شناسهٔ خبر: 71201906 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

آغاز احداث نخستین کارخانه Mini LNG کشور در جزیره کیش

نخستین کارخانه تولید گاز طبیعی مایع شده ( Mini LNG) در جزیره کیش با سرمایه‌گذاری شرکت‌های ایرانی و اجرا و تأمین تجهیزات توسط شرکت‌های دانش‌بنیان احداث می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، کلنگ احداث نخستین کارخانه تولید گاز طبیعی مایع شده (Mini LNG) در جزیره کیش، حدود یک‌سال بعد از امضای تفاهم‌نامه سه‌جانبه بین سازمان منطقه آزاد کیش، معاونت علمی ریاست جمهوری و یک شرکت دانش بنیان ایرانی به زمین زده شد.

روح الله مقدسی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذار این پروژه در این خصوص اظهار داشت: این پروژه Mini LNG بومی جزیره کیش است که در راستای تکمیل کسب و کار مایع سازی گازطبیعی کشور اجرا می‌شود.

وی افزود: این شرکت در مجموع پروژه‌های مایع‌سازی گازطبیعی به ظرفیت 180 هزار تن در سال را با سرمایه‌گذاری 80 میلیون یورویی در 4 پروژه در حال انجام دارد که پروژه MINI LNG کیش، یکی از این پروژه‌هاست.

مقدسی با بیان اینکه "در اجرای این پروژه‌ها بحث بومی سازی دانش بنیان هدف‌گذاری شده است"، گفت: بومی‌سازی تکنولوژی فوق سرد با توان شرکت دانش بنیان ایرانی، صادرات گازهای مشعل جمع‌آوری شده به روش LNG و ارزآوری برای کشور، تأمین نیاز صنایع داخلی، در فصول سرد گازرسانی به مصارف خارج از شبکه و حمل‌ونقل به صورت LNG هدفگذاری شده است.

وی ادامه داد: به دنبال آن هستیم که LNG به عنوان یک کالای استراتژیک که بیش از 70 سال از عمر آن در جهان می‌گذرد، با اجرای چنین پروژه‌هایی در میهن عزیزمان، قابلیت استفاده را داشته باشد.

مقدسی در خصوص پروژه MINI LNG‌ جزیره کیش گفت: در این پروژه مقرر است با مایع سازی گاز طبیعی از محل گازهای جمع آوری شده مشعل که مطابق قرارداد سوآپ منعقده با شرکت ملی گاز در اختیار ما قرار خواهد گرفت، سوخت رسانی پایدار و پاک را به مجموعه های اقامتی و پذیرایی به عنوان مصرف کنندگان عمده و با توجه به اینکه برای حفظ محیط زیست جزیره قرار نیست شبکه مویرگی گاز در تمام جزیره گسترده شود، این مهم را در گام نخست محقق کنیم.

وی افزود: از کاربردهای ویژه LNG‌ استفاده به عنوان سوخت پاک در موضوع حمل و نقل است که امیدواریم در گام بعدی این مهم اجرایی و تأمین سوخت پاک را برای ناوگان حمل و نقل سنگین و نیمه سنگین جزیره مهیا کنیم.

مدیرعامل گروه سرمایه گذاری فناور ایپک با بیان اینکه نباید از ظرفیت استفاده از LNG‌در تأمین سوخت شناورها غافل شد، گفت: استفاده از این نوع سوخت برای حمل و نقل دریایی در جهان سابقه طولانی دارد و مطابق اسناد بالادستی داخلی و اتحادیه‌ها و کنوانسیون های بین المللی باید در آینده‌ای نزدیک از این نوع سوخت برای شناورها و حمل و نقل دریایی کشور استفاده کنیم.

وی ادامه داد: از اینرو در این پروژه هماهنگی و همکاری نزدیکی با دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی داشته‌ایم و امیدواریم بتوانیم برای اولین بار در کشور استفاده از این سوخت را برای یکی از شناورهای مسافری مسیر جزیره کیش و کشورهای اطراف عملیاتی کنیم تا علاوه بر تکمیل زنجیره استفاده از LNG ، کمک شایان توجهی به توسعه صنعت گردشگری این جزیره داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: موضوعاتی مثل مهندسی و تأمین کالا را پیش از مهیا شدن زمین انجام داده‌ایم و از اینرو این پروژه در حال حاضر و همزمان با کلنگ زنی، با پیشرفت 20 درصدی همراه است و امیدواریم در سال آینده شاهد بهره‌برداری از آن باشیم.
انتهای پیام/