات نفیس بود، به دلیل بارندگی‌های شدید اواخر دهه ۱۳۹۰، دچار تخریب گسترده شده و در معرض فروپاشی کامل قرار داشت که به طور کامل احیا شد.

ایزدخواستی درباره معیار‌های انتخاب بنا‌های مرمتی گفت: اولویت نخست، بنا‌هایی بود که در معرض خطر جدی قرار داشتند و اولویت دوم، مکان‌هایی بود تکیه‌هایی که همچنان به عنوان محل برگزاری آئین‌های مذهبی مورد استفاده قرار می‌گیرند، در فهرست مرمت‌های ضروری قرار گرفتند.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان افزود: این بنا‌های تاریخی پنجشنبه ۱۸ بهمن با حضور وزیر میراث فرهنگی به بهره برداری می‌رسد.

مجموعه تاریخی تخت فولاد که پیشینه آن به قرن چهارم هجری قمری و حتی به قرون قبل از ظهور اسلام تخمین زده می‌شود، با مساحت تقریبی ۷۵ هکتار در حاشیه جنوبی رودخانه زاینده رود اصفهان و در انتهای یکی از محور‌های تاریخی شمالی – جنوبی شهر واقع شده‌است.

تخت فولاد ۲۶ خرداد ۱۳۷۵در فهرست آثار تاریخی ثبت و امسال بدین مناسبت آیین نکوداشتی برای این اثر برگزار شد.