به گزارش روز سهشنبه ایرنا، گویی هر ذره از هوا، عطر خاطرات شهید احمدرضا رجایی را در خود داشت و هر نگاه، حامل پیامهای جاودانهی او بود. طلاب، با تلاوت آیاتی از قرآن کریم، آسمان مراسم را به نور کلام خدا روشن کردند و سخنرانان، با کلامی شیوا و دلنشین، به روایت داستان زندگی و رشادتهای آن شهید بزرگ پرداختند.
سخنها، همچون قطرههای باران بر قلبهای تشنه حاضران میبارید و هر کلمه، یاد و خاطره شهید رجایی را زنده میکرد. حاضران، با چشمانی پر از اشتیاق و دلی سرشار از احترام، به سخنان گوش سپردند و گاه، خاطراتی از این شهید را به زبان آوردند، گویی هر یک، بخشی از وجود خود را در سایه آن قهرمان جاودانه یافته بودند.
پس از رونمایی کتاب، گویی هر صفحهی آن، دریچهای به سوی دنیای شهید رجایی گشوده بود. حاضران، کتاب را با دستانی لرزان و چشمانی پر از اشک در دست گرفتند و هر کلمه را با دل و جان خواندند. فضای مراسم، آکنده از احساسات پرشور و افتخار بود و هر نفسی، یاد و خاطرهی آن شهید را گرامی میداشت.
این مراسم، نه تنها ادای دینی به شهید رجایی بود، بلکه چراغی بود که ارزشهای او را به نسلهای جدید منتقل کرد. گویی هر حاضری، بخشی از روح آن شهید را در خود یافته بود و با الهام از او، قدمهایش را استوارتر برمیداشت. مراسمی که نه تنها خاطره شهید رجایی را زنده نگه داشت، بلکه قلبها را به سوی آرمانهای بلند او سوق داد.
نماینده ولی فقیه در گلستان در این مراسم بر اهمیت زمانشناسی به ویژه برای روحانیون جوان تاکید کرد و امام خمینی (ره) را به عنوان زمانشناسی کامل ستود.
آیتالله سیدکاظم نورمفیدی اظهار کرد: امام خمینی (ره) به گردن همه بشریت حق دارد و با راهی که ایشان گشود، دلهای بسیاری را محکم کرد.
وی افزود: قبل از انقلاب، کمتر کسی جرات میکرد به آمریکاییان بگوید «بالای چشمتان ابرو است» اما اکنون در آفریقا، آمریکاییها و غربیها را بیرون میکنند. که این مصادیق، نشانه تغییرات عمده در جرات و جسارت مردمان کشورهای مختلف پس از انقلاب اسلامی است.
نماینده ولی فقیه در گلستان بیان کرد: در زمان جبهه به برخی طلاب میگفتند «اکنون زمان درس خواندن نیست» اما این طلاب با آگاهی از نیازهای زمانه و اهمیت دفاع از کشور، تصمیم به ترک درس و پیوستن به جبههها گرفتند که این اقدام آنان نشاندهنده شناخت دقیق زمان و نیازهای اساسی جامعه در آن دوره بود.
وی همچنین تاکید کرد که در این زمان خاص، طلاب باید هم از نظر علمی و هم از نظر عملی و اخلاقی تلاش کنند.
آیتالله نورمفیدی با تشویق طلاب به یادگیری زبانهای خارجی، اظهار کرد: زبان انگلیسی و عربی ابزارهای مهمی برای ارتباط با دنیای بیرون و انتقال پیامهای دینی و اخلاقی هستند. طلاب باید با دانش زبانهای خارجی، بتوانند پیامهای اسلام را به جهان منتقل کنند.
نماینده ولی فقیه در گلستان با تأکید بر اینکه طلاب و روحانیون باید در مسیر علم و دین تلاش کنند، افزود: علمای دین نباید فقط به تعلیم و تربیت اکتفا کنند، بلکه باید در شناخت زمانه و نیازهای جامعه نیز پیشگام باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش امام خمینی (ره) در تغییر نگرشها و ایجاد تحولات اجتماعی اشاره کرد و گفت: امام خمینی (ره) نه تنها به مسائل دینی و معنوی اهمیت میداد، بلکه زمانشناس بزرگی بود که توانست با درک صحیح از شرایط زمانی، مردم را به مسیر درست هدایت کند.
حجتالاسلام دوستعلی جعفری همرزم شهید احمدرضا رجایی هم در این مراسم با بیان خاطراتی از این شهید گفت: در روزهای سخت جنگ، نیمی از بچههای حوزه علمیه عمادیه گرگان به جبهه رفتند. در همان زمان، برخی از افراد جبهه را قبول نداشتند، اما شهید احمدرضا رجایی پیشگام حضور در جبههها بود. هرگاه که به شجاعت، فداکاری و ایمان ناب فکر کنیم، همه این خصوصیات را در وجود شهید رجایی میتوان یافت.
وی بیان کرد: سردار کمیل کهنسال فرمانده لشکر ۲۵ کربلا در دوران دفاع مقدس یک بار درباره شهید رجایی گفته بود «شهید رجایی در ۲۰ سالگی هنرمند بود، متواضع بود و نگاهی تیزبین داشت و بار تمام لشکر بر دوشش قرار داشت.
همرزم شهید احمدرضا رجایی افزود: ما هشت طلبه از مدرسه امام خمینی گرگان در گردان مسلم بودیم که دو نفر از ما شهید شدند که یکی از آنها شهید رجایی بود. در یادواره شهدای روحانی در قم از سردار کمیل پرسیدم که هادی عملیات (کسی که موظف است منابع و عوامل و دستاندرکاران جمعآوری را به سمت تامین نیازمندی های سازمان هدایت کند.) و شهید رجای نیز در آن فعالیت داشت چه رده فرماندهای دارد؟ او پاسخ داد: «فرمانده تیپ».
وی افزود: شهیدرجایی که به عنوان غواص اطلاعات جمعآوری میکرد، شب و روز در آب بود و از مواضع عراقیها عکس میگرفت. مرارتهای زیادی کشید و همواره در حال تلاش و کوشش بود. به او میگفتیم که «بشین درس بخوان» اما او پاسخ میداد: «اسلام الان به درسم نیاز ندارد، به جنگم نیاز دارد.»
همزهم شهید رجایی با ذکر خاطره دیگری از شهید رجایی ادامه داد: یک بار در کردکوی، مراسم تشییع جنازه شهیدی بود. وسط مراسم شهید رجایی گفت: «میخواهم زودتر بروم که این شهید را جای من دفن نکنند» پس از مراسم، از او پرسیدم چه شد؟ گفت: خیالم راحت شد. آنجا دفن نکردند و جای آن را به من نشان داد. از قضا بعد از شهادت که به آرامگاه شهدای کردکوی رفتم دیدم همان جایی که میخواست و مشخص کرده بود دفن شده است.
حجتالاسلام دوستعلی جعفری گفت: خیلی از شهدا گمنام ماندند. مانند شهید رجایی که خیلی از طلاب به اخلاص و تواضع او غبطه میخوردند و او را به همین صفات میشناختند.