شناسهٔ خبر: 71186213 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

نماینده ولی فقیه در هرمزگان:

امام سجاد علیه السلام مقتدر مظلوم بود

نماینده ولی فقیه در هرمزگان امام سجاد علیه السلام را ترکیب اقتدار و مظلومیت دانست و گفت: ترکیب ظاهر ضعیف و باطن قوی ترکیبی است که باید در سیره امام سجاد (ع) بزرگوار جست و جو کنیم.

صاحب‌خبر -

آیت الله محمد عبادی زاده امروز سه شنبه ۱۶ بهمن ماه، در چهاردهمین دوره از کنگره بین‌المللی امام سجاد علیه السلام با تبریک ایام الله شعبان و دهه فجر اظهار کرد: امام سجاد علیه السلام مقتدر مظلوم بود و ترکیب ظاهر ضعیف و باطن قوی ترکیبی است که باید در سیره این امام بزرگوار جست و جو کنیم، اوج مظلومیت سیدالساجدین بعد از جریان عاشورا آشکار شد و دوره اسارت بعد از عاشورا دوران سختی برای امام سجاد علیه السلام بود.

وی افزود: امام سجاد علیه السلام در اوج مظلومیت در مجلس بن زیاد اقتدار خود را به رخ همگان کشاند و از همان نقطه آغازین ورود به کوفه جلوی تحریف تاریخ را گرفتند و در مجلس یزید نیز سخنرانی امام سجاد علیه السلام موجب از بین رفتن اهداف یزید از برگزاری مجلس اعیان و اشراف شد.

امام جمعه بندرعباس عنوان کرد: امام سجاد علیه اسلام برای تربیت نفوس مستعده به منطق دعا که منطق فطرت است روی آورد؛ دعا بیانی برای انسان سازی بود لذا صحیفه سجادیه و بسیاری از دعاهای امام سجاد علیه السلام محصول همین رویکرد در آموزش غیر مستقیم است.

آیت الله محمد عبادی زاده ادامه داد: محدودیت‌های اقتصادی و مصادره اموال امام حسین علیه السلام، نتوانست مانع از فعالیت‌های امام سجاد در کمک به نیازمندان و فقرا شود. فشارهای سیاسی نیز بر او وارد شد، اما او با استناد به آیات قرآن و منطق قوی خود، در برابر تهدیدات ایستادگی کرد و به بیان حقایق پرداخت.

وی بیان کرد: امام سجاد همچنین در برابر تهدیدات عبدالملک بن مروان، با قاطعیت پاسخ داد و بر حقانیت خود و اهل بیت تأکید کرد. در نهایت، او با وجود تمامی مظلومیت‌ها، به تربیت نسل‌های آینده و تأسیس پایگاه‌های علمی ادامه داد و به عنوان یک الگوی مقاومت در تاریخ اسلام شناخته می‌شود.

نماینده ولی فقیه در هرمزگان اظهار کرد: امام سجاد با وجود شرایط سخت و مظلومیت، به تربیت کادر جدید علمی و فرهنگی پرداخته و شخصیت‌های بزرگی را به جامعه معرفی کرد. او به صورت غیررسمی و بدون کلاس‌های آموزشی سنتی، افرادی چون زید بن علی، محمد بن مسلم (ابوحمزه)، جابر بن عبدالله، سعید بن جبیر و فضیل ابن یسار را تربیت کرد که هر یک در تاریخ اسلام نقش مهمی ایفا کردند.

وی خاطرنشان کرد: امام سجاد با ایجاد شبکه‌ای از شخصیت‌های علمی، به تأسیس نهضت علمی امام باقر علیه السلام کمک کرد و با اقتدار خود، در شرایطی که بسیاری از شخصیت‌های بزرگ شیعه به شهادت رسیده بودند، به فعالیت‌های علمی و فرهنگی ادامه داد. او از مظلومیت خود به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف عالی استفاده کرد و نشان داد که می‌توان در اوج محرومیت، اقتدار و تأثیرگذاری داشت.

انتهای پیام