شناسهٔ خبر: 71189310 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

آژانس دولت آمریکا از منابع ثانویه اوپک پلاس حذف شد

وزیران اوپک پلاس، روز دوشنبه، توافق کردند به سیاست خود مبنی بر افزایش تدریجی تولید نفت از آوریل، پایبند بمانند و اداره اطلاعات انرژی دولت آمریکا (EIA) را از منابع مورد استفاده برای نظارت بر تولید و پایبندی به پیمان‌های نفتی این گروه، حذف کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، اوپک پلاس و دونالد ترامپ در طول اولین دوره ریاست جمهوری او از سال ۲۰۱۶ تا۲۰۲۰، مکررا با هم اختلاف پیدا کردند. در آن زمان، رئیس‌جمهور آمریکا خواستار افزایش تولید برای جبران تاثیر تحریم‌های آمریکا علیه ایران بود.

 

ترامپ از زمان بازگشت به قدرت در ژانویه، از اوپک خواسته است تا قیمت‌ها را کاهش دهد و گفته که افزایش قیمت‌ها به روسیه کمک کرده است تا جنگ در اوکراین را ادامه دهد.

 

پالکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه، گفت: گروهی از وزیران اوپک پلاس درباره درخواست ترامپ برای افزایش تولید نفت بحث کردند و توافق کردند که اوپک پلاس افزایش تولید را از اول آوریل (۱۲ فروردین)، در راستای برنامه‌های قبلی آغاز کند. در نشست آنلاین کمیته نظارتی مشترک وزیران گروه اوپک پلاس همچنین فهرست مشاوران و سایر شرکت‌هایی که این گروه برای نظارت بر تولید خود استفاده می‌کند، موسوم به منابع ثانویه، تغییر یافت.

 

اوپک پلاس در بیانیه‌ای اعلام کرد پس از تجزیه و تحلیل کامل دبیرخانه اوپک، این کمیته، شرکت‌های کپلر، اویل ایکس و ESAI را به عنوان شماری از منابع ثانویه مورد استفاده برای ارزیابی تولید نفت خام و انطباق، جایگزین شرکت ریستاد انرژی و اداره اطلاعات انرژی آمریکا ساخت.

 

یکی از منابع اوپک پلاس اظهار کرد: حذف داده‌های اداره اطلاعات انرژی آمریکا به این دلیل است که این آژانس، اطلاعات مورد نیاز را در اختیار ما قرار نمی‌دهد و این تصمیم به دلیل سیاسی نبوده است.

 

اوپک پلاس از منابع ثانویه برای کمک به نظارت بر تولید اعضای خود استفاده می‌کند و گهگاه، این فهرست را تغییر می‌دهد. این گروه در مارس سال ۲۰۲۲، آژانس بین‌المللی انرژی را به عنوان منبع ثانویه کنار گذاشت؛ تصمیمی که منابع اوپک پلاس در آن زمان گفتند عربستان سعودی بانی آن بوده و نشان‌دهنده نگرانی در مورد نفوذ آمریکا بر آمار این نهاد ناظر بود.

 

این نشست در حالی برگزار شد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، تعرفه‌های سنگینی را بر واردات از مکزیک، کانادا و چین که شرکای تجاری اصلی آمریکا به شمار می‌روند، اعلام کرد و این اقدام بازار‌های مالی را متشنج کرده و در معاملات روز دوشنبه از رشد قیمت نفت، پشتیبانی کرد.

 

نگرانی از تاثیر تحریم‌های آمریکا بر روسیه، قیمت نفت را در ۱۵ ژانویه به ۸۳ دلار در هر بشکه رساند که بالاترین رقم از اوت بود. قیمت‌ها از آن زمان به زیر ۷۷ دلار کاهش یافته است، اما روز دوشنبه تحت تاثیر نگرانی‌ها درباره تعرفه‌ها و احتمال اختلال در عرضه، افزایش یافت.

 

سازمان کشور‌های صادرکننده نفت و متحدانش در قالب گروه اوپک پلاس، تولید خود را به میزان ۵.۸۵ میلیون بشکه در روز محدود نگه داشته‌اند که معادل حدود ۵.۷ درصد از عرضه جهانی است.

 

بر اساس گزارش رویترز، اوپک پلاس در دسامبر، آخرین لایه کاهش تولید خود را تا سه ماهه اول سال ۲۰۲۵ تمدید کرد و برنامه افزایش تولید را تا آوریل به عقب انداخت. تمدید آخرین مورد از چندین تاخیر به دلیل تقاضای ضعیف و افزایش عرضه خارج از گروه بود. طبق این طرح، آزادسازی ۲.۲ میلیون بشکه در روز از عرضه که آخرین لایه از سلسله کاهش‌های تولید اوپک پلاس بوده است و شروع افزایش تولید امارات عربی متحده در آوریل، با افزایش ماهانه ۱۳۸ هزار بشکه در روز آغاز می‌شود. این افزایش تا سپتامبر سال ۲۰۲۶ ادامه خواهد داشت.