به گزارش خبرنگار معارف ایرنا مرکز بین المللی قرآن و تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی قرار است شصت و دومین نشست از سلسله نشست های علمی رسالات الله را با موضوع «زنان در قرآن؛ سیر نزول آیات و الگوهای زنانه» به زبانهای فارسی و انگلیسی به صورت مجازی برگزار کند.
مژگان خان بابا دبیر کمیسیون زنان طرح «رسالات الله» درباره برگزاری این نشست به ایرنا گفت: برگزاری نشست های علمی با موضوع چالش های زنان در جوامع مسلمان و غیر مسلمان، فرصتی ارزشمند برای بررسی عمیقتر این مسائل و ارائه راهحلهای مؤثر است. چون در این نشستها به بررسی چالشهایی پرداخته میشود که زنان مسلمان با آنها مواجه هستند و تلاش میشود تا با ارائه تجربیات شخصی و راه حل های علمی به درک بهتری از این مسائل دست یابیم.
وی توضیح داد: زنان مسلمان در جوامع مسلمان با چالشهای متعددی روبرو هستند که برخی از آنها از تفسیرهای نادرست از دین و برخی دیگر برخاسته از فرهنگهای بومی ناشی میشود. این چالشها شامل نابرابریهای جنسیتی، محدودیتهای اجتماعی و فرهنگی و فشارهای خانوادگی است.
این پژوهشگر قرآنی افزود: در بسیاری از موارد، فهم ناقص از آیات قرآن و سنت پیامبر (ص) میتواند به تضعیف حقوق زنان منجر شود. بنابراین، نیاز به بازنگری در تفسیرها و ارائه دیدگاههای جامعتر و انسانیتر از دین احساس میشود که در این نشست ها از برجسته ترین پژوهشگران و متخصصان در مطالعات زنان دعوت می شود تا با توجه به مقتضیات و شرایط زمانی و مکانی و بر مبنای سنت ناب نبوی و تحلیل دقیق آیات قرآن به ارائه نظرات خود بپردازند.
وی اضافه کرد: زنان مسلمان در جوامع غیر مسلمان نیز با چالشهای خاصی مواجه هستند که این چالشها شامل تبعیض، عدم درک صحیح از هویت اسلامی و فشارهای اجتماعی برای انطباق با فرهنگهای غالب است. در این جوامع، زنان مسلمان ممکن است با سوءتفاهمها و قضاوتهای نادرست درباره حجاب و دیگر نمادهای اسلامی روبرو شوند که این مسائل نیازمند گفتوگو و تبادل نظر بین فرهنگی است تا به درک بهتری از هویت و حقوق زنان مسلمان دست یابیم.
خان بابا به راه حل های مواجهه با چالش ها اشاره کرد و گفت: یکی از این راه حل ها آموزش و آگاهیبخشی است که با برگزاری کارگاهها، نشست ها و دورههای آموزشی برای زنان و مردان محقق می شود تا درباره حقوق زنان در اسلام و تفسیر صحیح آیات به تغییر نگرشها کمک کنیم و راه حل های موثری پیش روی تمامی جوامع اعم از مسلمان و غیرمسلمان قرار دهیم.
وی از ترویج گفتوگوهای بین فرهنگی و همکاریهای بینالمللی به عنوان راهکاری دیگر سخن گفت و افزود: از این طریق میتوان به کاهش سوءتفاهمها و افزایش همدلی کمک کرد؛ کاری که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در قالب دیپلماسی قرآن و ذیل عنوان سلسله همایش های رسالات الله در تمام زمینه ها همچون مسائل زنان بهدنبال آن است.
این کارشناس علوم قرآنی همچنین به اهداف این نشست های علمی اشاره کرد و گفت: ما در کمسیون زنان طرح رسالات الله کار خود را با چالشهای زنان مسلمان در جوامع مسلمان و غیرمسلمان آغاز کرده ایم اما از زنان سایر جوامع نیز در آینده برای شرکت در نشست و گفتوگو دعوت خواهیم کرد و یقین دارم که پنجره ای بهروی زنان کشور ما بهسوی حقیقت اسلام باز خواهد شد؛ وقتی زنان مشاهده و ملاحظه کنند که اسلام چگونه جایگاه والا و بینظیری به نسبت سایر جوامع به زنان بخشیده است.
خان بابا از تربیت مبلغ و سخنران به زبان انگلیسی به عنوان هدف دوم یاد کرد و گفت: تربیت مبلغان و سخنرانانی که بتوانند به زبان انگلیسی به ترویج مفاهیم اسلامی و حقوق زنان از منظر اسلام بپردازند، اهمیت دارد. چون این امر به افزایش آگاهی جهانی درباره مسائل زنان مسلمان و ترویج فرهنگ اسلامی کمک می کند
وی اضافه کرد: برگزاری این نشستها که با حمایت و هدایت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی صورت می گیرد، فرصتی بینظیر برای ارتقی آگاهی و تبادل نظر در زمینه چالشهای زنان مسلمان فراهم کرده است و این سازمان با تلاشهای خود در راستای ترویج فرهنگ اسلامی و ارتقاء حقوق زنان، نقش مهمی در ایجاد فضایی برای گفتوگو و تبادل نظر ایفا میکند.