شناسهٔ خبر: 71182462 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: بسیج نیوز | لینک خبر

یادداشت؛

بدعهدی خصیصه همیشگی استکبار

در حالی که تنها مدت کوتاهی از برقراری آتش‌بس میان اسرائیل و غزه گذشته است، این رژیم منحوس بار‌ها این توافق را نقض کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، یکی از رهبران مقاومت فلسطین در گفت‌و‌گو با شبکه المیادین تأکید کرد که نقض آتش‌بس از سوی رژیم صهیونیستی در نوار غزه ادامه دارد.

وی افزود: ما شاهد تداوم پرواز‌های جاسوسی رژیم صهیونیستی بر فراز غزه هستیم.

این رهبر مقاومت فلسطین اضافه کرد: میانجی‌گران به رژیم صهیونیستی نسبت به تبعات نقض آتش‌بس که این توافق را تهدید می‌کند هشدار داده‌اند.

وی بیان کرد: طرف فلسطینی نیز به رژیم صهیونیستی نسبت به پیامد‌های این اقدامات هشدار داده و تأکید کرده که آماده مقابله با این تجاوزات است.

نظامیان صهیونیست باوجود آغاز رسمی آتش‌بس در نوار غزه همچنان به سمت شهروندان فلسطینی تیراندازی می‌کنند

نکته‌ای که حائز اهمیت است توجه به این مسئله است که امثال اسرائیل و آمریکا طبق معمول به هیچ تعهد و قراردادی پایبند نیستند و تنها به دنبال تحقق منافع و اهداف خود هستند و در راه رسیدن به اهداف ننگین خود حاضرند هر اصول اخلاقی و انسانی را زیر پا بگذارند.

بامطالعه تاریخ مناسبات ایران و آمریکا، به وقایعی بر می‌خوریم که در آنها، آمریکا به‌صورت فعالانه و آشکار به تضییع حقوق ملت ایران پرداخته است.

آمریکا در طول تاریخ خود، بار‌ها این واقعیت را نشان داده که در سیاست خارجی خود و برای تحقق منافعش، از هیچ اقدام خلاف قانون و اخلاق، فروگذار نکرده است؛ به‌نحوی‌که حاضر است، به‌راحتی معاهدات خود را در هر سطحی که باشد، به بهانه‌های واهی زیر پای بگذارد.

اعتماد نابجای مصدق به آمریکا، کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، حمایت از حکومت استبدادی پهلوی، رویکرد خصمانه در قبال وقوع انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، بی‌توجهی واشنگتن به مفاد توافق الجزایر ۱۹۸۱ بین ایران و آمریکا خصوصاً تعهد به عدم مداخله در امور داخلی ایران، برقراری و تشدید تحریم‌های تجاری از سوی آمریکا در طول سال‌های جنگ تحمیلی و پس از پایان آن و البته خروج از برجام به‌عنوان ملموس‌ترین نمونه بدعهدی آمریکا و کوبیده شدن آخرین میخ بر تابوت برجام از سوی ترامپ در ۱۸ می ۲۰۱۸، (خروج غیرقانونی از یک تعهد چندجانبه) همه‌وهمه نمونه‌ها و مصادیقی از عهدشکنی و زیاده‌خواهی‌های آمریکا در برابر ایران است.

سیاست‌های منفعت‌طلبانه، سلطه‌جویانه و بدعهدی‌ها و نقض عهد‌های آمریکا، غرب و اروپا در قبال ایران، به همگان این واقعیت را گوشزد می‌کند که نباید به آمریکا اعتماد کرد و بدعهدی‌های این کشور را به فراموشی سپرد.

امام‌جمعه شهرستان قروه دراین‌خصوص گفت: ما ترامپ را نماینده واقعی آمریکا می‌بینیم و در واقع وی، چهره بزک نکرده ایالات متحده است و بقیه رؤسای جمهور آمریکا تلاش می‌کنند از طریق دیپلماسی لبخند و تظاهر به حقوق‌بشر و خیرخواهی اهداف این کشور را جلو ببرند؛ درصورتی‌که ترامپ این ماسک‌ها را کنار زد و چهره حقیقی آمریکا را نمایان کرد.

وی افزود: آمریکایی‌ها حاضر نیستند که حتی کوچک‌ترین تضمینی به ایران بدهند، همان‌طور که رهبر انقلاب نیز تأکید کردند که آمریکایی‌ها باید تضمین بدهند که از برجام خارج نشوند، آنها گفتند که هیچ تضمینی مبنی بر عدم خروج دوباره از برجام به شما نمی‌دهیم و به‌هرحال سرنوشت مذاکرات نیز بر اساس همین واقعیت‌های صحنه به نتیجه نرسید.

رستمی در تشریح هزینه‌های نگاه غیرواقع‌بینانه به مسائل سیاست خارجی نیز گفت: متوقف کردن امورات کشور در حوزه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی کشور برای مذاکرات، عملاً کشور را در یک وضعیت انتظار و در واقع خوف قرارداد و به نظرم اقتصاد و مردم ما را شرطی کرد.

این کارشناس مسائل سیاسی اظهار داشت: شما دیدید که در حین برگزاری رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، یک جوی در جامعه ما ایجاد شده بود که پیش‌بینی شود فرد پیروز چه کسی خواهد بود؛ یعنی مردم تصور کرده بودند رفت‌وآمد سیاستمداران در کاخ سفید به‌صورت مستقیم بر سبد اقتصادی خانوار مؤثر است.

وی در ادامه تصریح کرد: یعنی یکی از بزرگ‌ترین آسیب‌هایی که رویکرد سیاست خارجی آقای روحانی به کشور ما وارد کرد، شرطی‌شدن اقتصاد و جامعه ما نسبت به تحولات خارجی، از جمله رفت‌وآمد سیاستمداران در کاخ سفید بود.

باید توجه داشت که دیپلماسی نیازمند نشان‌دادن حسن‌نیت و اثبات صداقت است که این روز‌ها گوهر نایابی است که در عرصه سیاست بین‌المللی دیده نمی‌شود.

باوجود سازمان‌ها و نهاد‌های بین‌المللی که برای ایجاد و ثبات صلح و امنیت در دنیا بنا نهاده شده و در این سازمان‌ها قوانین بین‌المللی وضع شده تا همه اعضای جامعه جهانی به آن پایبند باشند، اما کمتر نمونه‌ای یافت می‌شود که از آن همه قوانین و مقررات بین‌المللی کاربرد داشته باشد یا کشور‌ها به آن پایبند باشند.

کشور‌هایی که خود پایبند قوانین و مقررات بین‌المللی هستند، در واقع خود را گرفتار آن دسته از قوانینی می‌کنند که نظام سلطه آنها را وضع کرده تا بتواند گستره نفوذ و سلطه خود را افزایش دهد.

نگاهی به بحران‌ها و تحولات جهانی نشان می‌دهد که هیچ یک از آن قوانین خوش‌نقش‌ونگار سازمان ملل و دیگر نهاد‌های زیر مجموعه این تشکل بین‌المللی برای کشور‌های تحت ستم و ظلم اجرا نمی‌شود و حتی در بسیاری از مواقع همان قوانین و مقررات علیه آنها به کار گرفته می‌شود.

به‌عنوان نمونه توافق هسته‌ای ایران و ۱+۵ بر سر موضوع هسته‌ای دو طرف را ملزم به اجرای تعهداتشان کرد.

برای دو طرف ماجرا تعهداتی نوشته شد و همگان زیر آن را امضا کردند و سازمان ملل نیز آن را تایید کرد؛ اما نتیجه این توافق بین‌المللی چه شد؟

برجام به امضای ۶ کشور رسید، چین، روسیه، آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان تضمین دادند، اما از سوی طرف‎های غربی صداقت و حسن‌نیت دیده نشد.

آمریکا از برجام خارج شد و اروپا نیز به تعهدات خود پایبند نبود و در این میان، این ایران بود که به تعهدات خود پایبند باقی ماند و هر آنچه که متعهد شده بود اجرا کرد.

نتیجه تعهد در قبال بی‌تعهدی چه شد؟ ایران محکوم به نقض برجام شد و اروپا و آمریکا طلبکارانه، ایران را تهدید می‌کردند که اگر به برجام پایبند نباشد، تحریم‌ها، تهدیدات و فشار‌های حداکثری افزایش می‌یابد و قطعنامه‌هایی ضد ایران صادر می‌شود.

خدای متعال در آیه ۱۱۱ سوره یوسف فرمودند: لَقَدْ کَانَ فِی قَصَصِهِمْ عِبْرَةٌ لِأُولِی الْأَلْبَابِ؛ همانا در قصه گذشتگان عبرت‌هایی برای اهل خرد وجود دارد.

گویا زمان آن فرارسیده که متولیان سیاست در کشور به بهره‌گیری از این آیه شریفه قرآن و عبرت‌گرفتن از تاریخ، سرنوشت کشور را به عهد و پیمان دروغین امثال آمریکا گره نزنند و در سایه منویات مقام معظم رهبری با اتکا بر سرمایه‌های داخلی و رسیدن به خودکفایی مشکلات کشور را مرتفع کنند.

یادداشت از مهدی قنبری