شناسهٔ خبر: 71202080 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

با پشتوانه قدرت ملی و در چارچوب بازدارندگی مذاکره کنیم

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درمورد مذاکره ایران و آمریکا،گفت:با توجه به ظرفیت های کشور و اتکا بر قدرت ملی، کشور را سامان می دهیم و برای مذاکره با پشتوانه قدرت و در چارچوب بازدارندگی حرکت می کنیم.

صاحب‌خبر -

قدس آنلاین: ابوالفضل ظهره وند درمورد آمادگی ترامپ برای مذاکره و گفت و گو با ایران و از سرگیری مذاکرات،گفت: مذاکره یک امر معمول در محیط دیپلماتیک و سیاسی است، اما مهم این است که مذاکره با چه رویکردی و هدفی و در چه شرایطی انجام شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: درمورد مسائل هسته ای،مذاکره ایران با سه کشور اروپایی در ژنو درحال برگزاری است، اما در مورد مذاکره با آمریکا باید ببینیم که رییس جمهور آمریکا چه هدفی را دنبال می‌کند و از دیدگاه آنها ما در چه موقعیتی هستیم.

ترامپ فکر می کند ایران با داشتن شرایط دشوار نیاز به مذاکره دارد درحالی که اینگونه نیست

نماینده مردم تهران بیان داشت: آخرین موضع گیری که من از آقای ترامپ دیدم او بر این باور است که ایران با داشتن شرایط دشوار نیاز به مذاکره دارد درحالی که اینگونه نیست بر اساس اظهارات رییس جمهور آمریکا،ایران می‌بایستی به آنچه آنها می گویند تمکین کند و اطمینان دهد که ما به سمت تولید بمب هسته ای نمی رویم و اساسا غنی سازی را کنار خواهیم گذاشت و بازرسی‌های آژانس را خواهیم پذیرفت و برای بازدید از هر منطقه که آنها خواستند همکاری خواهیم کرد و از طریق این ایجاد اطمینان است که ایران می‌تواند مطمئن شود که آمریکا و اسرائیل اقدامی برای سرنگونی ایران انجام نمی دهند.

ظهره وندتصریح کرد: نکته مهمی که باید به آن توجه کنیم این است که طرف‌های اروپایی عنوان کردند و می‌کنند هر نوع توافق باید با حضور آمریکا باشد و نکته بعدی اینکه ما در چارچوب برجام جدید می خواهیم مذاکره کنیم و برجام قبلی را مبنا قرار نمی دهیم مفهومش این است که از جنبه تعهدات ایران، همان برجام جدید، برجام قدیم است، اما از جنبه تعهدات طرف مقابل باید بنشیند و تعهدات جدید را بنویسند و ایران نمی تواند درخواست مطالبات قبلی خود را داشته باشد.

اروپایی ها تلاش می کنند با آوردن آمریکا به برجام، به مکانیسم ماشه دسترسی پیدا کنند

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: اروپایی ها تلاش می کنند تا با آوردن آمریکا به برجام، به مکانیسم ماشه دسترسی پیدا کنند، چون بدون حضور آمریکا، مکانیسم ماشه قابلیت اجرا نداردطبق آنچه در چارچوب خود برجام تصریح شده که اگر پرونده ایران بر اثر شکایت هر یک از طرفین به شورای امنیت ارجاع شود در آنجا بین کشورهای ۵+۱ و ایران رای گیری می کنند یعنی الان که به جای هفت کشور، شش کشور وجود دارد در موضوع ایران باید رای گیری شود، ایران ، روسیه و چین سه رای می شوند و اروپا یعنی کشورهای انگلیس و آلمان و فرانسه هم سه رای می شوند و این مکانیزم ماشه نمی تواند اجرایی شود.

وی افزو: اگر آمریکا به برجام بپیوندد آنها صاحب چهار رای می شوند و ایران و روسیه و چین سه رای می شوند بنابراین حق وتو هم وجود ندارد و مکانیسم ماشه هم فعال می شود لذا آنها ترفند پیچیده‌ای را درست کرده اند و حالا هم دنبال ترفند و دسیسه جدید هستند تا ظرفیت‌های ما را بگیرند و با وعده اینکه قرار هست تحریم‌ها کاهش پیدا کند به دنبال تحقق اهداف خود هستند.

نماینده مردم تهران با بیان اینکه در مذاکره با آمریکا شرایط بُرد-بُرد نداریم ،اظهار داشت: آمریکایی ها بر این باورند که ایران برای حفظ موجودیتش پای میز مذاکره حاضر می شود و به دلیل وخامت اوضاع اقتصادی و فشارهایی که از بیرون به این کشور وارد می شود ناگزیر است که تسلیم شود و بنابراین از سر استیصال و نیاز مذاکره می کند پس اگر ما مذاکره کردیم، آورده ما برای ایران عدم حمله و عدم سرنگونی رژیم ایران است این کل ماجرای است که آنها دنبال می کنند.

ظهره وند تصریح کرد: ما باید بر اساس توجه به ظرفیت های خود و اتکا بر قدرت ملی خودمان را سامان بدهیم و اگر مذاکره می کنیم با پشتوانه قدرت و در چارچوب بازدارندگی حرکت کنیم و اگر از دشمن بخواهیم که تحریم ها را بردارد این کار را انجام نمی دهد چون تحریم را برای به زانو درآوردن ایران درست کرده است.

برای مقابله با تحریم ها به سمت حذف دلار از مبادلات تجاری برویم

این نماینده مجلس،افزود: در شرایط فعلی بهترین مسیر همکاری نزدیک و راهبردی با روسیه و چین است الان ترامپ اعلام کرده است که اگر بخواهند در بریکس دلار را از مبادلاتشان حذف کنند من تعرفه صد درصدی روی کالاهای این کشورها وضع می کنم. این نشان می دهد که ترامپ در این مساله نگرانی دارد ، بنابراین ما باید به سمت حذف دلار از مجموعه مبادلات خود برویم و گروه کشورهای عضو بریکس و شانگهای را تشویق کنیم که با پول های ملی مبادلاتشان را انجام دهند یعنی گروه تحریم ها را اینجا فعال کنیم نه اینکه دنبال لغو برویم لغو تحریم ها نشدنی است در مجموع می توانیم بگویم که در شرایط فعلی چشم انداز مثبتی برای مذاکره نمی بینم.