به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، نشست علنی امروز -سه شنبه، ۱۶ بهمن ماه- مجلس شورای اسلامی به ریاست محمد باقر قالیباف برگزار شد و تعدادی از نمایندگان در قالب تذکر و اخطار مطالبی را در مورد مسائل جاری روز کشور بیان کردند.
قوامی: گوشت دلالی ریشه تولید را خشک میکند
هادی قوامی نماینده مردم اسفراین در تذکری، گفت: برای تامین استقلال اقتصادی جامعه و ریشهکن کردن فقر و محرومیت و برآوردن نیازهای انسان در جریان رشد با حفظ آزادگی او، اقتصاد جمهوری اسلامی ایران بر ضابطههایی استوار شده است. برخی از این ضابطهها همچون تاکید بر افزایش تولیدات دامی، کشاورزی و صنعتی است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: طبق گزارش پلیس امنیت اقتصادی ۲۴ هزار و ۵۰۰ تن گوشت و مرغ منجمد احتکار شده به ارزش ۴۰۰۰ میلیارد تومان، ۶۰ هزار تن برنج تقلبی در معاملات دولتی به ارزش ۴۰۰۰ میلیارد تومان کشف شده که فقط همین دو قلم ۸۰۰۰ میلیارد تومان است. این مسائل با ضابطههای قانون اساسی درباره منع اضرار به غیر و انحصار و احتکار در تغایر است.
قوامی با اشاره به میزان کشف لاشه گوسفندی فاسد گفت: ما باید تدبیر درست کنیم. چه کار بکنیم که در استقلال اقتصادی کشور به گونهای پیش برویم که بتوانیم در پنج سال آینده ۱۴۵ میلیون تن محصول کشاورزی داشته باشیم.
وی ادامه داد: الان عشایر ما گوسفند مازاد دارند، اما گوشت از ناکجا آباد وارد میشود و دلالها در این بازار به این قشر آزار میرسانند. آنها ناچار هستند گوشت را به دلال دهند و دلالی رشد میکند و ریشه تولید را خشک میکند.
نیکبین: تولد جریانهای سیاسی جهادی و حماسی دستاورد انقلاب اسلامی ایران است
همچنین جواد نیکبین در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تذکری گفت: حسن نصراللهها و سنوارها پس از انقلاب اسلامی متولد شدند. اگر تاریخ تولد جبهههای مقاومت در سراسر دنیا را بررسی کنید متوجه خواهید شد همه آنها بعد از انقلاب اسلامی تشکیل شدهاند.
نماینده مردم بردسکن و کاشمر ادامه داد: انقلاب اسلامی حامی همه مجاهدان و همه جریانهای جهادی در جهان شد. لذا یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب در حوزه جهاد و ایثار و شهادت، تولد جریانهای سیاسی جهادی و حماسی در دنیای اسلام و همه جهان بود. سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را به همه ملت ایران و حضار گرامی تبریک عرض میکنم.
سلیمی: قانون برنامه هفتم درباره تهیه سالانه الگوی کشت اجرا شود
علیرضا سلیمی نماینده مردم تهران در جلسه علنی امروز مجلس در تذکری گفت: طبق بند الف ماده ۳۳ برنامه هفتم، باید برنامه تولید الگوی کشت مطابق ماده ۳۱ تهیه شود و هر سال تا سه ماه قبل از شروع سال زراعی سیاست های قیمتی و غیر قیمتی را باید اجرا کنند. اگر دوستان این بند را اجرا کرده بودند، الان با این مشکلات درباره سیب زمینی، برنج، چای یا سایر موارد روبرو نبودیم.
سلیمی خاطرنشان کرد: طبق یکی دیگر از بندهای برنامه هفتم، تا سال پایانی اجرای این قانون باید نسبت به برنامه انتقال تدریجی حمایتهای قیمتی و غیرقیمتی فنی، مالی و تسلیحاتی به انتهای زنجیره تولید بر اساس کیفیت و کمیت محصولات و متناسب با برنامه تولید الگوی کشت اقدام شود اما متاسفانه هنوز هیچ اقدامی در این حوزه انجام نشده است.
نماینده مردم تهران در پایان گفت: طبق بند ۴ قانون مدیریت یادآوری اطلاعات ملی، باید نسبت به استقرار سامانه یکپارچه اطلاعات مکانی، توصیفی و بازار و ایجاد ساختار مناسب اقدام شود که اگر این را اجرا کرده بودند، قصه سیب زمینی به این نحو که ما از یک طرف صادر کنیم و بعد دوباره وارد کنیم اتفاق نمیافتاد که واقعا باعث مضحکه شده است. همچنین وزارت جهاد کشاورزی نسبت به شناسنامهدار کردن محصولات کشاورزی کوتاهی کرده است.