اتحادیه اروپا قرار است قانون مهاجرتی خود را اصلاح کند؛ این اتحادیه درنظر دارد به اخراج پناهجویان چراغ سبز نشان دهد.
اتحادیه اروپا مدعی است که کنوانسیون پناهندگان ۱۹۵۱ (که درپی جنگ جهانی دوم تنظیم شد) دیگر مناسب نیست.
این کنوانسیون که ۱۴۴ کشور آن را امضا کرده بودند، عنوان میکند که هیچ پناهجویی را نمیتوان به کشوری بازگرداند که زندگی یا آزادی او بهطور جدی در معرض تهدید قرار گیرد.
از آنجایی که کشورهای اروپایی از سال ۲۰۱۵ با موجی از درخواستهای پناهندگی مواجه هستند، کشورهای عضو شروع به زیر سوال بردن این قانون چند دههای کردهاند.
در یک نوشته دیپلماتیک آمده: باید توجه داشت که این اصول پس از پایان جنگ جهانی دوم توسعه یافتند و با وضعیت ژئوپلیتیکی بسیار متفاوت امروز متغایر هستند.
این سند اضافه میکند: اشاره به چالشهایی که ما با آن روبهرو هستیم باید درنظر گرفته شود. نبود جایگزین برای پذیرش درخواستهای حمایت بینالمللی و رعایت اصل عدم بازگرداندن بهطور قطع مستلزم بحث عمیق است.
لهستان در ابتدا این سند را تهیه کرد و وزیران اتحادیه اروپا بهتازگی آن را مورد بررسی قرار دادند.
برخی کشورهای عضو پیشنهادهای جدیدی را ارائه کردهاند که بهدنبال تسریع در اخراج افرادی است که موفق به دریافت پناهندگی نشدهاند.
این کشورها گفتهاند که امیدوارند این قوانین (قوانین مورد نظر اروپا) همچنین بتواند بحث درباره این موضوع را در سطح بینالمللی تحریک کنند که ممکن است به تغییر در کنوانسیونی منجر شود که آمریکا و انگلیس از آن حمایت میکنند.
موضوع مهاجرت بر انتخاباتها در اروپا غالب شده است؛ یکی از این انتخاباتها، انتخابات آلمان است که بهزودی برگزار میشود.
پافشاری کشورهای اروپایی برای تشدید قوانین مهاجرتی و تسریع اخراج مهاجران درحالی است که در حال حاضر بسیاری از این افراد بهدلیل نبود مسیرهای امن و قانونی برای ارائه درخواست پناهندگی، در مسیرهای آبی بهسمت اروپا جان خود را از دست میدهند.
انتهای پیام/