به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، کاظم وادیزاده، رئیس شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران در مراسم افتتاح کلینیک امور مالی در جمع خبرنگاران درباره چرایی عدم کشف فرار مالیاتی و پولشویی در حسابرسیها اظهار داشت: در دنیا حسابرسی در رشتههای مختلفی انجام میشود، برای مثال از حسابرسی رعایت نمیتوان انتظار کشف تخلف را داشت و حسابرسی دادگاهی موظف به کشف تخلفات است.
وی ادامه داد: اساسا سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی بیشترین کشف را تخلفات مالی دارند و در دنیا ٩۵ درصد تخلفات از طریق حسابرس دادگاهی و قضایی و قانونی کشف و بررسی میشود.
رئیس شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران گفت: بیشترین تخلفات در ایران بیرون از بنگاه رخ می دهد و نهادهای امنیتی تیمهای اقتصادی دارند که بخشی از تخلفات از طریق مخبر و سوت زن به اطلاع نهادهای امنیتی میرسد. پروندههای شهرام جزایری و بانک زنجانی هم از این طریق ردیابی و بررسی شدند.
وی تاکید کرد: در ایران کمتر از یک درصد تخلفات از طریق حسابدار کشف شده و ٩٩ درصد از طریق نهادهای امنیتی کشف میشوند.
وادیزاده در پاسخ به سوال ایلنا درباره نحوه کشف پولشویی در معاملات مرز ارز اظهار داشت: در حال حاضر قانونی برای رمز ارز ها نداریم و معاملات آن ثبت نمیشود بنابراین در دفاتر شناسایی نمیشوند بنابراین مالیاتی هم پرداخت نمیکنند اما تیمهای امنیتی از طریق تراکنشهای بانکی این معاملات ردیابی و آن را کشف می کنند و تا کنون هم پولشویی از طریق رمز ارز کشف شده و چند پرونده پولشویی با رمز ارز با ارزش بالای ٢٠ همت شناسایی شدهاست.
تیم نها امنیتی تیم اقتصادی و مخبر و سوت زن دارند
رئیس شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران درباره پرونده بابک زنجانی گفت: موضوع پرونده بابک زنجانی این بود که پول دریافت شده را به کشور باز نگرداند که در مرحله اول اموال وی ضبط شد و با توجه به افزایش ارزش افزوده اموال زنجانی، بدهی وی تسویه شدهاست. این تسویه بدون احتساب دارایی زنجانی در بانک مالزی بوده و این قبیل اموال، دارایی مازاد متعلق به خود این فرد محسوب میشود و براساس سیتسم دادستانی بدهیهای زنجانی تسویه شده است.