شناسهٔ خبر: 71195265 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دولت.آی‌آر | لینک خبر

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:

بنگاه‌داری، وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی را از انجام وظایف خود دور می‌کند

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: بنگاه‌داری، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را از انجام وظایف اصلی خود دور نگاه داشته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، احمد میدری در نشست شورای اشتغال استانداری یزد، در آسیب شناسی وضعیت تعاونی های کشور اظهار کرد: برخی تعاونی‌ها مدیر (راهبردی) ندارند و طرح هایشان شکست می خورد.

وی با بیان این که در گذشته می گفتند «شرکت های خرد زیبا هستند»، تصریح کرد: جمله درست‌تر این است که شرکت‌های کوچک در کنار شرکت های بزرگ زیبا هستند؛ با شرکت‌های کوچک به تنهایی نمی‌توان کار کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: این کار که دوستان در یزد کرده اند قابل الگو برداری است و یکی از راهبردهای ما اینجا همین است که چگونه می‌توان واحدهای کوچک و بزرگ را پیوند داد.

میدری با تاکید بر خود اتکایی استان‌ها برای توسعه گفت: باید نگاه‌مان را از دولت برداریم. البته دولت وظیفه دارد منابع در اختیار استان‌ها قرار دهد ولی ما باید یاد بگیریم که موانع استان را خودمان حل کنیم.

وی تاکید کرد:  وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اختیارات خود استفاده می‌کند تا موانع پیش‌روی استان‌ها در زمینه اشتغال و کارآفرینی برداشته شود و برخی مشکلات استان‌ها نیز حل شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در استان هم نهادهایی مانند شورای اسلامی کار، خانه کارگر و تشکل‌های کارگری می‌توانند درباره برخی مسائل و مشکلات مانند قوانین کارهای سخت و زیان آور، ایده‌های نوآورانه خود را مطرح کنند.

میدری همچنین با اشاره به وضعیت خوب استان یزد در زمینه اشتغالزایی خاطرنشان کرد: در این استان بسترهای فعالیت بهتری نسبت به سایر استان‌ها وجود دارد و به نظر می‌رسد زیرساخت‌های فرهنگی بهتری فراهم است و می‌توان کارهای بزرگتری انجام داد.

وی در زمینه همکاری‌های کارفرمایان و کارگران برای بهبود فضای کسب وکار خاطرنشان کرد: اگر همبستگی به وجود بیاید و کارگر و کارفرما در یک راستا باشند و بهره‌وری ارتقا یابد بسیاری از مشکلات را می‌توان حل کرد. بسیاری از مسائل امروز در این حوزه ناشی از نگاه کوتاه مدت و صنفی است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ما می‌دانیم که شرایط برای کارگران سخت است و در شورای عالی کار تلاش می‌کنیم بر اساس نرخ تورم دستمزد کارگران در سال آینده افزایش یابد و برنامه ما در این راستا است.

میدری در ادماه به موضوع عناوین شغلی در تامین اجتماعی اشاره و تصریح کرد: این موضوع در حال اصلاح است و دستورات لازم برای بازنگری در آن داده شده است.

وی گفت: امروز متاسفانه می‌بینیم که در کشور سن بازنشستگی پایین آمده است و این با روال گذشته و فرهنگ شغلی ما در تعارض است؛ سازمان بازنشستگی امروز به افرادی مستمری می‌دهد که در سنین ۵۰ سال هستند و این، صندوق‌های بازنشستگی را دچار مشکل کرده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه سازمان بازنشستگی در حال حاضر به ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار بازنشسته مستمری می‌دهد که این میزان دو برابر کارمندان دولت است، گفت:  البته خیلی از پدیده‌هایی که ما امروز در زمینه اشتغال و بازنشستگی با آن روبرو هستیم خاص ایران نیست و موضوعی جهانی شده است.

میدری اظهار کرد: امروز در جوامع بشری با افزایش عمر انسان ها روبرو هستیم و افراد در زمانی که حق بازنشستگی دریافت می‌کنند زمان زیادی است و صندوق‌ها را دچار مشکل کرده است.

وی در ادامه به انتقاد از بنگاه داری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت و گفت: بنگاه داری اصلا وظیفه ما نیست اما سی سال است که شرکت‌ها را به این وزارتخانه واگذار کرده اند و حالا هم الزام برنامه هفتم توسعه است که در عرض دو سال راه سی سال رفته را برگردیم که دشوار است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ما در زمینه بنگاه داری باید در بانکداری بمانیم، خاطرنشان کرد: بانک رفاه و بانک توسعه تعاون به فعالیت خود ادامه دهند؛ در حوزه بورس و خرید و فروش سهام و در صنعت دارو نیز می‌مانیم، اما نباید در صنعت هوایی، پتروشیمی و فولاد بمانیم.

میدری درباره مطالبه ساخت قطار از میبد به تفت با انتقاد از خصوصی سازی صنعت ریلی تصریح کرد: صنعتی مثل راه آهن که مورد استفاده طبقات محروم و متوسط قرار دارد را در هیچ کجای دنیا به صندوق بازنشستگی نمی‌دهند اما در ایران این اتفاق افتاده است و شرکت رجا به خاطر همین اتفاق دچار مشکل شده است و امروز نیمی از قطارهای رجا زمین‌گیر شده است.

وی اعلام کرد: به همین دلیل از هر ایده سرمایه گذارانه که بتواند قطارهای زمین‌گیر شده رجا را احیا کند استقبال می‌کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره ساخت ورزشگاه‌های کارگری با تاکید بر ساخت و تجهیز ورزشگاه‌های کارگری گفت: بسیاری از ورزشگاه‌های کارگری در این استان به دلایل مختلف راکد مانده و بلااستفاده است و می‌توان این‌ها را در یک فرآیند همکاری با سازمان‌های مثل شهرداری احیا کرد تا کارگران و بازنشستگان با دریافت تخفیف‌ها و امتیازاتی از آن‌ها استفاده کنند.

میدری درباره خانه‌های کارگری هم تصریح کرد: درباره خانه های کارگری برنامه‌های ویژه‌ای داریم و از تجربه سازمان هایی مانند سازمان نیروهای مسلح و تعاونی‌های مسکن استفاده خواهیم کرد تا واحدهای مسکونی حمایتی برای نهادهای حمایتی و هم به صورت اجاره داری تهیه و در اختیار آنها قرار داده شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان گفت: امیدوارم به یمن نوآوری و خردورزی و همبستگی بتوانیم مشکلات حوزه اشتغال و معیشت کارگران را حل کنیم و روزگار بهتر و درخشان تری برای فرزندانمان داشته باشیم.

انتهای پیام