به گزارش ایرنا، ظرفیتهای منطقه برای ارتقاء وضعیت آب شرب روستا با استفاده از سیستم های تولید آب شیرین مبتنی بر منابع تجدیدپذیر، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و همچنین ایجاد اشتغال مولد با استفاده از گلخانههای پیشرفته و در نهایت مدیریت هوشمندانه پسماندهای کشاورزی و دامپروری با روش های پیشرفته و تولید انرژی از پسماندهای مذکور مورد بررسی قرار گرفت.
بر اساس ارزیابیهای اولیه، اجرای این طرح نیازمند ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار است که در صورت تأمین، برای توسعه سیستمهای تولید آب شیرین خورشیدی، احداث نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی و تجهیز روستا به سیستمهای روشنایی خورشیدی هزینه خواهد شد.
پژوهشگاه نیرو در ادامه برنامه توسعه «روستاهای سبز»، امکانسنجی اجرای این طرح در دو روستای دیگر را نیز در دستور کار دارد.
همچنین مصطفی عمو علی دهیار حکیم آباد به خبرنگار ایرنا گفت: درصورت اجرای این طرح در روستای حکیم آباد می توان این روستا را به عنوان نخستین آبادی سبز در شهرستان رباط کریم قلمداد کرد.
وی افزود: توسعه ظرفیت های کشاورزی و دامپروری حکیم آباد به عنوان روستای سبز علاوه بر ارتقا تولید محصولات با روش های پیشرفته موجب رونق اقتصادی مردم روستا نیز می شود.
وی ادامه داد: این روستا همجوار فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قرار دارد و دارای ظرفیتهای زیرساختی و پتانسیل های خوبی در این حوزه می باشد.
همچنین مهدی رضایی محقق پژوهشکده انرژی و محیط زیست پژوهشگاه نیرو، اظهار داشت: «طرح "روستای سبز" به عنوان راهکاری جامع و هماهنگ برای کاهش اثرات زیستمحیطی و دستیابی به توسعه پایدار طراحی شده است. این طرح بر محورهایی نظیر مدیریت پایدار منابع طبیعی، استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، کشاورزی ارگانیک، مدیریت پسماند و تقویت مشارکت جامعه محلی تمرکز دارد.»
وی افزود: از اهداف کلیدی این طرح میتوان به کاهش انتشار گازهای گلخانهای، حفاظت از اکوسیستمهای محلی و تقویت اقتصاد روستایی اشاره کرد.
همچنین، طراحی معماری پایدار و گسترش گردشگری سبز از دیگر جنبههای این طرح است که در نهایت به بهبود کیفیت زندگی ساکنان و کاهش آلودگیهای محیطی منجر خواهد شد.
شهرستان رباط کریم در جنوب غرب استان تهران قرار دارد.