شناسهٔ خبر: 71183490 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم:

استفاده از آجر در ۶۰ درصد نمای ساختمان‌های هسته مرکزی شهر قم الزامی است

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم از لزوم استفاده از آجر در ۶۰ درصد نمای ساختمانی در هسته مرکزی شهر خبر داد و گفت: این دستورالعمل و مصوبات کمیته سیما و منظر، شهرداری قم از سال ۹۹ براساس دستورالعملی که تهیه شد کمیته‌های نمای شهری برای کنترل نماها در سطح مناطق هشت‌گانه را تشکیل داد.

صاحب‌خبر -

مجید متین‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم اظهار کرد: سیما و منظر یک شهر مجموعه‌ای از اجزا است که مسائلی همچون نماهای ساختمانی در کنار موارد دیگر مثل مبلمان شهری و تابلوهای تبلیغاتی آن را تشکیل می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه نماها مهمترین رکن سیما و منظر شهر هستند افزود: با توجه به اهمیت این موضوع کمیسیون ماده ۵ استان با همکاری شهرداری و اداره کل راه و شهرسازی یک دستورالعمل و ضابطه‌ای در سال ۹۳ تدوین کردند تا یک چارچوب کلی برای نماهای داخل شهر قم مشخص کردند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم اضافه کرد: براساس این دستورالعمل و مصوبات کمیته سیما و منظر، شهرداری قم از سال ۹۹ بر اساس دستورالعملی که تهیه شد کمیته‌های نمای شهری برای کنترل نماها در سطح مناطق هشتگانه را راه اندازی و تشکیل داد.

متین‌فر ادامه داد: در دستورالعمل هسته مرکزی شهر قم که شامل حرم مطهر حضرت معصومه (س)، محدوده منطقه ۷ شهرداری یا منطقه معصومیه، قسمت‌هایی از منطقه ۱ و منطقه ۳ است، بافت تاریخی شهر قم را در برمی‌گیرند.

وی با بیان اینکه یکی از موارد تفاوت این محدوده با سایر مناطق الزام به اجرای ۶۰ درصد سطح نما با آجر است، تاکید کرد: آجر به دلیل رابطه با بوم و هویت شهر قم مطرح است، در واقع آجر هم بافت تاریخی شهر و هم مصالح اصلی ساخت‌وساز این منطقه بوده است.

معاون شهردار قم ادامه داد: آجر واکوب شهر قم همیشه شناخته شده و کوره‌های قدیمی جاده کاشان از گذشته نیز مورد توجه بوده است، حتی در حال حاضر یکی از برندهای اصلی داخلی و بین‌المللی مربوط به شهر قم و نشان دهنده کیفیت بالای آجر در این شهر است.

متین‌فر تصریح کرد: در محدوده مرکزی شهر الزام به استفاده از ۶۰ درصد آجر دستورالعمل است و بافت تاریخی نیز الزامات مخصوص به خود در انجام نما را دارد، ۳۱۵ هکتار محدوده بافت تاریخی مصوب شهر قم است که از نظر حفاظت و بازسازی و مرمت الزامات خود را باید داشته باشد و در این دستورالعمل نیز روی آن تاکید شده است.

وی گفت: اتفاق خوبی برای بافت تاریخی این است که نماهای این محدوده به شورای فنی اداره کل میراث فرهنگی استان ارجاع داده و نظر مشورتی دوستان دریافت شده است، سپس موارد در کمیته‌های نما مطرح می‌شود تا گامی در راستای حفاظت بیشتر از بافت تاریخی و هویت شهر قم برداشته شود.