شناسهٔ خبر: 71201703 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

با رأی کمیسیون ماده صد؛

بساط معارضان از حریم امامزادگان جعفر و محمد(ع) دامغان برچیده می‌شود

​بناهای مازاد پروژه مجاور امامزادگان جعفر و محمد(ع) دامغان پس از پنج سال، با صدور رای کمیسیون ماده صد تخریب خواهند شد.

صاحب‌خبر -

 مدیرعامل خانه تسنیم، در گفت‌وگو با جماران اعلام کرد: کمیسیون تجدیدنظر ماده صد در جلسه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳، پس از بررسی تخلفات، رأی به تخریب بنای مازاد بر پروانه ساختمانی این پروژه داد.

حمیدرضا نیکنامی با اشاره به آغاز این پروژه در ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ گفت: طرح آن از ابتدا مورد تأیید کمیته فنی وزارت میراث فرهنگی نبود و باوجود اعتراض‌های مردمی و اخطارهای شهرداری، عملیات ساخت‌وساز ادامه یافت. در مهر ۱۳۹۸ طرح اصلاحی پروژه ابلاغ شد، اما مجریان طرح بدون توجه به اصلاحیه، ساخت‌وساز را ادامه دادند که این امر منجر به توقف پروژه و بررسی پرونده در کمیسیون ماده صد شد.

وی افزود: پس از ۵ سال بررسی، این کمیسیون رأی نهایی به قلع‌وقمع و تخریب بخش‌های اضافی بنا را صادر کرد.

ابن کنشگر میراث فرهنگی با اشاره به اهمیت تاریخی این مجموعه گفت: در مرکز شهر دامغان، مجموعه‌ای فاخر از چهار اثر ارزشمند قرار دارد که شامل امامزاده جعفر، امامزاده محمد، برج چهل‌دختر و مقبره شاهرخی (متعلق به دوره تیموری) است. این آثار در کنار یکدیگر مجموعه‌ای منحصربه‌فرد را تشکیل داده‌اند.

به گفته نیکنامی، ثبت این آثار در دوره‌های مختلف انجام شده است؛ امامزاده جعفر، که یکی از نخستین آثار ثبت‌شده در ایران است، در سال ۱۳۱۰ در فهرست آثار ملی قرار گرفت. برج چهل‌دختر نیز در همان دوران ثبت شده است. با وجود تفاوت در زمان ثبت، این مجموعه از نظر ارزش تاریخی و معماری، یکپارچه و بسیار مهم محسوب می‌شود.

او تاکید کرد: در سال‌های اخیر، پیگیری‌ها و مطالبات متعددی در این زمینه انجام شده و این موضوع حتی در سطح کلان وزارتخانه نیز چالش‌هایی را به همراه داشته است. خوشبختانه، پس از سال‌ها انتظار، رأی برای ساماندهی حریم این مجموعه تاریخی صادر شد.

به گزارش جماران، بر اساس ماده ۱۰ قانون حمایت از مرمت و احیای بناها و بافت‌های تاریخی- فرهنگی، مصوب ۲ تیر ۱۳۹۸ مجلس شورای اسلامی، کمیسیون‌های ماده ۹۹ و ۱۰۰ قانون شهرداری‌ها موظف‌اند در رسیدگی به تخلفات ساختمانی در حریم آثار تاریخی و فرهنگی، فقط رأی به قلع‌وقمع مستحدثات بدون پروانه یا مازاد بر پروانه ساختمانی صادر کنند. این حکم تأکیدی بر لزوم صیانت از محدوده‌های تاریخی و مقابله با ساخت‌وسازهای غیرمجاز در این مناطق است.

اخبار مرتبط

انتهای پیام