به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، ساعت جادویی؛ روایتی پر ماجرا از سفر تاریخی-جادویی پسربچهای به نام عماد و دیدار او با مادربزرگ خود در دِل زمان است. این سفر به واسطه ساعتی جادویی که پدربزرگ عماد به او هدیه داده است صورت میگیرد و او را با خود به گذشتهای دور همراه کرده و در برههای از تاریخ درگیر حوادث و چالشهای هیجانانگیزی میکند.
حوادثی که در عین جذابیت حقایق مهمی را نیز روایت میکند و در این گیرودار شخصیت اصلی داستان یعنی عماد خود را در مأموریتی مهم یافته و میکوشد تا از ایجاد گذشتهای تاریک جلوگیری کند.
سفر پر ماجرای عماد به زمان درواقع بهانهای برای یافتن اصالت و هویت حقیقی او در گذشته است. او که در ابتدا به عنوان یک پسربچه امروزی و با سبک زندگی مدرن نشان داده میشود حالا در تلاش برای یافتن هویت واقعی و حتی اصالت خانوادگی خود در زمان پیش میرود و از طرفی همزمانی این سفر جادویی با قیام تاریخی گوهرشاد او را با حقایق مهمی از تاریخ آشنا کرده و البته با درسآموزی از این واقعه بزرگ ویژگیهای مهمی از جمله ظلمستیزی، مقاومت، عدالتخواهی و فداکاری را از نیاکان خود میآموزد.
ساعت جادویی وسیلهای مهم و ضروریست که افراد یک جامعه به ویژه کودکان و نسل جوان آن نباید از آن بیبهره باشند. ما یک ضعف تاریخی یا عقب ماندگی محتوایی در حوزه قهرمانسازی و معرفی الگوها و حماسهها برای نوجوان داریم و دیگری مسئله توجه به مسئولیت پذیری نوجوان است که این هم از خلاهای جدی است. اما در دنیایی که دسترسی به ساعتهای جادویی انقدرها هم کار راحتی نیست قطعا میتوان با اثرهای آموزندهای مانند این پویانمایی هویت و اصالت حقیقی جامعه را به خوبی به کودکان آموخت.
همچنین این اثر به کودکان میآموزد که همبستگی اجتماعی و اتحاد میان مردم میتواند در برابر مشکلات راهگشا باشد. در فاجعه گوهرشاد، مردم از اقشار مختلف جامعه باهم متحد شدند تا در برابر سرکوب ظالمانه مقاومت کنند. این تصویر از اتحاد اجتماعی میتواند به کودکان کمک کند ارزشهای همبستگی و همیاری را درک و آن را در زندگی روزمره خود پیاده کنند.
در نهایت باید گفت پویانمایی «ساعت جادویی» علاوه بر بازخوانی یکی از وقایع تاریخی مهم کشور، به نوعی تلاش کرده است تا نسل نوجوان امروز را با مفاهیم هویتی، تاریخی و مسئولیت اجتماعی آشنا کند. این اثر تنها یک انیمیشن کودکانه نیست بلکه اثری است که از جنبههای روانشناختی و اجتماعی، مفاهیم عمیقی را منتقل میکند. از طرفی فروش 5 میلیاردی این اثر در کمتر از یکماه نشان از استقبال خوب مخاطبان دارد.
نویسنده: نورالهدی حیدریفر