شناسهٔ خبر: 71196973 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دولت.آی‌آر | لینک خبر

سخنگوی سازمان فضایی وزارت دفاع:

به فناوری پرتاب چندگانه ماهواره به ارتفاع بالای مداری دست پیدا کرده ایم/ آینده خوشی را برای حوزه فضایی کشور پیش بینی می کنیم

سخنگوی سازمان فضایی وزارت دفاع با اعلام اینکه با توجه به تدبیر رهبر معظم انقلاب اهداف بزرگی را در حوزه فضایی مد نظر داریم، گفت: دستیابی به مدار 36000 کیلومتری زمین یکی از اهداف ما در این زمینه می باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، سید احمد حسینی مونس با حضور دریک برنامه تلویزیونی افزود: سازمان فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، حوزه های مأموریتی متنوعی در بخش‌های موشکی، دفاعی و فضایی دارد و در بازدیدی که آقای رئیس‌جمهور از مجموعه سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع داشتند، بخش‌هایی از این مأموریت‌ها به سمع و نظر ایشان و ملت شریف ایران اسلامی رسید.

وی با اشاره به نام گذاری چهاردهم بهمن ماه تحت عنوان روز ملی فناوری فضایی، گفت: از بهمن ماه سال 1378 که برای اولین بار ماهواره بر سفیر توانست ماهواره امید که هر دو بومی بوده و توسط وزارت دفاع ساخته شده بودند را در مدار زمین قرار بدهد تا به امروز ارتقای بسیار چشمگیری در حوزه پرتابگرهای فضایی به دست آمده است به نحوی که امروز ما باتلاش دانشمندان فضایی کشورمان به فناوری پرتاب چندگانه ماهواره به ارتفاع بالای مداری دست پیدا کرده ایم.

سخنگوی سازمان صنایع فضایی وزارت دفاع در ادامه با اشاره به یکی از دستاوردهای فضایی وزارت دفاع تصریح کرد: ماهواره‌بر سیمرغ رکورددار حمل همزمان ماهواره و رکورددار ارتفاعی در ماهواره های کشور است؛ ماهواره بر سیمرغ برای اولین بار در هشتم بهمن ماه سال گذشته موفق شد سه ماهواره را به صورت همزمان در مدار زمین قرار داده و به اوج 1100 کیلومتری دست پیدا کند. در شانزدهم آذر 1403 نیز سنگین ترین محموله فضایی کشور توسط ماهواره بر سیمرغ پرتاب و یک بلوک انتقال مداری که توسط پژوهشگاه فضایی وزارت ارتباطات توسعه داده شده بود به همراه نانو ماهواره فخر که توسط شرکت صاایران وزارت دفاع توسعه داده شده بود و محموله تحقیقاتی مرتبط با خود سازمان صنایع هوا فضا با مجموع وزن 300 کیلوگرم در مدار زمین قرار گرفت.

حسینی مونس همچنین به سکوی پرتاب ماهواره سریر بعنوان یکی از دستاوردهای وزارت دفاع نیز اشاره و تصریح کرد: سریر یک سکوی جدید در ماهواره­ برهای کشور است که وزارت دفاع با دستیابی به آن، به ارتقای جدی در حوزه پرتاب توسط این ماهواره بر دست پیدا کرد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه ما در قالب پروژه سریر به وزن بالای یک تُن دست پیدا خواهیم کرد، به نحوی که در نسخه اول حدود یک تُن و نیم و در نسخه دوم حدود چهار تا پنج تُن را مد نظر داریم، افزود: به لحاظ دانشی و توسعه فناوری، هیچ گلوگاهی در این زمینه وجود ندارد و با همین ماهواره بر ما می توانیم به مدار 36000 کیلومتری که هدف نهایی ما است دست پیدا کنیم.

سخنگوی سازمان فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به منظومه شهید سلیمانی بعنوان یکی از پروژهای مهم سازمان فضایی وزارت دفاع نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ماهواره‌ها از حالت ماهواره‌های تکی به خصوص در مدارات نزدیک به زمین، خارج شده و در قالب شبکه ای از ماهواره ها فعالیت می کنند. ما برای اینکه بتوانیم زمان دسترسی به اطلاعات یا مخابراتمان را کم کنیم لازم است ماهواره‌ها را در قالب منظومه‌ها در مدار زمین قرار بدهیم. در این زمینه اولین گامی که در کشور برداشته شده، منظومه شهید سلیمانی است. در این پروژه، کنسرسیومی از شرکت‌های داخلی با کارفرمایی سازمان فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح  فعالیت می‌کنند و ما برآنیم  که بر تکیه بر توان بومی به اولین منظومه ماهواره‌ای که منظومه شهید سلیمانی است، دست پیدا کنیم.

حسینی مونس در ادامه به اهداف آتی سازمان فضایی وزارت دفاع اشاره کرد و گفت: هدفمان این است که با توجه به تدبیر رهبر معظم انقلاب و اهداف بزرگی که در حوزه فضایی داریم به مدار 36000 کیلومتری از سطح زمین برسیم که در این راستا گام اول را با یک نسخه بهبود یافته رونمایی خواهیم کرد تا ان شاءلله به مدارات بالا دست پیدا کنیم.

سخنگوی فضایی وزارت دفاع در پایان نوید آینده خوشی را برای حوزه فضایی کشور داد و افزود: ان‌شاءلله در آینده نزدیک پرتاب‌هایی خواهیم داشت که اخبار نهایی و تکمیلی آنها را در وقت و زمان خودش به اطلاع خواهیم رساند اما انسجامی که در حال حاضر در حوزه فضایی بین بخش‌ها و دستگاهای مختلف کشور در این زمینه ایجاد شده، نوید آینده خوشی را برای حوزه فضایی کشور می‌دهد؛ حوزه ای که جزو الزامات یک کشور پیشرفته در حوزه علم و فناوری است. ما این قول را خدمت مردیم شریف ایران اسلامی می‌دهیم که تمام تلاشمان را به لحاظ علمی انجام بدهیم تا به آنچه حق ملت شریفمان در این حوزه است، دست پیدا کنیم.

#فجر_انقلاب

انتهای پیام