محمد سرگزی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره هجمههایی که اخیرا توسط طیف خاصی از سیاسیون و نمایندگان مجلس به سران سه قوه انجام میشود، گفت: اینکه برخی از نمایندگان یا مسئولان نظام به بهانه اینکه در قوه قضاییه شبههای از فساد وجود دارد و قوه قضاییه به آن مسائل ورود پیدا نکرده است، هجمههایی با تندروی مطرح میکنند، باید بدانند بیان امورات کلی، فاقد وجاهت قانونی است.
رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تاکید کرد: اگر افرادی دلایلی برای عدم برخورد قوه قضاییه با فساد دارند یا مستنداتی در آن باره میتوانند ارائه دهند، حتما این دلایل و مستندات را اعلام کنند.
زیر سوال بردن اقدامات قوه قضاییه خلاف قانون است
وی تاکید کرد: برخی به صورت کلی به بهانه وجود شبهه فساد، اقدامات قوه قضاییه را زیر سوال می برند که خلاف قانون است درحالی که قوه قضاییه در سه سال اخیر در همه حوزهها مبارزه با فساد را اولویت کاری خود قرار داده و پروندههای مختلفی در این باره شکل گرفته است.
نماینده مردم زابل در مجلس یادآور شد: حتی در درون قوه قضاییه به دلیل وجود اتهامات فساد با سمتهای عالیرتبه، برخورد قضایی لازم با آنها صورت گرفت و رئیس قوه و ارکان آن هیچ مماشاتی در این خصوص نداشتند.
سرگزی با رد عدم فسادستیزی قوه قضاییه اضافه کرد: برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بهره بردن از جایگاهی که دارند، بدون دلیل به مقامات عالیرتبه کشور از جمله سران قوا یا عملکرد این دستگاهها اتهاماتی وارد میکنند که باید این طیف برای ادعای خود دلیل و مستندات ارائه دهند در غیر اینصورت رفتار آنها نیازمند جرمانگاری و برخورد است.
این نماینده مجلس گفت: همانطور که برای افراد عادی که به دلیل نشر اکاذیب پرونده باز شده و با آنها برخورد میشود و آنها را تحت تعقیب قرار میدهیم، باید برای همه افراد حتی در جایگاه نماینده مجلس یا مسئولان اجرایی که مطالبی خلافواقع منتشر یا رفتار میکنند و برای این ادعای خود هیچ سند و دلیلی ندارند و موجب مخدوش شدن امنیت روانی مردم میشوند، برخورد شود.
کمیسیون حقوقی و قضایی طرحی درباره جرایم مرتبط با امنیت روانی در دست بررسی دارد
رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی با بیان اینکه این کمیسیون پیگیری لازم را در این باره انجام میدهد، یادآور شد: در اصلاح برخی از قوانین مجازات اسلامی درباره جرایم مرتبط با امنیت روانی، افترا و نشر اکاذیب کمیسیون ورود پیدا کرده است و اصلاحات لازم در این باره در حال انجام است که پس از ارائه به صحن علنی مجلس و تصویب آن توسط نمایندگان و تایید شورای نگهبان، امیدواریم به قانون تبدیل شود.
سرگزی با اشاره به پرونده متهمان چای دبش که یکی از دلایل هجمه به دستگاه قضا است، تصریح کرد: این پرونده در فرآیند رسیدگی است و قطعا قوه قضاییه نباید تحت تاثیر فضای رسانهای درباره این پرونده قرار گیرد. چراکه وقتی جرمی صورت میگیرد قطعا قوه قضاییه به آن ورود پیدا کرده و بدون ملاحظه، با هر فردی در هر جایگاهی برخورد خواهد کرد. البته قوه قضاییه تا امروز نشان داده برای رسیدگی به پروندههای مختلف تحت تاثیر فضای رسانهای قرار نمیگیرد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در پرونده چای دبش نیز رسیدگیهای لازم انجام شده و افراد مختلف به عنوان متهم تفهیم اتهام شدند و رسیدگی به این پرونده براساس مستندات در حال انجام و پیگیری است و به زودی صدور رای انجام میشود.
به گزارش ایرنا، سران قوا که در روزها و هفتههای اخیر از تیغ انتقادات تند و حتی توهینهای تندروها در مجلس و خیابان در امان نماندهاند به رفتارهای رادیکال واکنش نشان دادهاند. محمدباقر قالیباف، در بخشی از نطق پیش از دستور خود در مجلس شورای اسلامی خطاب به جریانهای تندروی داخل و خارج از مجلس اعلام کرد: «از دعواهای حیدری-نعمتی و قدرت طلبی و باندبازی پرهیز کنیم و جز برای اعتلای کشور و انقلاب اسلامی کار نکنیم، پیروزی های دیگر در دسترس است.»
محسنی اژهای نیز هم داستان با سران قوه مجریه و مقننه در روز یکشنبه ۱۴ بهمن و در حرم با بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: «باید توجه داشت که عدهای ممکن است با شعارهای منافقانه و حتی به ظاهر انقلابی درصدد رخنه و نفوذ برآیند؛ باید جلوی آنها را سد کنیم.»
وفاق سران قوا در گوشزد کردن خطر تندرویها و نیز تاکید بسیاری از بزرگان و دلسوزان حاکی از عزمی جزم برای مهار این گونه رفتارها از طریق عقلانیت و گفتگو است.