شناسهٔ خبر: 71183529 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

تصویب کلیات طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران

نمایندگان مجلس با کلیات طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران موافقت کردند و جزئیات آن را به منظور رفع ایرادات به کمیسیون اجتماعی ارجاع دادند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۱۶ بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران با ۱۷۱ رأی موافق، ۱۵ رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع موافقت کردند که البته این طرح با پیشنهاد حمیدرضا حاجی بابایی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی جهت رفع برخی ایرادات به کمیسیون اجتماعی مجلس ارجاع داده شد.

صدیف بدری در مخالفت با کلیات طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران در صحن علنی مجلس، گفت: باید قوانین خدمات رسانی به ایثارگران را جامع کنیم و نهایتا مواردی که نیاز به نسخ دارد مورد اصلاح قرار گیرد.

وی با بیان اینکه این اصلاحات باید جامعیت لازم را داشته باشد، افزود: متاسفانه طرح مذکور جامعیت لازم را نداشته که باید به این موضوع توجه می‌شد.

احمد انارکی محمدی در موافقت با کلیات طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران، در صحن علنی مجلس گفت: بسیاری از قوانین در رابطه با ایثارگران مربوط به سال‌های ۵۸، ۵۹ و ۶۰ بوده و واقعا نیاز نیست این موارد مدنظر قرار گیرد.

وی افزود: ما در برنامه هفتم تاکید به تجمیع قوانین داشته‌ایم و یکی از این قوانین نیز قوانین مربوط به ایثارگران است چرا که قوانین زائد در این بخش باید حذف شود و حذف آن‌ها نیز هیچ مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

جواد نیک بین در مخالفت با کلیات طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران در صحن علنی مجلس، گفت: ما بسیاری از مسائل در این بخش را در برنامه ششم منعکس کرده‌ایم و دیگر نیاز به چنین قوانینی نداریم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایثارگران و جانبازان در کنار درد جانبازی، مشکلاتی در تامین دارو دارند، بیان کرد: در حال حاضر برخی از سازمان‌های بیمه گر دارو‌های جانبازان را قبول نمی‌کنند که باید این قبیل مشکلات به سرعت برطرف شود.

سید حسن هاشمی در موافقت با کلیات طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران در صحن علنی مجلس، گفت: تصمیم گیری در رابطه با مسائل ایثارگران از اهم واجبات بوده که باید به آن توجه کنیم.

وی افزود: قانون تدوین و تنقیح قوانین کشور تکالیف متعددی را هم برای دستگاه‌های اجرایی و هم برای مجلس شورای اسلامی ایجاد کرده که البته مجلس اقدامات خوبی را در طرح‌های تقنینی انجام می‌دهد، اما باید به این نکته اشاره کنم که این اقدامات جامع نیست.

هاشمی تصریح کرد: همچنین نسخ قوانین از جمله تکالیف دستگاه‌های حاکمیتی است و باید این دستگاه‌ها به تکالیف خود نیز عمل کنند.

هاشمی ادامه داد: به اعتقاد بنده طرح مذکور منافاتی با حقوق ارزشمند ایثارگران ندارد و این طرح هم به نوبه خود آثار مثبتی دارد.

محمدرضا احمدی سنگر در مخالفت با کلیات طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران در صحن مجلس، گفت: ما مخالف این هستیم که برخی موارد منسوخ شده در طرح مذکور حذف شود.

وی افزود: پیشنهاد ما این است که به این طرح رأی داده نشود چرا که موارد مورد اشاره شده در این طرح از جمله مسائلی است که می‌تواند مشکلاتی را برای ایثارگران ایجاد کند.

نادرقلی ابراهیمی در موافقت با کلیات طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران، گفت: باید به پیشنهادات منعکس شده در این طرح رأی مثبت دهیم.

وی با اشاره به مشکلات برخی از ایثارگران تاکید کرد: چرا بیمه دی نسبت به پوشش دارو‌های جانبازان به تکالیف خود عمل نمی‌کند، همچنین چرا مشکلات در زمینه واردات خودرو برای ایثارگران تعیین تکلیف نمی‌شود همچنین مسائل مربوط به وام مسکن ایثارگران نیز باید هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف شود.

احمد فاطمی سخنگوی کمیسیون اجتماعی در زمینه طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران در صحن مجلس، گفت: مخالفان دغدغه و نگرانی‌هایی را در رابطه با طرح مذکور مطرح کردند که در ادامه توضیحاتی ارائه می‌شود.

وی افزود: نخست باید به این نکته تاکید کنم که کمیسیون اجتماعی با دقت و وسواس هر چه تمام‌تر و با حضور مسئولینی نظیر بنیاد شهید، معاونت قوانین، مرکز پژوهش‌ها و اعضای فراکسیون ایثارگران، طرح مذکور را مورد بررسی قرار داد.

وی تاکید کرد: بنابراین اطمینان می‌دهیم که با دقت تمام فهرست قوانین موجود در طرح مذکور مورد بررسی قرار گرفته است تا حقی از ایثارگران ضایع نشود.

فاطمی تاکید کرد: مبنای ما برای بررسی این طرح مقایسه و انطباق آن با قانون برنامه هفتم و قانون جامع ایثارگران بود از این رو قوانین مغایر با برنامه هفتم و قانون جامع ایثارگران به درستی در طرح مذکور بررسی و مشخص شد.

وی در پایان خواستار ارائه لایحه اصلاح قانون جامع ایثارگران از رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شد.

علیرضا سلیمی در جریان بررسی این طرح در اخطاری با استناد به اصل ۶۶، ۵۲ و ۱۹۰، گفت: برخی قوانین در حوزه ایثارگران در سال‌های گذشته وجود دارد که اگر این موارد نسخ شود ما نمی‌توانیم با مسئولینی که در اجرای این طرح‌ها ترک فعل داشته‌اند برخورد لازم را داشته باشیم

حمیدرضا حاجی بابایی در پاسخ به سلیمی در صحن علنی مجلس، گفت: به واقع برای اینکه این قبیل مشکلات در طرح مذکور برطرف شود حتما موضوعات در شور دوم و در کمیسیون مربوطه بررسی خواهد شد.