شناسهٔ خبر: 71182728 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

با اَبَر بحران سالمندی در کشور مواجهیم/کمتر از ۲۵ متخصص طب سالمندان در ایران داریم

رئیس انجمن طب سالمندان و سالمند شناسی گفت: سرای مهر و گفت و گو جایگزین مناسبی برای اوقات فراغت سالمندان است.

صاحب‌خبر -

احمد دلبری رئیس انجمن طب سالمندان و سالمند شناسی بیان کرد: بهزیستی با همکاری وزارت آموزش و پرورش در ۷۶۰ منطقه آموزش و پرورش در سطح کشور ایجاد مراکز روزانه سالمندان با نام سرای مهر و گفت وگو را در دستور کار قرار داده تا سالمندان به جای تجمع در پارک‌ها در این مراکز حضور داشته باشند.

دلبری رئیس انجمن طب سالمندان و سالمند شناسی و مشاور عالی رئیس سازمان بهزیستی کشور در حوزه سالمندان در مورد بیان داشت: از برنامه سوم توسعه، قانونگذار برای دولت و سازمان‌ها وظایفی را در حوزه سالمندی تعریف کرده اما توجه چندانی به این موضوع صورت نگرفته است.

وی با اظهار خرسندی از توجه خاص دولت چهارم و بهزیستی به مسئله سالمندی گفت: کمیته سالمندی در ذیل معاونت اول ریاست جمهوری شکل گرفته و شورای ملی سالمندی و دبیرخانه در سازمان بهزیستی اقدامات بسیار جدی را در دستور کار قرار داده است. پس از تغییر ریاست سازمان بهزیستی بیش از ۳۰ جلسه در موضوع سالمندی برگزار شده و اولین برنامه آنها در حوزه تنهایی و انزوای سالمندی سراسر کشور است.

بهزیستی با همکاری وزارت آموزش و پرورش در ۷۶۰ منطقه آموزش و پرورش در سطح کشور ایجاد مراکز روزانه سالمندان با نام سرای مهر و گفت و گو را در دستور کار قرار داده تا سالمندان به جای تجمع در پارک‌ها در این مراکز حضور داشته باشند.

دلبری با اشاره به اقدامات سازمان بهزیستی در حوزه نگهداری سالمندان خاطرنشان کرد: در دنیای توسعه یافته، این گونه مراکز بسیار پر رنگ هستند. سن بازنشستگی در کشور ۵۲ سال و امید به زندگی ۷۶ سال است و تقریباً یک سوم عمر در دوران بازنشستگی قرار می‌گیرد که باید برای آن برنامه داشت و به آن ها آموزش داد چگونه پایان عمر خود را بگذرانند.

رئیس انجمن طب سالمندان و سالمند شناسی در ارتباط تلفنی با برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفت و گو و غنی سازی اوقات فراغت و توانمندسازی سالمندان را مهمترین رویکرد این مراکز برشمرد و تشریح کرد: در مرحله اول با بازنشستگان و سالمند آسیب پذیر به ویژه زنان بازنشسته در دستور کار قرار دارند. امروز حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر بازنشسته آموزش و پرورش داریم. سالمندان می‌توانند در این مراکز حضور داشته باشند و از امکانات ورزشی، هنری و سلامتی استفاده کنند. امید می‌رود پیش از سال جدید این مراکز در برخی مناطق آغاز به کار کند.

وی همچنین یادآوری کرد: در ۲ روز گذشته از ۳۰ استان کشور کارشناسان در حال آموزش هستند تا بتوانند آموزش‌های لازم را به سالمندان ارائه دهند.

امروز با اَبَر بحران سالمندی در کشور مواجه هستیم. موضوع سالمندی باید اولویت دولت شود. برای سالمندان آینده باید جدی تر فکر شود. البته قدم‌هایی برداشته شده اما همچنان جای کار دارد. در دولت فعلی اقداماتی برای رسیدگی به این قشر در حال انجام است اما موضوع سالمندی بسیار مهم است و باید ویژه روی آن فکر شود.

مشاور عالی رئیس سازمان بهزیستی کشور در حوزه سالمندان تصریح کرد: موضوع سالمندی تنها مختص سازمان بهزیستی نیست و باید اولویت حاکمیت، قوه مقننه، مجریه و قضائیه شود و همانگونه که جوانی جمعیت به عنوان اولویت قرار گرفت، سالمندی نیز باید در اولویت قرار گیرد. امروز با بیشترین سرعت رشد سالمندی در دنیا مواجه هستیم. امروز نیازمند ۲ هزار و ۵۰۰ نفر متخصص طب سالمندان در کشور هستیم اما کمتر از ۲۵ نفر در کشور وجود دارد.

دلبری با اشاره به بیانیه‌های سازمان بهداشت جهانی گفت: مهم ترین راهبرد در کشورهای در حال توسعه آن است که سالمندان و بازنشستگان را توانمند کرد و بهترین جا برای این اقدام، صدا و سیماست.