شناسهٔ خبر: 71190343 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

جشنواره بازی‌های رایانه‌ای از رویداد جایزه‌محور به اکوسیستم کسب‌وکاری تبدیل شد

تهران- ایرنا- سیدمحمد سادات اخوی، دبیر اطلاع‌رسانی دهمین دوره جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر، تبدیل این جشنواره به یک رویداد کسب‌وکاری و بین‌المللی را مهم‌ترین تغییر این دوره دانست.

صاحب‌خبر -

سیدمحمد سادات اخوی، دبیر اطلاع‌رسانی دهمین دوره جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر، در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در مورد مسیر تکامل این رویداد طی ۱۰ سال گذشته، گفت: در این مسیر ۱۰ ساله، قطعاً باید به پختگی رسیده باشیم. ما تا دوره هشتم جشنواره بازی‌های تهران را داشتیم، اما پس از آن به دلیل همه‌گیری کرونا، یک فاصله چهار ساله بین دوره‌های هشتم و نهم ایجاد شد. سال گذشته جشنواره دوباره برگزار شد و به نام «جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر» تغییر یافت و امسال هم شاهد دهمین دوره این رویداد هستیم.

وی در مورد روند تغییرات این جشنواره افزود: ما از یک رویداد صرفاً جایزه‌محور به یک رویداد کسب‌وکاری تبدیل شدیم. در رویدادهای قبلی تنها به بازی‌های سال جوایزی اهدا می‌کردیم اما سال گذشته سکوی پرش سرمایه‌گذاری به جشنواره اضافه شد و امسال نیز علاوه بر این، بخش آموزش و کارگاه‌های تخصصی به جشنواره افزوده شده است.

جشنواره بازی‌های رایانه‌ای از رویداد جایزه‌محور به اکوسیستم کسب‌وکاری تبدیل شد

سادات اخوی توضیح داد: امسال ۳۰ کارگاه با حضور اساتید ایرانی و خارجی برگزار می‌شود و سامانه جلسات B2B نیز برای ایجاد ارتباطات میان فعالان صنعت بازی طراحی شده است. این تغییرات باعث رشد کلی صنعت بازی در ایران می‌شود و در نتیجه جشنواره تبدیل به یک رویداد بین‌المللی و با ابعاد بزرگ‌تر شده است.

وی درخصوص روند داوری دهمین دوره جشنواره نیز گفت: در بخش‌های مختلف بیش از ۲۰۰ اثر به جشنواره ارسال شده که توسط حدود ۱۵ داور از میان منتقدان مختلف بررسی شده است. داوری‌ها هفت بخش سبک و سه جایزه ویژه را شامل می‌شود و برندگان روز چهارشنبه (۱۷ بهمن) معرفی خواهند شد.

سادات اخوی در خصوص شرکت‌کنندگان جشنواره بیان کرد: در این دوره آثاری از ۲۲ استان کشور در جشنواره حضور دارند و بیشتر بازی‌ها در سبک‌های موبایلی و کنسولی هستند. این نشان‌دهنده رشد قابل توجه در این صنعت است. در بخش نمایشگاهی نیز ۵۰ شرکت، شامل شرکت‌های نوپا و مستقل، حضور دارند که پوشش مناسبی از صنعت بازی ایران را فراهم کرده‌اند.

وی افزود: امسال با همکاری صندوق‌های نوآوری و شکوفایی و حدود ۲۰ صندوق سرمایه‌گذاری، بخش سرمایه‌گذاری نیز در جشنواره ایجاد شده است. در بخش رسانه‌ای نیز همکاری با تمامی رسانه‌های تخصصی گیم در جریان است.

در پایان، سادات اخوی در خصوص بخش‌های ویژه جشنواره گفت: امسال دو بخش ویژه داریم که یکی از آنها کارگاه‌های تخصصی است که با حضور استادان بین‌المللی برگزار می‌شود. همچنین بخش نمایشگاهی این امکان را برای بازدیدکنندگان فراهم کرده که به‌صورت رایگان از آن دیدن کنند. دعوت می‌کنم تا شرکت‌ها، مسئولین و مردم با حضور خود در این رویداد، صنعت بازی را بیشتر بشناسند.

وی در پایان اشاره کرد: سامانه جلسات B2B نیز برای نخستین بار در ایران طراحی شده و به فعالان صنعت بازی امکان می‌دهد که با یکدیگر در ارتباط باشند و جلسات تخصصی برگزار کنند.

دهمین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر روزهای ۱۶، ۱۷ و ۱۸ بهمن در بلوار کشاورز، خیابان حجاب، سالن همایش‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، به دبیری محمدامین حاجی هاشمی به برگزار می‌شود.