شناسهٔ خبر: 71183216 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

آیت الله علیدوست بیان کرد: از تراث ارزشمند رهبر معظم انقلاب، طرح بحث کرسی های آزاداندیشی است

آیت الله ابوالقاسم علیدوست در نشست علمی بازتبیین و آسیب شناسی اندیشه کارکرد نصوص مبین اهداف عالی و مقاصد شریعت در استنباط احکام،با اشاره به بحث کرسی های آزاداندیشی، این طرح را از تراث ارزشمند مهم رهبری معظم انقلاب دانسته و همه را به ترویج آن فراخواند

صاحب‌خبر -

نشست تخصصی «باز تبیین و آسیب شناسی اندیشه کارکرد نصوص مبین اهداف عالی و مقاصد شریعت در استنباط احکام» در مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام برگزار شد.
در این نشست که به دبیری حجت الاسلام و المسلمین رهنما و ارائه آیت الله علیدوست برگزار شد، استاد علیدوست در ابتدا، یاد امام خمینی ره، شهدای اسلام و انقلاب اسلامی، مراجع و علمای بزرگ، مخصوصاً مؤسس مخلص و خوش سلیقه مرکز مرحوم آیت الله العظمی فاضل لنکرانی را گرامی داشت.
استاد دروس خارج حوزه علیمه، در ادامه با اشاره به سابقه طرح بحث مقاصد از طرف ایشان گفت: تاریخ این بحث به سال 83 که آن را در کتاب فقه و عرف آوردم و بعد هم در مقاله¬ای تحت عنوان فقه و مقاصد شریعت در فصلنامه فقه اهل¬بیت سال 84 چاپ شد اشاره کردم، بر می گردد. هنگامی هم که در کتاب «فقه و مصلحت» منتشر شد، مورد توجه بیشتری قرار گرفت.
وی در ادامه به صورت مفصل به بحث مقاصد و تفاوت آن با علل الشرائع و نیز فرق بین نص‌بسند و مقاصدبسند اشاره کرده و به تبیین و بررسی بیست شبهه وارده و پاسخ به آنها پرداختند.
آیت الله علیدوست در این نشست تخصصی، با اشاره به کرسی های آزاداندیشی، افزود: از تراث ارزشمند رهبر معظم انقلاب دام ظله، طرح بحث کرسی های آزاداندیشی است. باید این طرح و فکر را نشر و ترویج کرد.
ایشان با بیان اینکه وظیفه همه ما دفاع از فقه شیعه است، بیان داشت: ما باید از فقه شیعه در دنیا دفاع کنیم و وقتی فقه ما قابل دفاع خواهد بود که اصالت و معاصرت داشته باشد؛ اگر اصالت نداشته باشد می شود روزنامه و اگر معاصرت نباشد، راهی پیش نمی برد. باید هر دو با هم باشد.
استاد حوزه علمیه قم در قسمت دیگری از این نشست با اشاره به طرح بحث بیمه توسط حضرت امام خمینی ره در سال 1342 بیان کرد:
امام رضوان الله تعالی علیه، با شروع بحث بیمه در همان سال و در پاسخ به اشکال برخی که در این مباحث نمی شود به عمومات قرآن و روایات تمسّک کرد، سخنان محکمی فرمودند که به قسمتی از آن اشاره می کنم «دوری چنین برداشتی از ظاهر آیات و روایات، روشن است. زیرا ادعای انحصار این گونه عمومات، در معاملات متداول در زمان وحی و تشریع، تحمیلی نادرست است چنین نگرش متحجرانه و برداشت جمود گرایانه، نسبت به این الفاظ عام و شامل، از ساحت مقدس شریعت سمحه و سهله به دور است... پیامد جمودی از این گونه، دور شدن از روال فقه، بلکه از فهم اصل دین است و باید از آن،به خدا پناه ببریم. چنین جمودی، بی کم و کاست، به سان جمود حنابله، نسبت به بسیاری از ظواهر دین است.»
لازم به ذکر است که اساتید و پژوهشگران می توانند جهت دریافت صوت یا متن کامل این نشست به سایت معاونت پژوهش مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام مراجعه نمایند.

آیت الله علیدوست بیان کرد: از تراث ارزشمند رهبر معظم انقلاب، طرح بحث کرسی های آزاداندیشی است