شناسهٔ خبر: 71186607 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

نگاهی به طلیعه انقلاب اسلامی در چهارمحال و بختیاری

شهرکرد- ایرنا- مردم چهارمحال و بختیاری در زمان پیروزی انقلاب اسلامی مانند سایر استانها حضور موثری داشتند و در این مدت ۶ شهید نیز تقدیم کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، مردم چهارمحال و بختیاری از ابتدای شکل‌گیری انقلاب اسلامی حضور موثری در پیروزی این نهضت داشتند و بعد از آن نیز در راستای حفاظت از انقلاب اسلامی در هشت سال دفاع مقدس نقش موثری داشتند و تاریخ پرافتخار این سرزمین گواه این رشادت‌ها و دلاورمردی‌هاست.

تاریخ‌نگاری‌های انجام شده گوشه‌ای از حماسه‌آفرینی‌های مردم این استان را ثبت کرده است. در این رابطه تاکنون کتاب‌هایی شامل کتاب ۲ جلدی «تاریخ انقلاب اسلامی در چهارمحال و بختیاری» به همت انتشارات سوره مهر، کتاب «انقلاب اسلامی به روایت زنان چهارمحال و بختیاری» به کوشش انتشارات سوره مهر، کتاب «تاریخ شفاهی شهدای شاخص انقلاب اسلامی» از سوی انتشارات سامان دانش و «تاریخ نگاری نقش مساجد استان در پیروزی انقلاب اسلامی» از سوی نشر مایک تدوین و منتشر شده است.

در کتاب تاریخ انقلاب اسلامی در چهارمحال و بختیاری آمده است که اوج اعتراضات مردمی در استان مربوط به سال ۵۷ است و از آبان همان سال تظاهرات علیه رژیم شاه در شهرکرد به اوج رسید و به دنبال آن به سایر شهرها و روستاهای استان نیز تسری پیدا کرد.

کتاب تاریخ انقلاب اسلامی در چهارمحال و بختیاری در یک‌هزار و ۱۰۰ صفحه از سوی انتشارات سوره مهر چاپ شده است و در آن به نقش و جایگاه مردم در پیروزی انقلاب اسلامی به صورت مفصل مبتنی بر مدارک و اسناد موجود پرداخته است.

نگاهی به طلیعه انقلاب اسلامی در چهارمحال و بختیاری

در بخشی از این کتاب آمده است: بزرگترین تظاهرات علیه رژیم شاهنشاهی در استان در دی‌ماه سال ۵۷ شکل گرفت و در ۱۸ دی مردم شهرکرد مانند مردم سایر استانهای کشور دست به راهپیمایی گسترده زدند و در روزهای ۲۶ و ۲۷ دی نیز برای نخستین بار در استان مجسمه شاه در شهرهای بروجن و شهرکرد سرنگون شد، به‌طوری‌که در ۲۷ دی حدود ۶ هزار نفر از مردم شهرکرد با تجمعی پرشور در میدان انقلاب کنونی، مجسمه شاه را پایین کشیدند و بعد از آن بود که اداره ساواک شهر را تسخیر می‌کند.

پس از آن، اوج اعتراضات مردم به رژیم شاهنشاهی در دهه فجر سال ۵۷ شکل گرفت و در این مدت، مردم استان ۶ شهید را تقدیم انقلاب اسلامی کردند که در کتاب تاریخ شفاهی شهدای شاخص انقلاب اسلامی به معرفی سه نفر از شهیدان انقلاب اسلامی از جمله شهید علی محمد مرادی سیبکی، شهید قربانعلی داوودی فارسانی و شهید سید عباس صالحی پرداخته شده است.

شهدای دهه فجر ۵۷ استان؛ از نخستین شهید استان تا تنها شهید ۱۲ بهمن در کشور

نگاهی به طلیعه انقلاب اسلامی در چهارمحال و بختیاری

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران چهارمحال و بختیاری با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی به معرفی شهدای دهه فجر سال ۵۷ پرداخت و گفت: یکی از شهدای شاخص استان شهید عباس صالحی است که نخستین شهید انقلاب اسلامی استان لقب گرفته است.

صابر خسروی افزود: سید عباس صالحی قهفرخی در ۲۰ آذرماه همزمان با عاشورای حسینی در راهپیمایی علیه رژیم ستمشاهی بر اثر شلیک گلوله مزدوران ژاندارمری به شهادت رسید.

وی تصریح کرد: این شهید والامقام حضور فعال و پررنگی در جلسات مبارزان انقلابی علیه رژیم ستمشاهی داشت و در نهایت در سن ۲۰ سالگی در همین راه به شهادت رسید.

خسروی تصریح کرد: شهید داوودی در روز چهارشنبه ۱۱ بهمن و در آستانه ورود رهبر کبیر انقلاب اسلامی به میهن، به همراه مردم منطقه دست به راهپیمایی علیه رژیم ستمشاهی زد که با هجوم نیروهای رژیم دچار آسیب مغزی می‌شود و پس از انتقال به بیمارستان کاشانی(ثریا) اصفهان، تلاش‌ها برای احیای این شهید بزرگوار بی‌حاصل می‌شود و در نهایت در ۱۲ بهمن به خیل شهدای اسلام می‌پیوندد.

تنها شهید ۱۲ بهمن کشور

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران چهارمحال و بختیاری ادامه داد: همچنین ما این افتخار را داریم که تنها شهید ۱۲ بهمن، شهید قربانعلی داوودی فارسانی از استان است.

خسروی افزود: شهید داوودی در دهم تیرماه ۱۳۰۸ در خانواده‌ای مومن و متدین در فارسان به دنیا آمد و در نهایت در سن ۴۹ سالگی به دست چماق‌داران رژیم شاهنشاهی در ۱۲ بهمن سال ۵۷ به شهادت رسید.

شهید مرادی سیبکی از شهدای اقوام استان

وی در ادامه با اشاره به شهادت شهید علی محمد مرادی از دیگر شهدای استان دوران انقلاب اسلامی اظهار داشت: این شهید بزرگوار از اهالی روستای سیبک شهرستان بروجن بود که در ۲۱ مرداد سال ۱۳۵۷ در شهر اصفهان و در مقابل منزل آیت‌الله خادمی در راه مبارزه علیه رژیم ستمشاهی به شهادت می‌رسد.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: این شهید ، همزمان با اوج‌گیری انقلاب اسلامی در کنار مرحوم آیت‌الله سید حسین خادمی اصفهانی برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی تلاش و رشادت‌های بسیاری از خود نشان داد و در برنامه‌های دینی، مذهبی و سیاسی مساجد حضور فعالی داشت و در نهایت در ۲۱ مرداد همزمان با ششم رمضان در حالی که روزه بود با شلیک هشت گلوله به شهادت رسید که در زادگاهش سیبک به خاک سپرده شد.

شهادت در سینما رکس آبادان

خسروی در ادامه به معرفی یکی دیگر از شهدای انقلاب اسلامی استان اشاره کرد و گفت: شهید سید غلامحسین آبافت بروجنی از جمله شهدای استان که از کارمندان شرکت نفت آبادان بود و در ۲۸ مرداد سال ۵۷ بر اثر آتش‌سوزی سینمای رکس آبادان توسط عوامل رژیم شاهنشاهی به شهادت رسید و در بروجن به خاک سپرده شد.

وی تصریح کرد: شهید ابراهیم قاسمی نافچی نیز از دیگر شهدای استان به شمار می‌رود که وی نیز همانند شهید آبافت در حادثه سینما رکس آبادان به درجه رفیع شهادت نائل می‌شود.

نوحه‌خوانی که شهید شد

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران چهارمحال و بختیاری یادآور شد: شهید خسرو سلیمی ناغانی از مجموع شهدای انقلاب اسلامی استان است که علاوه‌بر کشاورزی به نوحه‌خوانی و گردآوری متون نوحه نیز اقدام می‌کرد و در نهایت در ۱۴ آذر سال ۵۷ در شهر بروجن در مبارزه با رژیم طاغوت به شهادت رسید و مزار وی در گلزاری شهدای ناغان قرار دارد.

خسروی افزود: شهید اسکندر آذر نیز از جانبازان ۷۰ درصد انقلاب اسلامی است که پس از سالها درد جانبازی در نهایت در سن ۶۴ سالگی به خیل شهیدان اسلام پیوست.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری در مجموع بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ شهید گلگون کفن را تقدیم نظام اسلامی کرد.