به گزارش ایرنا ، عزیز حبیبی روز چهارشنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز اردبیل با تبریک ایامالله دهه فجر و اعیاد شعبانیه اظهار کرد: حدود ۳۰ سال از استان شدن اردبیل میگذرد و اغلب نیروهایی که در آن مقطع مشغول کار شدهاند در شرف بازنشستگی هستند که برای جایگزینی این نیروها برنامهریزی شده است.
وی افزود: برای نوسازی دستگاههای اجرایی و تزریق نیروهای جوان به بدنه اداری استان با هدف تسریع و تسهیل خدمات دولت به مردم، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در آینده نزدیک به این استان سفر خواهد کرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری اردبیل ادامه داد: در این سفر در خصوص مسائل و موضوعاتی همچون استخدام نیروهای جدید برای جایگزینی نیروهای بازنشسته دستگاههای اجرایی، گسترش ساختارهای سازمانی در شهرهای تازه ایجاد شده، تصمیمگیری خواهد شد.
وی با اشاره به احداث مجتمعهای اداری و یا ساختمان دولت در شهرهای زیر ۷۰ هزار نفر استان گفت: در شهرستانهای انگوت و اصلاندوز که دارای جمعیت ۷۰ هزار نفر هستند، باید ساختمان اداری احداث شود و در این سفر در این خصوص تصمیمگیری خواهد شد.
به گفته حبیبی ، پروژه ساختمان دولت در شهرستان نیر با ۹۰ درصد و در سرعین با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال احداث است که سوم خرداد و یا هفته دولت سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری اردبیل همچنین در خصوص آخرین وضعیت پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی طرح شهید زینالدین اظهار کرد: ۸۰ نفر در مرحله گزینش و طی مراحل اداری قرار دارند و عمده کارهای استخدامی آنها در دولت قبل طی شده است و این افراد به محض اعلام نتایج،در دستگاههای اداری شروع به کار خواهند کرد.
به گفته حبیبی ، ۱۶ نفر از این تعداد در مجموعه استانداری و فرمانداریها و ۶۴ نفر هم در سایر دستگاههای استان وارد عرصه کار و خدمت خواهند شد.
۲ هزار و ۹۱۴ کارمند در استان اردبیل طی ۲ سال آینده بازنشسته میشوند
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری اردبیل همچنین گفت: آمار نیروهای در شرف بازنشستگی دستگاههای اجرایی استان احصا شده و بر اساس آن ۲ هزار و ۹۱۴ نفر طی ۲ سال آینده از بدنه اداری استان بازنشسته خواهند شد.
وی در خصوص روند جذب نیروهای جدید و جایگزینی این افراد ادامه داد: نیروهای جدید از طریق آزمونها و فراخوانی که از ناحیه سازمان سنجش آموزش کشور درباره اطلاعرسانی خواهد شد، جذب میشوند.
حبیبی خاطرنشان کرد: آزمون استخدامی از طریق فراخوان گسترده و آزمونهایی که از ناحیه سازمان سنجش آموزش کشور با شرکت تمام علاقهمندان و متقاضیان حائز شرایط برگزار خواهد شد تا همه در رقابت برابر برای تصدی مناصب مورد نیاز رقابت کنند.
وی تصریح کرد: تمام تلاش ما در استخدامهایی که از طریق سازمان سنجش کشور و به صورت فراخوان عمومی برگزار خواهد شد، شایستهگزینی و رعایت عدالت بین متقاضیان است تا نیروهای کارآمد و شایسته جذب بدنه اداری استان شوند.
معاون استاندار اردبیل همچنین درخصوص ساماندهی نیروهای شرکتی دستگاههای اجرایی استان گفت: این مساله در حوزه کار مجلس است ، در عین حال آمار نیروهای شرکتی دستگاههای اداری استان را احصا خواهیم کرد تا اگر خدمتی از ناحیه معاونت مدیریت و توسعه منابع انسانی امکانپذیر باشد، به این افراد ارائه کنیم.
نظارت بر بودجهریزی اعمال میشود
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری اردبیل در بخش دیگری از اظهاراتش در خصوص بودجه دستگاهها گفت: بودجه دستگاههای اداری یا از منابع ملی یا از منابع استانی از طریق تبادل موافقتنامه تامین میشود و در موافقتنامهها قید میشود که اعتبار مشخص شده برای چه برنامه یا طرحی و به کدام دستگاه دولتی اختصاص یافته است و دستگاه مربوط نیز باید برای هزینهکرد آن اعتبار، برنامه لازم را ارائه کند.
حبیبی گفت: ناظر اختصاص و هزینهکرد اینگونه اعتبارات استانی، سازمان امور مالیاتی و دارایی است که ذیحسابها نظارت میکنند و در پایان سال نیز دیوان محاسبات به عنوان بازوی نظارتی مجلس شورای اسلامی نظارت میکند و در این حوزه، استانداری نقش خاصی ندارد.
استاد دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: اگر سوء جریانی باشد، سازمان بازرسی نیز وارد قضیه میشود و به طور معمول، در جابجایی بودجهها به لحاظ حضور دستگاههای حاکمیتی و نظارتهای متعدد، مشکل خاصی پیش نمیآید و البته اگر گزارشی به استانداری ارائه شود، از ناحیه استانداری نیز نظارت میشود.
سیاست استاندار اردبیل در انتصابات، شایستهگزینی است
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری اردبیل در پاسخ به سوالی دیگر در خصوص روند انتصابات مدیران استانی اظهار کرد: سیاست اصلی استاندار اردبیل در انتصاب مدیران، شایستهگزینی است و در کنار آن سعی بر این بوده توازن منطقهای هم رعایت شود و در این راستا با مجمع نمایندگان استان اردبیل هماهنگی کامل وجود دارد.
حبیبی افزود: در جای جای استان و شهرستانها چنین رویکردی حاکم است و در انتصابات صورت گرفته نیز همان اصل شایستهگزینی از ناحیه استانداری لحاظ شده است و به عنوان مثال در انتخاب معاونان استاندار نیز نیروهایی از مرکز و شمال و جنوب استان انتخاب شده و سعی شده توازن لازم رعایت شود.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته اغلب مدیران، غیربومی بودند در حالی که اکنون استفاده از نیروهای بومی با رعایت شایستهگزینی رقم میخورد. در عین حال نباید شایسته سالاری فدای نگاه منطقهای و قومی شود.
استان اردبیل با بیش از یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است.