شناسهٔ خبر: 71204056 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

غصب غزه؛ رویای پوچ ۲ زمین‌خوار

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از طرح‌های خود برای تصرف نوار غزه و کوچ اجباری فلسطینی‌ها از آن به‌منظور توسعه اقتصادی جهان خبر داد و اعلام کرد از پتانسیل‌های نوار غزه برای ایجاد شغل و مسکن برای مردم جهان بهره خواهد برد. این اطلاعیه مخالفت‌های بسیاری را برانگیخته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، رئیس‌جمهور آمریکا از طرحی برای تصاحب مالکیت بلندمدت آمریکا بر نوار غزه رونمایی کرد. دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو در جمع خبرنگاران کاخ سفید سخنرانی کردند و رئیس‌جمهور آمریکا در آن قصد خود را برای تصاحب بر نوار غزه، انتقال فلسطینیان به کشورهای همسایه و توسعه مجدد این سرزمین برای اشغال توسط مردم جهان اعلام کرد. در ادامه با نکات اصلی این کنفرانس مطبوعاتی مشترک آشنا می‌شویم.

ترامپ در یک اعلامیه شوکه‌کننده اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا نوار غزه را تحت تسلط و مالکیت خود در خواهد آورد. وی اظهار کرد که آمریکا در حال پرورش رؤیای خود برای تسلط درازمدت بر این سرزمین پس از انتقال همه فلسطینی‌ها به مناطق دیگر است، اما توضیح نداد که آمریکا چگونه و تحت چه اختیاراتی می‌تواند سرزمین غزه را تصرف کند. وی ادعا که آمریکا مالک این سرزمین و مسئول خنثی کردن همه بمب‌های خطرناک و سایر سلاح‌های موجود در آن خواهد بود، ساختمان‌های ویران‌شده پاک‌سازی و توسعه اقتصادی ایجاد خواهد کرد که تعداد نامحدودی شغل و مسکن برای مردم منطقه فراهم کند.

رئیس‌جمهور آمریکا به طرز عجیبی غزه را نماد مرگ و ویرانی خواند و اظهار کرد: «تنها دلیل مردم برای بازگشت به آنجا را این مساله اعلام کرد که آن‌ها جای دیگری برای رفتن ندارند، بنابراین ۱.۸ میلیون فلسطینی ساکن غزه باید به کشورهای همسایه نقل‌مکان کنند.» او پیش از این از اردن، مصر و دیگر کشورهای عربی خواسته بود که سکونت فلسطینیان را درون مرزهای خود بپذیرند و آن‌ها را در چندین منطقه جداگانه جای دهند.

غصب غزه؛ رویای پوچ بیگانگان

جابه‌جایی اجباری جمعیت نقض قوانین بین‌المللی است و بدون شک نه‌تنها در منطقه بلکه از سوی متحدان غربی واشنگتن نیز مورد مخالفت شدید قرار خواهد گرفت، حتی بعضی از مدافعان حقوق بشر این ایده را به پاک‌سازی قومی تشبیه کرده‌اند، بااین‌حال رئیس‌جمهور آمریکا اظهار کرد که غزه می‌تواند به «ریویرای خاورمیانه» تبدیل شود که مردم جهان بتوانند در آنجا زندگی کنند. این دیدگاه بازتاب احساسات دامادش جارد کوشنر است که اعتقاد داشت غزه «اموال بسیار ارزشمندی در کنار آب» دارد.

ترامپ در پاسخ حمایت از این کشور و مردمش پاسخ مبهمی داد و اظهارات خبرنگاران در زمینه اینکه تصمیم او برای تصرف غزه و انتقال فلسطینیان از آن، نشانه مخالفت وی با سیاست‌های کشوری است که برای دهه‌ها در برابر رویکرد سیاست خارجی آمریکا قرار داشته است را بی‌معنا خواند. وی این اقدام خود را دادن فرصت زندگی به مردم قلمداد کرد و گفت: «آن‌ها هرگز فرصتی برای زندگی نداشته‌اند، زیرا در شرایطی جهنمی و وحشتناک بوده‌اند!»

دونالد ترامپ همچنین مدعی حمایت‌هایی در سطح بالا از طرح خود پس از صحبت با رهبرانی ناشناس شد و اظهار کرد که تصمیم حاضر را به‌سادگی و به‌تنهایی نگرفته است. او ادعا کرد که با هر کسی که در این مدت صحبت کرده است، ایده مالکیت ایالات متحده آمریکا را دوست داشته و این اقدام ثبات بزرگی را برای این بخش از خاورمیانه به ارمغان خواهد آورد. ترامپ ایده اعزام نیروهای آمریکایی برای تأمین امنیت غزه را رد نکرد و اظهار کرد تا جایی که به غزه مربوط می‌شود، هر اقدام لازم را به کار خواهد بست و حتی به اعزام نیرو برای حفظ امنیت خواهد پرداخت.

غصب غزه؛ رویای پوچ بیگانگان

نتانیاهو ترامپ را بزرگترین دوستی معرفی کرد که رژیم اسرائیل تا به حال در کاخ سفید داشته است. نتانیاهو از ترامپ به خاطر «فکر کردن خارج از چارچوب با ایده‌های تازه» و «نشان دادن تمایل به تغییر تفکرات متعارف» تمجید کرد!

نتانیاهو درباره ایده ترامپ برای تصرف غزه اظهار کرد که رئیس‌جمهور آمریکا آینده‌ای متفاوت برای غزه می‌بیند و این امر می‌تواند تاریخ را تغییر دهد. در این میان ترامپ نیز اظهار کرد که به احتمال زیاد در ماه آینده موضع خود را درباره حاکمیت رژیم اسرائیل بر کرانه باختری اعلام خواهد کرد و هنوز در این مورد تصمیمی نگرفته است، با این حال از قصد خود برای بازدید از نوار غزه، مناطق اشغالی توسط رژیم اسرائیل و عربستان سعودی خبر داد.

دولت عربستان سعودی در بیانیه‌ای بر مخالفت خود با هرگونه تلاش برای آواره‌کردن فلسطینی‌ها از سرزمینشان تاکید کرد و گفت بدون تشکیل کشور فلسطین با رژیم اسرائیل هیچ‌گونه رابطه‌ای برقرار نخواهد کرد. در همین حال حماس درخواست ترامپ برای خروج فلسطینیان از غزه را محکوم کرد و آن را «اخراج از سرزمین خود» خواند. نماینده فلسطین در سازمان ملل متحد نیز اعلام کرد که رهبران و مردم جهان باید به تمایل فلسطینی‌ها برای ماندن در غزه احترام بگذارند.

غصب غزه؛ رویای پوچ بیگانگان