شناسهٔ خبر: 71193328 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

امام جمعه شیراز:

جشن‌های سنتی را در مساجد احیا کنیم

نماینده ولی فقیه در استان فارس با تأکید بر اینکه باید جشن‌های سنتی را در مساجد احیا کنیم، نیمه شعبان را فرصت بسیار مناسبی برای فرهنگ‌سازی جشن‌های مذهبی مبتنی بر آموزه‌های اسلامی دانست.

صاحب‌خبر -

آیت‌الله لطف‌الله دژکام امروز، سه‌شنبه ۱۶ بهمن، در مراسم تجلیل از فعالان برتر شوراهای حل اختلاف فارس که در ایام دهه فجر و در آستانه نیمه شعبان در شیراز برگزار شد، با بیان مطلب فوق گفت: مساجد مهم‌ترین مرکز برای برگزاری و گسترش جشن‌های نیمه شعبان هستند. 

وی، نیمه شعبان را فرصت مناسبی برای جهاد تبیین خواند و افزود: کسی که خود را پیرو امام زمان (عج) می‌داند باید کردار و رفتارش در همه حوزه‌های فردی و اجتماعی پیرو امام عصر(عج) باشد. 

امام جمعه شیراز در ادامه با اشاره به وجود ده‌ها فقره مصالحه پرونده قصاص توسط اعضا و کارکنان حل اختلاف، از رئیس کل دادگستری استان، معاون قضایی و رئیس حل اختلاف استان فارس و همه صلح‌یاران قدردانی کرد و گفت: اصلاح ذات‌البین بسیار مهم است و جامعه باید متوجه ارزش و تأثیر مثبت صلح و سازش باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری نقش روحانیت و رسانه را در این عرصه یادآور شد و افزود: ائمه جماعات در مساجد و رسانه‌ها نقش تاثیرگذاری در امر صلح و سازش در جامعه دارند.

۳۱ پرونده قصاص به مصالحه ختم شد

رئیس کل دادگستری استان فارس نیز در این مراسم از صلح و سازش در یک فقره پرونده قصاص به برکت اعیاد شعبانیه و دهه فجر با تلاش اعضای شورای حل اختلاف خبر داد و گفت: ظرفیت بزرگان، معتمدین محلی، صلح یاران، خیران و اعضای شوراهای حل اختلاف استان فارس گنجینه بی‌پایانی است که دادگستری استان فارس سال‌های متمادی در حوزه گسترش فرهنگ صلح و سازش از آن بهره‌مند است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدصدرالله رجایی‌نسب گفت: با اجرای قانون جدید شوراهای حل اختلاف و تشکیل دادگاه صلح و تغییر رویکردها با همت اعضای شورای حل اختلاف، از ابتدای امسال ۳۱ فقره پرونده قصاص به مصالحه ختم شده است و این امر نشانگر استحکام بنیان‌های حل اختلاف و اصلاح ذات‌البین در استان فارس است.

وی به حمایت مجموعه قضایی از تلاش‌های مصالحه‌جویانه اعضای شورای حل اختلاف در معیت دادگاه‌های صلح نیز اشاره کرد و افزود: با استفاده از همین ظرفیت شورای حل اختلاف، استان فارس سال‌های متمادی رتبه اول در سازش پرونده‌های قصاص را به خود اختصاص داده است و باید تلاش کنیم این ظرفیت مردمی ساختارمند در قالب قانون جدید نیز کارایی خود را به منصه ظهور برساند.

رئیس کل دادگستری استان فارس اظهار کرد: ایجاد صلح و سازش در میان مردم یکی از اقدامات خداپسندانه‌ای است که در آموزه‌های دینی به بهره‌گیری، توسعه و ترویج آن در جامعه بسیار تاکید شده است. 

رجایی‌نسب تصریح کرد: شوراهای حل اختلاف با رویکردی صلح و سازش ضمن برگزاری جلسات مذاکره و مشاوره‌های متعدد میان طرفین دعاوی مختلف و در پرونده‌های قصاص با اولیای دم توانسته است به جلب رضایت شکات و رسیدن به توافق‌های صلح‌آمیز کمک کند. 

رئیس شورای قضایی استان فارس به آشنایی اعضای شوراهای حل اختلاف و صلح یاران در استفاده از مهارت‌های ارتباطی و اجتماعی در ترویج گذشت و بخشش اشاره کرد و افزود: حکم قصاص یکی از شدیدترین مجازات‌ها است که تلاش برای حل و فصل آن و کسب رضایت کار بسیار دشواری است. خوشبختانه در استان فارس با استفاده از ظرفیت بزرگان، معتمدین، صلح‌یاران، خیران و اعضای شوراهای حل اختلاف توانسته‌ایم از ابتدای سال جاری تاکنون در ۳۱ فقره پرونده قتل عمد رضایت اولیای دم را به‌دست آوریم.

رجایی‌نسب ضمن قدردانی از اقدامات صورت گرفته در معاونت حل اختلاف دادگستری استان فارس بیان کرد: تلاش خواهیم کرد تا با استفاده از ظرفیت شوراهای حل اختلاف سرعت رسیدگی به پرونده‌ها در دادگاه‌های صلح نیز افزایش یابد. 

به گزارش ایسنا، در این مراسم از خانواده اولیای دم که به مناسبت اعیاد شعبانیه با گذشت و بخشش خود منجر به صلح و سازش در پرونده قصاص شده و زمینه رهایی محکوم پرونده را فراهم کردند، تقدیر و تشکر شد.

همچنین از ۱۴ نفر از اعضا و کارکنان شوراهای حل اختلاف نیز به دلیل جدیت در امر صلح و سازش و پیگیری در اخذ رضایت در پرونده‌های قصاص تقدیر شد.

انتهای پیام